Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:28.05.2009-27.5._kesaelaitumille

27.5. Kesälaitumille

Vilkas päivä taas takana. Heti aamulla saapui kengittäjä vuolemaan varsoja, jotta kaviot olisivat kunnossa laitumille päästessä. Ohjelmassa oli myös irtohypytystä ja myös eläinlääkäri piipahti tallissa. Lisäksi harrastimme hevosten sarjamadotusta.

Aamulla Vilppu ja Neonilla haettiin pihatoilta alas tarhan irtohypytystä odottamaan. Aika pian kaksikko kuitenkin päätyi talliin häpeämään, sillä tarha ei ollut tammojen kestävä, vaan ne polvistumalla ja porttilankkua nostamalla luikahtivat kahdesti karkuteille. Ruoho todellakin on vihreämpää aidan toisella puolella.

Irtohypytys sujui joutuisasti ja jälleen kerran päivän parhaan tittelin sai kellon lailla toimiva Sami-poni. Kai se on uskottava, että se nyt vaan on niin hyvä. Tosin tällä kertaa Sami joutui jakamaan kyseisen tittelin hienon ja kyvykkään Vilppu-varsan kanssa, jonka eteen saa kuulemma laittaa mitä vaan ja se hyppää. Ponitäti ja ponikuski siis paistattelivat lopun päivää suojattiensa loisteessa. Aki pyöritteli päätään, sillä vakaana aikomuksenamme on ”pilata” nämä superlahjakkuudet tekemällä niistä valjakkohevosia. Myös Matti venyi tänään ennennäkemättömään suoritukseen ja ylitti puhtaasti ja melkoisen ilmavaran kera yli metrin korkean ja yhtä leveän okserin. Kyllä ne tupsujalat vaan sittenkin osaavat hypätä.

Hypytyksen jälkeen eläinlääkärin vastaanotolle päätyivät rokotettaviksi Nero ja Nöpi. Iida kävi ultrattavana ja pikapuoliin pitäisi suunnata sulhon luo. Myös Virpi kävi ultrassa ja kaikkien yllätykseksi tamma oli kuin olikin tiine! Aiemmin Virpin tiinehtyminen on ollut melkoisen urakan takana ja nyt tärppäsi kerrasta. Täytyy toivoa, että Neonillan tuleva sisarus (myös siis Vahdosta) saa kasvaa rauhassa ja ongelmitta. Naksu-poni sai jälleen korvahoitoa eläinlääkäriltä. Isot pojat ovat siis hieman haukanneet poniparan korvaa ja nahka on rullalla. Korva puhdistettiin ja haavan reunoja siistittiin.

Kesälaitumille siirtyikin tänään suuri joukko varsoja, vain laatuarvostelukarsintoihin viikonloppuna matkaavat Lordi ja Salmiakki Poika sekä SP:n seuralainen Myrsky sekä korvapotilas Naksu jäivät kotiin. Vilppu laumoineen pääsi Muusan omistajan kotinurkille kesää viettämään.

Jenkki-poni laitettiin tänään ensimmäistä kertaa vaunujen eteen Nikon kanssa. Eilen ohjasajoin ponit parissa ilman ongelmia ja myös tämän päivän ajo sujui hyvin. Ponit löysivät jo hyvin samaa tahtia ja osaavat toimia yhdessä. Suurimpana ongelmana kuski koki Nikon hieman viiveellä toimivan apuihin vastaamisen, kun taas Jenkki teki kaiken heti. Vielä riittää siis hiomista tässä noppaparissa.

Huomenna jatkuvat Nikon ja Jenkin paritreenit ja alkaa pakkausoperaatio viikonlopun valmennusreissua varten.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
D N Q Z O
 
blog/28.05.2009-27.5._kesaelaitumille.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)