Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:07.03.2010-7.3._oppia_ikae_kaikki

7.3. Oppia ikä kaikki

Lauantaina valjakkoajon ABC kurssille osallistui viitisenkymmentä lajista kiinnostunutta kuulijaa. Itse asiassa osallistujia oli niin paljon, että alun perin maneesille suunniteltu kurssi siirrettiin jo varsin aikaisessa vaiheessa Urjalankylän koululle. Luennoitsijoiden joukko oli melkoisen pätevää, joukkoon mahtui MM-mitalisteja niin kuskinpenkiltä kuin takaosastostakin, useat kansainväliset kisat kokenut kartturi sekä vankan kokemuksen poniajosta ja junnutoiminnasta omaava ponikuski. Alkupullan jälkeen osallistujille kerrottiin lajin historiasta, säännöistä sekä eri osakokeista turvallisuutta unohtamatta. Lisäksi perehdyttiin hieman valjakkovarusteisiin. Asiaa tuli paljon ja hyvin tiivistettynä, toivottavasti monet saivat kipinän ja perehtyvät lajiin lisää vaikkapa toimihenkilöiden ominaisuudessa. Luento-osuuden päätti aluelupakoe.

Koululta siirryttiin tositoimiin tallille, jossa valjaksiin saatiin karvanopat Niko ja Iida, kaunis welsh-tamma Love, Vahto-vaari, tulevaisuuden kyky Lordi sekä suomenmestari Coen. Kurssilaiset pääsivät seuraamaan valjastusta ja jokaisesta osakokeesta annettiin pieni näytös. Ponien kanssa pääsimme pitämään hauskaa maratonin merkeissä. Poneille oli laitettu täysi kisavarustus suojineen ja nopat tuntuivatkin heti aavistavan mistä on kyse ja vauhtia oli jo alkuverryttelyssä muutama pykälä normaalia enemmän. Tositoimissa mentiinkin sellaista haipakkaa, että yksi putsi jäi matkan varrelle. Groomi sai treenata kesän koitoksia varten, sillä jostain syystä vaunu liirasi tavanomaista enemmän maneesin pohjalla. Ajoesitysten jälkeen osa kurssilaisista kokeili ajoa itse. Päivän päättivät ajotunnit.

Ponikuski lähti iltasella ajelemaan kotia kohti ja treenailemaan Vilppu-varsan kanssa. Pikkulinnut lauloivat, että sunnuntaina on jatkettu ajotuntien ja valjakkomerkkisuoritusten parissa. Uusia valjakkomerkkejä suoritettiin kuusi kappaletta, onnittelut merkittäville kuskeille!

Vilppu-varsan kanssa treenasimme tänään juoksutuksen merkeissä. Tämä sujuu jo melko hyvin ja tänään Vilppu harjoitteli oma-aloitteisesti pukkilaukkaa. Malttoi neiti kuitenkin myös keskittyä ja harjoitusten lopputulos oli oikein hyvä. Ilma oli tänään myös mitä mainioin karvanpoistolle ulkona auringonpaisteessa. Ja sitä karvaahan lähtee ja paljon. Kaikkein ilahduttavin asia tänään oli kuitenkin se, että Vilpun karsina oli lähes siisti ;)

Ensi viikonloppuna nähdään ohjaksissa aluevalmennettavia. Perjantaina ja sunnuntaina on ohjelmassa tiukkaa treeniä ja niiden välissä kilpaillaan kauden ensimmäiset aluekilpailut koulun ja tarkkuuden merkeissä. Vielä pitäisi päättää mitä luokkia ajaa..

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Lea Karjomaa, 14/03/10 10:36:07
Kiitos hyvin järjestetystä päivästä - oli mukavaa ja mielenkiintoista!
Lea Karjomaa, 14/03/10 10:35:54
Kiitos hyvin järjestetystä päivästä - oli mukavaa ja mielenkiintoista!
Lea Karjomaa, 14/03/10 10:35:24
Kiitos hyvin järjestetystä päivästä - oli mukavaa ja mielenkiintoista!
Kirjoita kommenttisi:
B M Y᠎ D T
 
blog/07.03.2010-7.3._oppia_ikae_kaikki.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)