HEI HEVOSTAITOKILPAILUUN OSALLISTUVA!

Varsinaiseen kilpailupäivään lauantaihin 24.5.03 on vielä jonkin verran aikaa, mutta jotta kaikki sujuisi kisapäivänä mahdollisimman sujuvasti olen koonnut tähän kirjeeseen joitakin huomioitavia asioita.

Ilmoittautuneita osallistujia on 120, melkoisen runsas määrä, heistä 50 kilpailee sarjassa 1 ja 70 sarjassa 2. Joukkuekisaan on ilmoittautunut lähemmäs 30 joukkuetta.

Kilpailupaikkana toimii Urjalankylässä sijaitseva Hessi-talli, teoriakoe ja ruokailu hoituu läheisellä Urjalankylän ala-asteella. Lisätietoja voit käydä katsomassa www.hessitalli.fi sekä www.urjala.fi

Mitä lauantaina tapahtuu?

Kanslia aukeaa jo klo 9.30, jotta kaikilla osallistujilla olisi aikaa maksaa osallistumismaksu 12 e. Varaathan sen maksamiseen tasarahan, jotta homma etenisi sujuvasti. Kanslia sijaitsee Hessi-tallin maneesissa, josta löytyvät myös hevostarvike myymälä ja vanhojen hevostarvikkeiden kirpputori. Maneesilla on myös puffetti, josta saa monenlaista purtavaa, mm. pitsoja, sämpylöitä, juomia ja makeisia.

Kilpailu alkaa klo 11, jolloin kaikki kilpailijat kokoontuvat maneesiin kuulemaan käytännön ohjeistusta päivän etenemisestä.

Teoriakoe alkaa klo 11.30 Urjalankylän ala-asteen tiloissa. Mikäli sää sallii voidaan koe tehdä kesäteatterin katsomopenkeillä istuen, sateen yllättäessä kilpailijat pääsevät sisätiloihin ahertamaan. Sekä sarjaan yksi että sarjaan kaksi osallistuvat saavat teoriakokeen saavuttuaan koululle.

Ruokailu on välittömästi teoriakokeen jälkeen noin klo 12.30 alkaen. Osallistujien runsas määrä vaatii kärsivällisyyttä ja toisten huomioon ottamista, kaikille kyllä riittää ruokaa. Huoltojoukoilla on mahdollisuus ruokailla 4 euron hinnalla sen jälkeen kun kilpailijat ovat syöneet.

Ruokailun jälkeen koululta lähtee hevoskyytejä Hessi-tallille, matkan voi toki tehdä myös jalan tai omilla kyydeillä, etäisyyttä on noin kilometrin verran. Sitä mukaa kun osallistujat ovat saapuneet tallille he voivat aloittaa käytännön tehtävien suorittamisen. Molempien sarjojen osallistujilla on kuusi käytännön rastipistettä, joilla voi olla yhdestä kolmeen suorittajaa kerrallaan. Suorituspisteiden määrä vaihtelee rastin luonteen mukaisesti, yritämme opastaa kaikkia riittävästi, jotta käytännön tehtävistä suoriuduttaisiin ilman suhteettoman pitkäaikaista odottelua.

Väliaikaohjelmaa on monenlaista. MM-joukkue hopeamitalisti Heidi Sinda esiintyy vauhdikkaissa valjakkoajo näytöksissä. Maneesin suojissa voi tutustua mm. Suomen Ratsujen, Ypäjän Hevosopiston, Pilvenmäen ravinuorten, Suomen Ratsastajainliiton ja Urjalan Hevosurheilijoiden esittelypisteisiin. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden katsella valjakkoajo kilpailuja videolta. Sekä Hessi-talli suomenhevosvarsoissa riittää katsomista ainakin kaikilla suomenhevosfriikeille, myös myytäviä varsoja… Sekä monipuoliset orit Vahto ja Pikku-Peto nähtävillä. Hevoskirppiseltä voi tehdä löytöjä ja Hessi-tarvikkeessa voi tutustua mm. Hollannista tuotaviin valjakkovaljaisiin. Osallistujien ja yleisön kesken suoritetaan arvontoja, joissa palkintoina on mm. Hevoshullun vuosikerta, Hevoshullu –reppuja, Hevostaitokansioita sekkä pääsylippuja Finnderby ratsastuskilpailuun Ypäjälle 26.-27.6. jolloin Pohjoismaiden parhaat poniratsukot kilpailevat paremmuudestaan koulu ja estepuolella sekä.

Mitä olisi hyvä ottaa mukaan…

Miten löydät Hessi-tallille?

Valtatieltä 9 on viitoitus Hessi-tallille.

Jos tulet Tampereelta päin, niin ajat Kylmäkoskelta vielä n. 12 km Turkuun päin, vasemmalle kääntyy Urjala- älä käänny sinne, vaan laskeudu mäki alas ja ennen Säästöpörssiä käännyt oikealle PUNKALAIDUN /tien nro 230) Urjalan keskustaan ei siis tarvitse mennä, aja Punkalaitumentietä 3,5 km Punkalaitumelle päin, vasemmalle Hessi-tallin viitta ja ajat Kyläsuontietä 300 m pitäen vasemman tien ja olet maneesin pihassa, jo noin 1 km aikaisemmin näkyy peltoaukean alussa vasemmalla puinen vihreä kattoinen maneesi, keltainen talli ja valkoisia hevosaitauksia.

Jos tulet Turusta päin, niin saapuessasi Urjalaan ohitat Motelli Pentinkulman ja 9-auto Nesteen ja Säästöpörssin kohdalta käännyt vasemmalle PUNKALAIDUN /tien nro 230 ja sitten seuraat ed. ohjeita. Jos tulet Urjalan aseman kautta, jatkat suoraan 9 tien yli Punkalaitumelle kääntymättä Urjalan viitoista keskustaan Urjalankylän ala-aste on maneesilta hieman Punkalaitumelle päin, reitti on merkitty opastein. Kts. oheinen Urjalan esitteen kartta.

Päivän päätteeksi

Kun kaikki ovat suoriutuneet käytännön rasteilta on aika järjestyä maneesiin palkintojen jako tilaisuuteen. Sen arvioitu alkamisaika on klo 17 jälkeen, tarkemmin aikataulu selviää paikanpäällä jaettavasta kirjelmästä, josta löytyy myös lipuke ruokailua varten sekä kartta tallin ympäristöstä ja rastien sijainneista.

Tervetuloa Urjalaan kilpailemaan valtakunnallisista ja Hämeen aluemestaruuksista!

Urjalan Hevosurheilijat ry,
Kilpailun johtaja
Hanna Uosukainen
050-3408937

Kuvassa Hessi-tallin kevään 2003 ensimmäinen varsa

Kilpailutulokset & tunnelmat löydät
www.hessitalli.fi