Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:14.09.2009-14.9._showmeininkiae

14.9. Showmeininkiä

Eilinen näyttely saatiin pidettyä mitä hienoimmassa auringonpaisteessa ja muutenkin mukavissa tunnelmissa.

Vilppu-varsan vuoro koitti heti koko näyttelyn toisena. Esiintymiseen jäi hieman toivomisen varaa, sillä neiti ei ihan täysin malttanut seistä paikoillaan vaan hiiviskeli eteenpäin. Käynti ja ravi olivat.. no.. veteliä. Meritan suosiollisella avustuksella Vilppu sentään ravasi, muiden varsojen suuntaan sitten hieman liian vauhdikkaasti. Tosin esittäjällä on myös täysi työ pinkoa minkä lyhyistä jaloistaan pääsee, että varsalla olisi edes teoreettinen mahdollisuus esittää sitä ravia. Eli jos joku pitkäjalkainen tai muuten vaan nopea haluaa joskus esittää erittäin rauhallista (tuomarin kommentti, ei minun) varsaa näyttelyssä, niin allekirjoittaneelle saa ilmoittautua ;)

Vilpun arvostelupaperissa sanottiin varsan olevan melko hyvä ratsuhevostyyppi, korkeajalkainen, kaula on hieman alhaalta liittyvä. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset, vasen etujalka hieman hajavarpainen. Käynti on melko hyvä, mutta hieman ahdas ympäriinsä (no, jos neiti suvaitsisi edes kävellä reippaammin, niin voisi arvostelukin olla parempi). Raviliikkeet ovat tavalliset, lapa hieman lukkiutunut. Muita huomioita oli rauhallinen, hyväkuntoinen varsa. Ihan mukavat ja odotettavissa olleet arvostelut. Vielä kun tosiaan saataisiin varsa esittämään lennokasta ravia myös taluttajan kanssa.. Vilppu palkittiin II palkinnolla ja oli vastakkaisen sukupuolen paras (no, tammoja oli vain kaksi, kaverukset Vile ja Kale) ja näin ollen käväisimme vielä iltapäivällä BIS-kehässä ilman sen suurempaa menestystä.

Ponikuski panosti eilen liinakkotammojen esittämiseen ja esitin myös Hessin Lotan. Lotta menestyi (esittäjästä huolimatta) hyvin ollen luokkansa toinen ja myöskin vastakkaisen sukupuolen paras. Ihan mukavasti siis molemmat esitettävät pääsivät loppukehään. Lotta palkittiin siellä myös näyttelyn parhaana suomenhevosena. Nämä olivatkin loisteliaat jäähyväiset, sillä Lotta matkasi näyttelyn jälkeen uuteen kotiin.

Maitovarsoista parhaana palkittiin melkoisen shown esittänyt ”lemmujen sukua” edustava julkkis eli BB-tallista tuttu nettivarsa Hessin Onetti. Koko näyttelyn parhaan tittelin vei itselleen pienhevosori Friisin Paletti, jonka emä siis on tallilaisillekin tuttu valjakkohevonen Korven Siluetti.

Näyttelyn jälkeen varsat matkasivat vielä hetkeksi nauttimaan vapaudesta laitumelle. Laitumelta otettiin paluumatkalle kyytiin Omppu, joka lähtee näinä päivinä kohti Ypäjää opiskelemaan ratsuhevosen elämää. Pihapiiriin kotiarestiin jäivät oripojat Nenä ja Nero, pojat kun ovat hieman sitä mieltä, että laitumelta ei tarvitse antaa kiinni. Pojilla on siis tiedossa ihan vaan käsittelyharjoituksia ennen loppuviikon virallista Hippoksen näyttelyä. Oripojat saivat myös uuden kaverin laumaansa, kun 1-vuotias hermeliläinen Armastus saapui ajo-oppiin.

Loppuviikosta on siis taas näyttelyhumua tiedossa, kun vuorossa on Hippoksen näyttely suomenhevos- ja lämminverivarsoille sekä sh- ja lv-tammojen kantakirjaus. Sitä ennen ponikuski seuraa kauhulla opinnäytetyöhönsä liittyvän kyselyn jatkuvasti kasvavaa vastaajamäärää..

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Laura, 11/10/09 05:44:59
Mitä, onko mun kumminenämies ollut tuhma :P
Kirjoita kommenttisi:
J M P I W
 
blog/14.09.2009-14.9._showmeininkiae.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)