Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:08.03.2009-8.3._aina_ei_voi_voittaa

8.3. Aina ei voi voittaa

Kevään ensimmäiset aluekisat takana. Kisoissa nähtiin monia debyyttistartteja. Kilpailemassa oli niin ensikertalaisia nuoria hevosia kokeneilla kuskeilla kuin konkarihevosia uusilla ajureilla. Oli mukavaa nähdä joukossa tuttuja naamoja valjakkoleireiltä. Niin se vain on, että tämä laji vie mennessään ;) Nuoria hevosia nähtiin tänään niin kärryt perässä kuin varsinaisten luokkien jälkeen ohjasajossa. Tuli taas todettua, kuinka hyvä nuorten on saada kokemusta ”kisahumusta” tutussa ympäristössä.

Starttasimme ponien kanssa ensimmäistä kertaa vaativia luokkia aluetasolla, ensin koulua ja sitten tarkkuutta. Kisat olivat myös ensimmäiset uusien vaunujen kanssa. Suorituksiin jäi paljon parantamisen varaa. Verryttelyssä ponit tuntuivat melko hyviltä. Tosin heti alkuun pyysin groomia tarkastamaan, että Iida-poni ravaa puhtaasti, se kun tuntui jotenkin erilaiselta. Groomi totesi hetken tutkailtuaan, että ”ei siinä mitään vikaa ole, itse asiassa se näyttää tosi hyvältä eikä se ole koskaan ravannut noin hyvin”. ”Ontuminen” tulkittiin sitten odottamattomaksi lapojen liikkumiseksi ;) Verryttely lupasi siis ihan hyvää itse suoritusta ajatellen. Maneesissa ponit eivät sitten jostain syystä tahtoneet oikein liikkua eteenpäin. Ensimmäisellä voltilla Niko nakkeli niskojaan ja muutenkin vastusteli niin, että pelkäsin sen heittäneen kielen kuolaimen päälle, mikä oli tapahtunut eilisissä valmennuksissa. Matka kuitenkin jatkui ilman niskurointia, mikä lie sen sitten aiheuttanutkin. Rata meni muuten ihan ok, mutta kuten tuomarikommenteissakin lukee ”vähän enemmän terävyyttä”.

Tarkkuus meni hieman paremmin, tosin esiintyi pientä hakemista ja epätasaisuutta Nikon osalta. Tästä johtuen yksi pallo tuli alas. Lisäksi saimme yliaikaa, mikä ei yllättänyt, sillä tiedostin radan aikana melko hitaan tahdin. Siitä herääkin kysymys miksi en tehnyt asialle mitään… Ensi kerralla sitten paremmin!

3-vuotias welsh-ori Sami osallistui nuorten hevosten ohjasajotarkkuuteen ja suoriutuikin omistajansa kanssa hienosti. Eipä tiennyt pikku-Sami miten omistaja palkitsee loistavan suorituksen. Samista nimittäin tehtiin ruuna. Tallissa ensi viikon ohjelmaan kuuluu siis entisen orin letkutusta, taluttelua ja lohduttamista.

Soila (joka viettää aikaansa taas hetken opiskelujen parissa)

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
Y H​ U᠎ R N
 
blog/08.03.2009-8.3._aina_ei_voi_voittaa.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)