blog:02.12.2009-2.12._nimensae_veroinen_vilppu_ja_muita_taehtiae

2.12. Nimensä veroinen Vilppu ja muita tähtiä

Vilppu-varsa lunasti nimeensä kohdistuvat odotukset. Hessin Näyttelijän voi siis nähdä Täällä Pohjantähden alla-elokuvan alkupuolella emänsä Liinun vieressä heinäpellolla.

Eilen oli siis kyseisen elokuvan ennakko ensi-ilta, kiitos Heidille tilaisuuteen pääsemisestä. Elokuvan katselu meni lähinnä tuttujen hevosten bongailuksi ja niitä esiintyykin siinä runsaasti. Liinun ja Vilpun lisäksi elokuvassa esiintyy jo kokenut elokuvatähti Pläsi. Tallilta jo lähtenyt Sitronella eli Sissi on myös runsaasti esillä. Muista tallin entisistä asukeista voi nähdä Usvan Ronjan (joka on myös presidentin hevosen emä, eipä tainnut rouva presidentti sitä tietää kun elokuvaa katseli) ja Ramsus-ruunan. Nikos eli Niilo näkyy oikein hyvin ja Pirjon kanssa tunnistimme myös Niilon päästä Meritan aikanaan Nyyti-Neidille ostamat hienot suitset. Palsu karauttelee myös valkokankaalla, samoin tarkkasilmäiset voivat nähdä vilauksen Nyyti-Neidistä. Kantatamma Jeviiritär eli Emppu on mukana hyvin tärkeässä kohtauksessa. Muita hessiläisille tuttuja hevosia on Leenan omistama Illuusia-tamma. Lavian suunnalla kannattaa olla tarkkana, sillä pariksi päiväksi kuvauksiin lainattu Taika-Liina on esillä melko näkyvästi. Hevosten lisäksi kärryillä ja heinätöissä on myös tuttuja ihmisiä, kuten Heidi, Pauli, Pirjo ja Ronjan omistaja Sanna.

Hevosten lisäksi elokuvasta tunnisti tuttuja talojen nurkkia ja heinäseipäitä, joiden takana piileskelimme Vilppu-varsan kanssa, kun emä oli kuvauksissa. Välillä varsaa saikin pidellä melko napakasti, ikää Vilpulla oli kuvauksiin osallistuessaan vajaa 4 kuukautta, joten emän häviäminen pariksikin minuutiksi kauemmaksi oli välillä hiukan pelottavaa. Kuvauksissa otettiin kuitenkin varsa ja sen tarpeet (eli maitobaari) hyvin huomioon, eikä varsa joutunut olemaan emästään erossa kuin muutaman minuutin kerrallaan ja lähes aina näköetäisyydellä. Tunnistinpa myös sen kohtauksen, jonka aikana neiti Vilppu aloitti karateharrastuksen ja potkaisi omistajaansa takapuoleen.. Hiukan meinaan alkoi varsaa kyllästyttää sellainen kuvaustouhu. Vilppu kyllä osasi myös rentoutua kuvauspaikoilla ja välillä otti pikku nokoset makoillen pitkin pituuttaan kameroiden keskellä. Pirjolle on jäänyt hyvin mieleen kohtaus, jossa nuori Akseli hiihtää illan hämäryydessä. Kyseistä kohtausta kuvattiin kuulemma tuntitolkulla. Onneksi sitä ei sentään ole kokonaan leikattu pois.

Eilinen tilaisuus oli myös hieno. Sisäänpääsy tosin aiheutti hiukan päänvaivaa, sillä liput olivat Heidillä. Heidille oli kuitenkin sattunut sopivasti rengasrikko, jonka vuoksi paikalle pääsy hiukan viivästyi. Olimme Pirjon kanssa liikenteessä junalla ja päätimme yrittää sisään ilman kutsuja valmistautuneena hyvillä selityksillä ja Hessi-talli puheilla (ja harmittelimme, kun kerrankin olimme jättäneet kaikki Hessi-takit kotiin). No eipä tarvittu puheita, sillä pääsimme sujuvasti sisään ilman kutsujankin ja ennätimme parahiksi saliin ennen presidenttiä. Sali löytyi seuraamalla juhlapukuisia henkilöitä (tällä periaatteella pärjäsi pitkälle). Kaiken kaikkiaan hieno tilaisuus ja seuraavalla kerralla myös pukukoodi on paremmin hallussa. Pirjo onkin jo tainnut hankkia uudet kengät ;)

Sitten arkisempia kuulumisia nelijalkaisten tähtien parista. Vilppu-varsalle ei ole tähteys noussut päähän, vaan varsa on edelleen yhtä fiksu. Vilppu oli tänään ensimmäistä kertaa ohjasajossa ihan yksin ilman taluttajaa ja voi että, kun omistaja oli ylpeä hienosta tammasta. Olemme viime aikoina tehneet paljon talutusharjoituksia, sillä Vilpulle on ollut hieman hankalaa edetä yksin ilman taluttajan tuomaa tukea. Jopa se, että taluttaja jättäytyi lavan kohdalle, tuotti varsalle hankaluuksia. Tätä ollaan harjoiteltu paljon ja tänään se palkittiin. Varsa eteni alusta lähtien hienosti, kuunteli kuskia ja oli kaikin puolin toimiva.

Urjalassa on tapahtunut myös paljon, vaikka blogitus onkin ollut hävyttömän vähäistä (ponikuski pyytää anteeksi, opinnäytetyö ja varsinainen työ ovat pakottaneet vähentämään Urjalan vierailuja). Varsoja on kuulemma opetettu ahkerasti ajolle. Viime viikonloppuna oli monella varsalla hammaslääkäri ja sudenhampaita poistettiin monia. Nestori-poni lähti ja jätti jälkeensä suuren fanijoukon. Myös muutamia uusia yksityishevosia on saapunut talliin. Joulujuhla lähestyy kovaa vauhtia ja eiköhän sitä täydy täältä etelän suunnalta tulla paikalle tarkastamaan hevostilanne.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
B O U J J
 
blog/02.12.2009-2.12._nimensae_veroinen_vilppu_ja_muita_taehtiae.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)