Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:01.11.2009-1.11

1.11. Arkea ja juhlaa

Taas on paljon tapahtunut, mutta blogittaja on ollut laiska kirjoittelemaan..

Hevospäivityksiä heti alkuun. Pihattoon on saapunut muutamia uusia ajo-opetettavia. Onetti vaihtoi tänään maisemaa ja muutti uuteen kotiinsa Liinakko-tallille, jossa onkin jo entuudestaan muitakin Hessi-kasvatteja. Alexa muutti myös kuun vaihteessa ja Matti ja Seppo lähtivät taas välillä kotitalliinsa. Aiemmin onkin jo lähtenyt oripoika Samppa uuteen kotiin ja Siiri opiskelemaan ratsuhevosen elämää Halikon suuntaan. Masa ruunattiin muutama päivä sitten ja ensi viikolla ruunajoukko kasvaa lisää.

Ypäjän valmennukset sujuivat ponien kanssa alkukankeuden jälkeen hyvin. Lauantaina molemmat olivat hyvän tuntuisia, mutta valitettavasti eri aikaan. Sunnuntaina saatiin sitten paketti jälleen kasaan ja lopputunnista Karva ja Turri kulkivat hyvin. Myös muiden hessiläisten valmennukset taisivat mennä mukavasti, ainakin tallissa nähtiin monta iloista naamaa. Matti ja Seppo esiintyivät ensi kertaa parina valmennuksissa. Alkuun oli havaittavissa jonkinlaista jännittyneisyyttä, mutta sunnuntaina myös tämä parivaljakko paransi suoritustaan. Valmennuksissa näkyi myös muutama entinen pihattoasukki, Sami-poni sekä friisiruuna Joke. Molemmat ovat kovasti aikuistuneet ja ajo-oppi on mennyt perille, hienoja poikia molemmat.

Eilen oli ohjelmassa estekisat niin oikeilla kuin keppihevosillakin. Ponikuski ja toinen entinen harjoittelija oli päästetty vastuulliseen tehtävään eli liputtajiksi. Siinä välissä ehdimme harrastaa ohjasajoa Neonillan kanssa. Se ei kuitenkaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä Kale oli jostain syystä hyvin ärsyyntynyt ja latasi muutaman melko komean pukkisarjan. Itse kisoissa nähtiin hienoja suorituksia ja lähes kaikkien luokkien voitot jäivät kotitallille. Urjalaan saatiin myös monta uutta kunnanmestaria.

Illalla oli vuorossa Urjalan Hevosurheilijoiden 10-vuotissynttärit halloween tunnelmissa. Alkuun palkittiin mm. seuran perustajajäseniä sekä muita menestyneitä ja ansioituneita jäseniä. Muodollisuuksien jälkeen vuorossa oli juhlaohjelmaa. Ponikuski ja karvanopat esiintyivät Vahdon ja Coenin ohella valjakko-osuudessa. Erityisen ilahduttava oli kuskin mielestä verryttely ennen esitystä. Ponit eivät ole tainneet koskaan olla niin hyviä. Kuskin tarvitsi vain ottaa ohjat käteen ja se oli siinä. Ei temppuilua, tahtirikkoja, matelemista tai kiemurtelua vaan kaksi toimivaa ja ennen kaikkea hienosti eteenpäin liikkuvaa ponia. Nämä on niitä hetkiä, joiden vuoksi jaksaa arkista aherrusta ja joita muistellaan silloin, kun mikään ei tunnu onnistuvan (ja niitä hetkiä on tänä vuonna ollut hieman liikaa).

Juhlaohjelmassa nähtiin niin kenttä- kuin kouluratsastustakin. Simo-pappa muisteli nuoruuttaan kouluradoilla ja väläytteli hieman vaikeampia koululiikkeitä Heidin kanssa. Pujottelussa ja katrillissa olivat ratsastajat panostaneet esitysten lisäksi hienoihin esiintymisasuihin. Ratsailla nähtiin niin pelle, enkeli ja prätkähiirikin sekä monia muita upeita asuja.

Lopuksi Vilpun kuulumisia. Varsa kasvattaa kovaa vauhtia talvikarvaa (ja siinä sivussa korkeutta..). Tänään kävimme minimaastotaluttelulenkillä pellon ympäri, ihan ypöyksin ilman muita hevosia. Vilppu on edelleen viisas, edes jalkojen juuresta lentoon pyrähtänyt fasaani ei järkyttänyt maailmaa.

Ensi viikonloppuna onkin kahdet kilpailut, kouluratsastusta ja valjakkotarkkuutta ohjelmassa. Saa nähdä oliko ponien supertoimivuus vain hetken mielenhäiriö vai nähdäänkö radalla yhtä hienoa ravia kuin eilen illan pimeydessä. Sitä ennen ponikuski perehtyy hieman toisenlaisiin ravaajiin ja jännittää muutakin kuin kisoja…

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
L K H L U
 
blog/01.11.2009-1.11.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)