blog:28.06.2015-aelae_koske_poeytaeaen_saviksen_sm-kisoissa

Älä koske pöytään ja muita letkautuksia SM-kisoista

Torstaiaamuna 25.6.2015 lähti sininen pickup harmaa Hessi-perävaunu perässään Hunningolta kohti Savijärven Kartanoa ja valjakkoajon SM-kisoja. Hevosten tunnistus ja tarkastus oli jo torstai-iltana klo 18, joten sinne oli mentävä siis jo päivää ennen kisan alkua.

Hevosihmiset tietävät, että hevosten kanssa ei kaikki mene välttämättä aina suunnitelmien mukaan. Meidän tiimin piti ottaa osaa Instruktorin kanssa hevosten SM-luokkaan, mutta keskiviikkona Ismo jouduttiin viemään klinikalle Teivoon. Ismo on rauhallinen matkustaja kopissa, ja nyt matkalla Tampereelta Urjalaan Ismo oli todella levoton ja Pyynikintorilla Heidi käänsi nokan Teivoon, Ismo oli myös todella nuutunut. Hevonen oli kuitenkin täysin normaali lastatessa kyytiin.

Syy selvisi, maksa ja perna olivat vaihtaneet paikkaa. Ismo sai pernaa supistavaa lääkettä ja jossain välissä se oli siirretty Teivosta Hyvinkään hevossairaalaankin, en muista, että missä välissä.

Palataan siihen torstaihin. Menomatkalla Savijärvelle poikettiin moikkaamassa Ismoa Hyvinkäällä, muutamaa minuuttia ennen Miro totesi takapenkiltä, että ”Apua, mulla on pissahätä””!! Hetki mietittiin mitä tehdään. Tyhjä limpparipullo ja taas oli kaikki hyvin. Klinikalla Ismo oli pirteänä etsimässä purun seasta heinää, nälkä kun oli. Matka jatkui klinikalta kuitenkin ilman Ismoa, sillä Hessi-perävaunussa on hieman vaikeaa kuljettaa hevosta.

Kisaheppoina siis alkuperäisen suunnitelman mukaan Gnist Varde eli Nisse ja Ismoa tuuramaan tuli 6-v neiti Hessin Odessa. Nisse kisasi helppovaativaa ja Odessa puolestaan noviisiluokkaa. Ismo saapui perjantaina koulukokeen jälkeen kisaturistiksi.

Hevostarkastuksesta torstai-iltana molemmat hepat läpi :)

Asumissysteemi taisi olla kaikille meidän tiimiläisille uutta kisapaikalla. Asuntovaunu sai majoittaa meidän super-tiimin näissä kisoissa. Saavuttiin pihaan, kamat vaunuun ja vaunun valloitus. Kovasti se keikkui ja heilui, monesti naureskeltiin, että pianhan Kalalahden Hannun ja Leenan tiimi saapi meistä asuntovaunun kera seuraa, kun vähän oli nokka alas päin kohti Kalalahden tiimin leiriä. Ekana iltana kun oltiin menossa nukkumaan, osa peräpäässä ja osa keulassa, päätti meitin vaunu vähän kumartaa. Sittenhän tiimin groomi Annika hoksas, että ehkä kannattais ne tukijalat pistää maahan, eikä pitää vaunua pelkkien renkaiden varassa… Eipä sitten heilunut vaunu juurikaan sen jälkeen. Ruuanlaittokaan ei aina ole helppoa, varsinkaan jos sähköt ei meinaa kulkea. Otto juoksi vähän väliä kattomaan kelaa kun sisältä keittiömestarit huuteli ”sammu!”, ”päällä”, ”sammu”, ”päällä”! Loppujen lopuksi nälkäiset tiimiläiset saivat ruokaakin.

Samana iltana ruokapöydästä sängyksi-operaatiossa vähän pöydän kiinnitysosa hajosi, eikä pöytää enää saanut kiinni kunnolla, joten älä koske pöytään!

Perjantai-iltana syödessämme pöydällämme oli elävät tukipilarit, hevostenhoitajat Pauliina ja Eveliina tyynyt polviensa päällä. Tukipilareista huolimatta oli muutamia läheltä piti-tilanteita pöydän kanssa, mutta ruuat pysyi pöydällä ja kaikki ehjänä. Vähän väliä joku huudahti toiselle kun näytti uhkaavalta : älä koske pöytään!

