Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:21.03.2009-20.3._ponikuski_messuilla

20.3. Ponikuski messuilla

Osa 1: Equitana, Saksa

Ponikuski on viettänyt tämän viikon melkoista messuelämää. Tiistaista torstaihin olin Saksassa Equitana-messuilla. Nähtävää riitti jokaiselle päivälle. Tiistai oli valjakkoajon teemapäivä, jonka vietin melko tiiviisti erilaisia esityksiä ja kilpailuja. Saksassa on hieman enemmän lajin harrastajia, Suomessa tuskin saataisiin järjestettyä alle 18-vuotiaiden nelivaljakkoluokkaa… Oli myös aika hienoa nähdä samalla kertaa 24 vuonohevosta kuuden hevosen-, neli- ja parivaljakossa katrillissa. Shetlanninponejakaan ei oltu unohdettu, vaan niitä näkyi niin parissa kuin nelivaljakossa. Olihan siellä myös yksi yksikkökin, mutta se menikin sitten ilman suitsia, ohjaus tapahtui kahden raipan avulla.

Myös vaunuja ja valjaita oli nähtävillä ja myynnissä paljon. Valitettavasti lentokoneessa on hieman hankalaa kuljettaa juhlavaunuja, joten ne täytyi tällä kertaa jättää ostamatta. Sen sijaan ponit saivat hieman pienempiä tuotteita. Mukaan lähti kuljetussuojat, jännesuojat ja parit erilaiset korvahuput. Välineurheilua parhaimmillaan siis ;) Vilppu-varsa sen sijaan ei saanut mitään tuliaisia (tämän takia sen omistajalla on ehkä hieman huono omatunto, oma hevonen eikä yhtään tuomisia).

Osa 2: Hevoset 2009, Tampere

Lentokone ehti juuri ja juuri laskeutua, kun suuntasin jo kohti Tamperetta ja Hevoset 2009 messuja. Tallilta on mukana kaikki ponit eli Niko, Iida ja Stella, friiseistä Coen ja Matti, sekä filmitähtisuomenhevosista Pläsi ja Liinu. Taustajoukkoja on myös melkoinen joukko. Tallilla on Vitikkalan rusthollin (eli Matin ja Tepon kotipaikka) kanssa yhteinen ständi messuilla. Lisäksi kaikki hevoset esiintyvät messuilla ja ovat joko ajelutuksessa tai talutusratsastuksessa.

Aamu ei alkanut kovin hyvin. Matkaväsymyksen määrä oli melkoinen. Niko-poni ei ihan hirveästi osoittanut kiitollisuutta uusista kuljetussuojista, vaan talloi jalkoihinsa kuskin takin ja sen taskussa olleen puhelimen. Eipä sitten soitella viikonloppuna. Messualueella pääsimme tutustumaan esiintymisareenaan onneksi etukäteen. Areena on telttahallissa, jossa on pressuseinät, jotka lepattavat mukavasti tuulessa. Lisäksi hallista löytyy kaksi ilmapuhallinta ja tietysti erilaiset aidat, yleisöä ja muuta mukavaa. Kuten groomin kanssa arvasimme, oli Nikolla hieman ihmeteltävää. Etupää kävi pariin otteeseen melko kevyeksi ja Niko esitteli tasapainoilutaitojaan kahdella jalalla.

Tallin hevosista ensimmäisenä esiintyivät Matti ja Coen pas de deux ratsastuksessa. Hienot esiintymisvaatteet kruunasivat friisien esiintymisen. Poneilla oli ensin vuorossa valjastusnäytös, jossa Iida käyttäytyi hyvin, mutta Niko hyöri ja pyöri. Sen jälkeen ponit ja Coen esittivät kouluajoa, jota seurasi Heidin ja Stellan tarkkuus ja viimeisenä taas ponit ja Coen maratonesteellä. Liinu ja Pläsi pääsivät myös areenalle ja hyvinhän se esiintyminen kokeneilta elokuvatähdiltä sujuu.

Näytöksestä siirryimme ajelutukseen, jonka jälkeen Nikon työt olivat ohi, mutta Iida esitti raviponia valjastusnäytöksessä. Iidalle tuli hieman ikävä Nikoa ja myös Iida esitti yleisölle mahapuoltaan kahdella jalalla seisten. Ei auttanut muu kuin hakea vertaistuki paikalle. Nikon saavuttua Iida oli taas oma itsensä ja seisoi paikoillaan kuin tatti. Iida tuntui pitävän raviponeilusta ja oli suorastaan pettynyt kun ajelu rajoittui vain muutamaan kierrokseen.

Kotimatkalla pysähdyttiin ansaitulle ruokatauolle.

Huomenna osa porukasta suuntaa taas messuille ja muutama musta sekä Heidi Ypäjälle valmennuksiin.

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
L O D U E
 
blog/21.03.2009-20.3._ponikuski_messuilla.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)