blog:14.09.2010-mustalaisleiri_maailmalla_luunja_tarto

Mustalaisleiri maailmalla (Luunja, Tarto)

Pikapikaa tuli lähtö…erinäisten metsästysten kautta saimme porukat ja passit kasaan…

Passien tarinaakin riittää…. Tuleva työssäoppijamme Jenna sai alkuviikosta viesti onhan sulla passi, tuu ke Urjalaan ja to lähdetään Eestiin… Mikaela kävi passikuvassa ja jonottamassa Urjalan poliisin asiamiespisteessä, Miro pääsi TAYSista passikuvaan, samalla saimme maksetusta parkkiajasta parkkisakot…Tampereen pääpoliisiaseman ruuhkassa saimme jonotusnumerot… ja huomasimme Miron kanssa että visa ei kelpaakkaan joten ei muuta poika kainaloon ja Koskikeskukseen otto-automaatille… Jenna saapui keskiviikko iltana passi mukanaan ja aloitti Nikon klippauksen.

Lasten passit olivat kuin olivat torstaina Toijalan poliisiasemalla ja Annan passin Vainion Aarre kävi Vuosaareen saapuvalta Finnlinkin laivalta noutamassa…

No voitte vaan kuvitella millainen mustalaisleiri lähti liikkeelle kun pick up+ traikkuun pakattiin Jeviiri, Niko, Iida, kaappi, ponivaunut, lastenavaunut ja siis kolmen hevosen ja 3 ihmisen + kaksosten tavarat…

Tallinkillakin meille sanottiin että tuo erikoisen näköinen yhdistelmä voi ajaa kaistalle 5…

Buffeessa oli lapsilla kivaa Miksu maisteli kaikkea ja Miro söi lattialta Miksun jämiä…Olimme 16.30 lautan kanssa perillä Tallinassa ja sinne ei muuta kuin suunta kohti Tartoa…muuten hyvä mutta navigaattori ei tunnistanut Eestiä, tarjosi Espanjaa eikä Viro, tarjosi Vatikaania… Näppäräsi ajeleimme Estiä alas päin mutta Tartossa tuli täysi tenkkaapoo kun ei kyltin kylttiä minne tiet veivät ja kaikille kun yritti kysyä puhuuko suomi tai englanti niin saimme vain olankohautuksia… Lpulta löysimme Urmas Saksin paikkaa jossa Niko ja Iida odotti yhteiskarsina, Jevi oma karsina vastapäätä ja meitä ihana takkahuoneen yläkerta jossa lapset todella nauttivat isosta leikki lattiasta!

Torstai meni lähinnä tavaroiden purkamiseen…

Perjantaina kävimme aamusta tutustumassa Taroon ja mm. Mikaela päätti haluta uudet peräkkäin istuttavat lastenvaunut ja saimme kasan kivoja vaatteita vielä ko lastentarvikeliikkeestä puoleen hintaan. Iltapäivällä kävin ratsastamassa Jevin ja ajamassa poniparin joka todella herätti hilpeyttä kanssakilpailijoissamme…

Lauantai alkoi suomalasiten osalta heti klo 9 kun kaksosten isä Marko starttasi Coen D :llä, meiltä jäi vaippahässäkän takia suoritus tietysti näkemättä!

Lauantain oli myös maraton jonne Heidi, Anna ja Hessin Jeviiri lähtivät ensimmäisinä klo 15! Edessä 6 mukavaa estettä joista varsinkin rinne este tulisi tässä kisassa erottelemaan jyvät akanoista!

Mukavahkon illanvieton jälkeen oli vuorossa kunnon yöunet ja sunnuntaina ratkaiseva tarkkuusosuus.

Suomenhevosten olivat varsin menestyviä, tässä urjalaissyntyiset ensikertaa ulkomaanmakamaralla startanneet 5-v Hessin Jeviiri (i. Vahto) ja Pikku-Uno (i.Pikku-Peto)

Sunnuntai olikin suomalaisjuhlaa…kisojen ainoita uusintaan pääsivät veljekset Hessin Vihtori & Hannu Kalalahti ja Hessin Jeviiri & Heidi Sinda, vauhdikasta ja näyttäävää menoa suomenhevosemme esittivät vaikka koko uusinnasta ja sen kulusta sitten voisimme kirjoittaa topisen tarinan!

Palkintojen jaossa oli ilo olla suomalainen ja SUOMENHEVOSIHMINEN! Hyvä Hessi-hepat ja kiitos koko poppoo jateami!

~~LINKBACK~~Keskustelu

Lea Karjomaa, 18/09/10 20:03:19
Reissunne kuulostaa aivan mahtavalta! Oi jospa oisin saanut olla mukana...
Kirjoita kommenttisi:
V W G X X
 
blog/14.09.2010-mustalaisleiri_maailmalla_luunja_tarto.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)