kilpailut:2010:esi0207

Kovatasoiset valjakkokisat lähestyvät

Urjalan hevosurheilijoiden iso voimannäyte on taas edessä. 40 valjakkoa on ilmoittautunut Hessi-tallilla 2.-4.7. pidettäviin kolmipäivisiin valjakkoaokilpailuihin. Maamme kärkivalakot tullaan tänä vuonna näkemään Urjalassa ajamassa MM viimeistely kisaansa ja ainoastaan koulu- ja tarkkuusosuuksilla. Tasokas kisa on tulossa sillä Ben Simonsén ajoi viime viikonloppuna Itävallassa upeasti maratonosuuden voittoon ja tarkkuuskokeessa toiseksi Sijoitukset nostivat valjakon kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Arja Mikkonen ajoi SG Oberonilla koulukokeessa toiseksi, maastossa viidennelletoista tilalle ja tarkkuudessa yhdeksänneksi ollen loppupisteissä neljäs. Jouni Heikinheimo ja El Carillo kirivät maratonilla kolmansiksi ja ottivat lopulta kymmenennen sijan.

Suomalaiskuskien suunnitelmissa ovat hevosyksiköiden maailmanmestaruudet Pratoni del Vivarossa, Italiassa 28.7.-1.8. Kilpailuun suunnitellaan lähetettäväksi täysmittainen kolmen valjakon joukkue, ja alkukauden menestysten perusteella tähtäimessä on hyvinkin joukkuemitali.

Maamme huippukuskeista paikallinen Heidi Sinda on poissa kansainvälisistä kuvioista pienten kaksostensa vuoksi, mutta hänetkin nähtäneen kotikisassa kuskin pukilla muutamien nuorten hevosta kanssa. Myös UrHua edustava hallitseva suomenmestari Marko Särmäharju starttaa friisiläisellän Coen D toista kertaa kotimaassa tällä kaudella. Leena Paija - Illuusia, Kirsi Visakoivu - Vahto, Sonia Nyman - Tarantin, Anne Friis - Friisin Paletti sekä poniparikuskit Minna Räf ja Anna Lehtiö puolustavat paikallista väriä kisassa.

Aikataulut www.hessitalli.fi

Leena & Jari Paija -Illuusia  vesiesteellä
Kuva julkaisuvapaa Leena & Jari Paija -Illuusia vesiesteellä

kilpailut/2010/esi0207.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:22 / 127.0.0.1