blog:31.01.2010-31.1

31.1. Lähtöpassit loisille

Entiset agrologiharjoittelijat viettivät viikonlopun harjoitellen lisää tallitöitä. Toimistossa istuminen on hiukan heikentänyt allekirjoittaneen rutiineja ja tutut työt sujuvat ehkä aavistuksen hitaammin.

Viikonloppuna suoritimme Kaijan kanssa Operaatio Loishäädön. Reilu kolmekymmentä tallin asukasta sai maistella matolääkettä. Hyvin näytti maistuvan, sillä pihaton pojat tulivat suorastaan kerjäämään lisää. Operaatio suoritettiin siis varsin onnistuneesti.

Perjantaina oli päivällä irtohypytetty suurin osa hevosista. Meille oli jätetty huolehdittavaksi parhaat palat eli ponijoukko höystettynä mammaliikunnalla. Ritvan ja Piian avustuksella saimme ponit yli esteiden (ja Iidan ali aidan).

Ponikuskin viikonlopun suurin haaste oli paluu ratsaille vuoden tauon jälkeen. Todistettavasti pysyn edelleen hevosen selässä. Oli mukavaa taas pitkästä aikaa istua hevosen selässä vaunuissa kököttämisen sijaan, varsinkin kun ratsuna oli aina yhtä hieno Emppu. Kuski sen sijaan ei aina ollut niin hieno. Takapuoli voisi pysyä hiukan paremmin penkissä ja toisin kuin ajaessa, jalkojen käytöstä on jonkin verran hyötyä. Koska kerran tehdään paluu ratsaille, niin tehdään se sitten kunnolla ja ratsastetaan vielä toisellakin hevosella, tai oikeastaan ponilla. Kiipesin vielä uuden tuttavuuden Timon selkään ja totesin tämän karvakorvan vallan mukavaksi tapaukseksi. Vuoden tauolta paluu ei sujunut ihan kivuttomasti. Nyt kyllä huomaa käyttäneensä joitain lihaksia, jotka ovat olleet unohduksissa vuoden ajan..

Pikkuori Nero jatkoi harjoituksia ajohevosen uralla. Tänään perään laitettiin toista kertaa kärryt ja hieman raskaasta lumihangesta huolimatta Nero suoriutui tehtävästi hyvin. Varsinkin peruutus valjastuskatokseen sujui kuin vanhalta konkarilta. Myös kolmas entinen agrologiharjoittelija Mari käväisi opastamassa kummivarsaansa Nenää (eli hienolta nimeltään Hessin Nyyttiä) ajotehtävissä. Pieni varoituksen sana tuleville harjoittelijoille, saattaa olla, että teillä on edessä useita retkiä Urjalaan varsinaisen harjoittelun jälkeen ;)

Soila (entinen harjoittelija vuosimallia ’07)

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
U G Q Z J
 
blog/31.01.2010-31.1.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)