Perjantai meni koulukokeen osalta hienosti, Odessa noviisiluokan voitto 68% ja Nisse helppovaativan kolmas 60,9%. Upea suoritus molemmilta, etenkin Nisseltä, joka meni ensimmäistä kertaa isolla radalla ja vielä ekaa kertaa juhlavaunuilla!! Nurmikentän pohja oli pehmeä ja paikoittain todella märkä, hepat saivat siis ihan todenteolla tehdä töitä suorittaessaan koulukoetta.

Lauantain maratonille oli luvattu sadetta, mutta onneksemme aurinko paistoi ajoittain ja oli poutaa. Kuuma ei ollut, mikä sopi hevosille täysin. Odessalla noviisiluokassa ei ollut A-osuutta, vaan lähtivät suoraan B-osuudelle. Ode oli tosi näppärä ja meni hienosti, voittaen oman luokkansa. Tamma oli vähän sitä mieltä, että uus kierros, tuossa oli aivan liian vähän hänelle. Puhtia ois piisannu!

Vaikka Nissellä oli takana 5200m pitkä A-osuus, pinko menemään esteillä ihan huisia vauhtia, voittaen oman luokkansa, vaikka 5. estealueella kolmion päältä tupsahti pallo alas ja Nisse olis tahtonu vesiesteen banketin alastulon jälkeen jatkaa suoraa hyppäämällä puskan yli, ihan niinkun kenttäkisoissa!

Lauantaina oli myös hieno illanvietto, jossa alkuruoka tarjoiltiin pöytiin, wau! UrHulaiset lunastivatkin iha hirrrweästi sinivalkoisia ruusukkeita! Illanvieton jälkeen asuntovaunulla yllättäen sattui ja tapahtui… Heidin 4G-mokkula putosi sohvan ja seinän väliin. Annika ja Pauliina kaikkensa yritti, jotta olisivat saaneet mokkulan pois, mutta ei. Eveliinakin nukahti ennen kuin kaksikko lopetti mokkulan onkimista. Iltaamme hauskuutti yksityinen numero, joka olisi kovasti halunnut tavoitella Raineria, kaupannut hienoa ja joustavaa jumppapalloa ja kutsunut kylään… Jollain oli ilmeisesti mennyt pari tölkkiä liikaa illan aikana. Mutta ei tullut Raineria vastaan ei, eikä ole Ykstiyinen numero tavoitellut.

UrHulaisista Heidi Sinda/Annika Tanskanen ja Hessin Odessa noviisiluokassa, Heidi Sinda/Annika Tanskanen ja Gnist Varde helppovaativassa, Laura Haapakoski/Taija Raatikainen ja Kokonas junnujen kv-luokassa ja Anne Friis/Kimmo Virtanen ja Friisin Paletti ponien kv-luokassa nappasivat maratonilta voitot, hyvä UrHu! Kakkossijakin tuli maratonilta Sari Vilenius/Hanna Lindén ja Silent's Black Queen helppovaativassa!

Sunnuntai ja ratkaiseva tarkkuus! Ilma oli kuuma! Ratakin oli haastava! Odessa ravasi hienosti puhtaan radan ja tarkkuuden voittoon, samalla myös kokonaiskilpailun voittoon noviisiluokassa. Hitokseen hieno valjakkohepan alku!!

Nisse meni myös hienosti, kaksi harmittavaa pallon pudotusta, mutta silti tarkkuuden kakkonen, ja kokonaiskilpailun kakkonen! Hieno Nisse! Hyvin näytti toimivan juhlavaunut Nissen perässä!

Helppovaativan tarkkuuden sekä kokonaiskilpailun voiton vei Sari ja hieno musta Blackie-poni UrHusta, hienoa!

Tarkkuuden jälkeen katseltiin muita luokkia, jonka jälkeen suuntasimme pakkaamaan tavaroita. Ponien SM-luokan voitti Hannu Kalalahti Hessin Vihtorilla, saa olla kyllä kasvattaja ylpeä! Ponien SM-hopeaa UrHulaiselle valjakolle Anne Friis ja Friisin Paletti, upeaa! Asuntovaunua tyhjentäessämme tavaroista, Ihmemies Pate auttoi myös sen 4G-mokkulan sieltä jumista purkamalla hieman sohvaa, kiitos Pate! :D

Laittelen tähän loppuun vielä puhelinkuvia kisoista, lisää kuvia löytyy myös http://papuu.kuvat.fi/ ! Iso kiitos kaikille kisaviikonlopusta, erityisesti kiitos meidän tiimille, ootte mahtavia :)

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
W X K I Z
 
blog/28.06.2015-aelae_koske_poeytaeaen_saviksen_sm-kisoissa.txt · Viimeksi muutettu: 29/06/15 12:29:20 / eveliina