blog:07.05.2009-7.5._karkulaisia_ja_vedenpaisumuksia

7.5. Karkulaisia ja vedenpaisumuksia

Aamutallissa agrologiopiskelijoita odotti vuotava vesiputki. Onneksi jopa opiskelijat osaavat sulkea tallista vedet, joten suuremmalta tulvalta vältyttiin ja myöhemmin putkimies kävi korjailemassa vaurion. Sitten pihattoja ruokkimaan ja kuinka ollakaan, takapihatossa oli yksi pikkupoika liian vähän. Hetken huutelun tuloksena karkulainen eli Myrsky ilmestyi pusikosta aamupalalle.

Kun päivä oli hieman lämmennyt, pääsi Tyyne jälkikasvuineen nauttimaan auringonpaisteesta. Uusi pikkuneiti vaikuttaa vauhdikkaalta ja sisukkaalta tapaukselta. Maitobaari on myös ahkerassa käytössä. Kun varsan ensimmäistä ulkoilua oli ihasteltu, oli vuorossa Tyynen karsinan siivous. Samalla selvisi, että juomakuppi oli lähes irronnut seinästä eli ei muuta kuin työkaluja metsästämään ja kuppia kiinnittämään. Suuremmat korjaustoimenpiteet jätettiin viisaammille, mutta ainakin pelastuimme jälleen uudelta vedenpaisumukselta.

Vesiteema jatkui myös iltapäivällä, kun vuorossa oli pihattojen juotto. Letkussa oli muutama reikä ja Puuha-Pete pääsi jälleen korjaushommiin, tällä kertaa aseenaan ilmastointiteippi. Pihattomäki ei siis päässyt muuttumaan Niagaran putoukseski. Myrsky oli myös jälleen päättänyt laajentaa reviiriään ja lähtenyt päiväkävelylle. Tällä kertaa karkulainen pääsi mietiskelemään maailman menoa talliin, kunnes aita saataisiin jälleen myrskynkestäväksi. Pienet ponit kun pääsevät puikahtelemaan aidanrakosista jos vain haluavat.

Emmi aloitti näyttelylaumansa puunauksen jo tänään. Pesuvuorossa olivat Salmiakki Poika ja Nöpi. Päivän päätteeksi Vilppu-varsa ja Nitro harjoittelivat näyttelyesiintymistä kentällä. Alkutahmeuden jälkeen Vilppu suvaitsi liikuttaa jalkojaan myös ravin tahdissa. Kuski saa kyllä juosta pää kolmantena jalkana, jos haluaa, että varsa esittää kunnon ravia eikä löntystä kuin laiska lehmä. Vilpulla kun on hieman pidemmät jalat kuin allekirjoittaneella.. Seuraavaksi aionkin järjestää karsinnat; se joka juoksee valjakkokentän päästä päähän nopeimmin, pääsee esittämään Vilppua näyttelyyn.

Koko varsalauma pääsee huomenna kenraaliharjoituksiin ja taitaa olla edessä aikamoinen kiillotusurakka. Toivotaan, että myös huomenna vältymme vedenpaisumuksilta.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
W​ H V I Z
 
blog/07.05.2009-7.5._karkulaisia_ja_vedenpaisumuksia.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)