Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:30.08.2009-30.8._viikonlopun_viettoa

30.8. Viikonlopun viettoa

Viikonloppu vietetty valjakkoajon, keuringin ja muuten vaan heppailun merkeissä.

Lauantaina pieni joukko tuttuja ”leiriläisiä” saapui taas harjoittelemaan valjakkoajon saloja. Tällä kertaa treenivuorossa oli maratonesteet. Ajot sujuivat hienosti, niin hevoset kun kuskitkin vaikuttivat tyytyväisiltä. Ainoastaan aakkosten osaaminen ja reittien löytyminen tuotti hieman päänvaivaa niin kuskeille, groomeille kuin opettajallekin ;) Mutta eihän mikään suoritus ole täydellinen.

Mustat hevoset valloittivat viikonloppuna Ypäjän. Tapahtuma oli friisien oma keuring eli kantakirjaustilaisuus. Tutuista friiseistä olivat mukana Seppo ja Coen. Sepon kotitallilta Vitikkalan rusthollista osallistui tapahtumaan useampikin hevonen ja Kaisalta kuulin jo huhuja, että menestys oli ollut erinomainen. Onnittelut Kokemäen suuntaan!


Kaisa ja Seppo eli Brucht fan't Wyldpaed Ypäjän keuringissa.
© Kaisa Helpiö

Janika ja Alexa kävivät lauantaina tikkupippaloissa, toisin sanoen ensimmäisissä alue-estekisoissaan Raisiossa. Tuloksena oli upea toinen sija 110 cm luokassa.

Ponikuski harrasti viikonloppuna opetuksen lisäksi hevosten ihailua. Oripojat ottivat kuskin riemuiten vastaan, syy tosin taisi olla mukana olleissa ruokaämpäreissä. Tammatkin lönköttelivät tänään aamu-unisina portille, vaikka ruokinta hoituukin ”hoitotäti” Leenan toimesta. Vilppu-varsa on onneksi hieman hillinnyt kasvuaan (tai sitten sitä on tullut vierailtua laitumella viime aikoina useammin eikä eroa huomaa).


Tammavarsat aamupalalla.

Sami-poni pääsi jälleen tänään töihin ja vaihteeksi ajohommiin. Tutustuminen kentällä olleisiin kouluaitoihin sekä pihan luonnonvesiesteisiin (eli poneja nieleviin vesilätäköihin) meni kuin kokeneelta konkarilta. Melkoisen fiksu tämä 3-vuotias valjakkoponin alku.


Sami ”vesiesteellä” ja kentällä.

Itse asiassa ponikuskin piti olla tänään kilpailemassa Loimihaassa, jossa olisi kerrankin ollut oikein oma luokka shetlanninponeille. Tarkoitus oli ottaa matkaan mukaan Niko ja pariksi Fanni debytoimaan aluetasolla parivaljakossa (yksikössähän Fanni on jo voittamaton). Fanni oli kuitenkin kotiharjoituksissa iloinnut liikaa onnistuneesta ajoharjoituksesta ja pienen riemuloikan seurauksena toinen takajalka oli mennyt aisan yli. Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, mutta sen verran poni aristi jalkaa, että katsoimme parhaaksi jättää kisat väliin.

Pihaan oli ilmestynyt perjantaina myös tuttu pikkutamma hieman hoikistuneena tosin. Lotta palasi Inkun laihdutusleiriltä kauniina ja aikuistuneena. Lotta-parka joutui heti kovaan komennukseen, kun se sai tarhakaverikseen laitumelta liian usein karanneen Iidan. Pikkuponi kyllä pitää nuoremmalle ja hieman isommalle kaverilleen melkoista kuria.


Lotta

Ensi viikonloppuna onkin vuorossa Suomenratsujen kuninkaalliset Ypäjällä. Tallin hevosia nähdään runsaasti kilpailemassa valjakkoa. Perjantaina on 3-vuotiaiden laatuarvostelu, jossa mukana ovat Lordi ja Salmiakki Poika. Empun varsa Hessin Leevi on myös selviytynyt finaaliin, samoin pihatossa jonkin aikaa asustellut Rohkelikon Ellikin. UrHulaisia voi nähdä kilpailemassa ainakin kouluratsastuksessa. Katsottavaa ja jännitettävää siis riittää, kaikki vaan mukaan kannustamaan!

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
R V D I G
 
blog/30.08.2009-30.8._viikonlopun_viettoa.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)