Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


kilpailut:2018:vikellystiedote

Lehdistötiedote 29.4.2018

Julkaisuvapaa

Hessi-tallilla Urjalankylässä järjestetään 20-vuotiaan maneesin isoimmat kisat sunnuntaina 6.5. klo 11-18 välillä. Vikellys on hurjassa nousussa ja se näkyy kilpailun lähtijämäärässä.

Pelkästään C vapaaohjelmaa nähdään 60 vikeltäjän esittämänä. Pari vapaaohjelmia eli kaksi vikeltäjää samaan aikaan hevosen selässä nähdään 10 parin esittämänä, lisäksi kilpailussa esiintyy 7 joukkuetta (sisältäen 4-7 vikeltäjää) esittäen jokaisen vikeltäjän toimesta pakolliset perusliikkeet sekä joukkueen yhteisen vapaaohjelma

Kilpailijoiden ikähaarukka on 6-34 vuotta, tällä kertaa kaikki ovat tyttöjä/ naisia. Kilpailijat tulevat laajalta alueelta pääasiassa Etelä-Suomesta, mutta edustajia on niin Jyväskylästä, Turusta kuin Kokkolasta asti

Kilpailu tulee olemaan tasokas: mukana on maajoukkuevikeltäjiä mm. Liina Saarela ( Tuusula) 2017 sennujen hopeamitalisti ja kansainvälisen CVI2* Belgian kisan kolmonen.

Jessica Laxen ( Sipoo) jolla 2017 SM hopeaa sekä STAR joukkue (Roosa Männistö 11-v, Vilma Männistö 14-v, Maija Tissarinen 15-v, Jessica Laxen 16-v, Sofia Wrede 16-v sekä Roosa Halla 16-v) joka viime kaudella osallistui jopa vikellyksen MM kilpailuihin ja saavutti PM hopeaa ja tavoite on tällä kaudella osallistua EM kilpailuihin.

Urjalassa vikellys on varsin nuorta ja käynnistyi Hessi-tallin vanhempainyhdistyksen toimesta kesällä 2016 Silja Ahosen teemapäivillä. Silja juoksuttaa 6.5. kisassa Ypäjän Hevosopiston vikeltäjiä. Syksyllä 2017 paikallinen ratsastusseura Urjalan Hevosurheilijat sai opetusministeriön tukea Vikellystä Urjalaan- hankkeeseen: Venla Hentunen Tampereelta kävi ohjeistamassa urjalalaisnuoria.

Suuren pohjatyön paikallisille on tehnyt Petite Balleriina ja Mirjam Airio-Murola, sillä kaikilla paikallisilla kisoihin osallistuvilla on Mirjamin balettikoulun tausta.

Viime talven ja tämän kevään paikallisia on valmentanut Heidi Sindan kutsumana lahtelainen Lilli Merinen, joka on yhdessä siskonsa junioreiden vikellyksen suomenmestarin Lotta Merisen kanssa suunnitellut paikallisten vikeltäjien vapaaohjelmat.

Hessi-tallin omistaja Heidi Sinda on kansainvälisen tason valjakkokuski ja Ypäjän Hevosopistolla hankitun kilpailusihteerin kokemuksen avulla tulemme näkemääni tasokkaat kilpailut Urjalassa sunnuntaina. Innoittajana on myös vikellyksestä innostunut jälkikasvu eli Sindan 8-vuotias tytär Mikaela, joka debytoi lajissa kaksi viikkoa sitten kauden avauskisoissa Tavelassa. Urjalasta mukana on Hessi Vaulting joukkueessa lisäksi Aino ja Veera Mäkelä. Yksilöohjelmat nähdään myös Sonja Savelalta, Venla Vaittiselta sekä Lilja Mäkelältä.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan tätä upeaa lajia Urjalankylään!

Tarkempi aikataulu päivittyy ti 1.5

http://www.hessitalli.fi/wiki/kilpailut/2018/vikellysilmot

Tapahtuman fb tapahtuma löytyy https://www.facebook.com/events/371547686642182/?ti=cl

Lisätiedot Heidi Sinda (kilpailunjohtaja) 040-5861937

kilpailut/2018/vikellystiedote.txt · Viimeksi muutettu: 03/05/18 18:28:50 / heidi