Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:03.05.2009-2.5._lisaeae_karvanoppia

2.5. Lisää karvanoppia

Valjakkokisat Ypäjällä saatiin käyntiin aurinkoisessa säässä. Aamulla Team Poni kävi karvanoppien kanssa hieman lenkillä, etteivät nopat kyllästy karsinaelämään ja saavat hieman liikuntaa. Seuraavaksi liikuntaa saikin ihmiset, kun lähdimme Janikan kanssa tutustumaan maratonesteisiin ja suunnittelemaan ajolinjoja. Menemme ensimmäistä kertaa vaativaa luokkaa ja esteiden ja niillä mentävien porttien määrä on lisääntynyt viime vuodesta. Yhdellä esteellä on vapaavalintaiset portit ja saimmekin groomin kanssa aikaiseksi kinaa tutustuessamme kyseisiin paaliviidakkoon. Meillä kun ei ihan ollut sama näkemys reiteistä. Suurimman huolenaiheen ainakin kuskille aiheuttaa vesieste. Painajaiset siitä, kuinka ponit jumittuvat liian syvään veteen ovat vainonneet jo viikon. Tutustuminen esteeseen onneksi hieman laimensi pelkoa.

Päivällä oli vuorossa maratonradan näyttö, jossa siis kierretään huomenna ajettava reitti autoilla. Reitin varrella on myös opasteet, joten eksymisen vaaraa ei ole, kai… Näytön aikana kirjoitimme muistiin reittiä ja missä paikoissa sijaitsee kilometrien paikat. Näin voimme seurata pysymistä annetussa maksimiajassa.

Mukana olevista hevosista ensimmäisenä suoritukseensa pääsi Heidi ja Jeviiri. Jeviiri suoriutui ensimmäisestä kokonaisen kisan startistaan hienosti sijoittuen kouluosuudella toiseksi. Lisää sijoituksia saatiin, kun Marko ja Coen olivat tarkkuudessa myöskin toisia. Matti ja Teppo olivat myös ensimmäistä kertaa ”kunnon kisoissa” ja suoriutuivat myös hyvin.

Ponien vuoro oli vasta iltapäivällä. Verryttelyssä ponit tuntuivat melkoisen kamalilta ja Nikon möröt olivat totta kai seuranneet meitä Ypäjälle. Radalle mennessä tuntemukset eivät siis todellakaan olleet kovin mieltäylentävät. Radan alku on mielestäni vaikein, sillä siinä on paljon ajoa yhdellä kädellä. Tämä osuus meni täysin penkin alle, ponit eivät taipuneet ja kuski oli hukassa ohjien kanssa. Muutenkin kautta radan tuli pieniä rikkeitä, lähinnä Niko pyrki laukalle. Rata parani hieman loppua kohden, mutta aitojen sisältä poistuessa sekä kuski että groomi olivat erittäin tyytymättömiä. Siitä siirryimme tarkkuusradalle ja kuskilla oli vähän ”ihan sama”-fiilis. Rata meni ihan ok, yksi turha pallon pudotus, yksi melko odotettu hankalalta sarjalta ja yliaikaa.

Ponien huollon jälkeen lähdimme tutustumaan tuloksiin, jotka olivat erittäin yllättävät. Koulusta olimme saaneet lähestulkoon parhaimmat pisteet meidän urallamme ja sijoitus toinen. Tuomarikommentit olivat lähinnä hyvin positiivisia. Tarkkuudessa sijoitus oli niin ikään toinen. Palkinnot jaettiin illanvietossa. Nyt meillä on koossa nelivaljakko, sillä koulusta saimme palkinnoksi mm. karvanopat!

Tallilta on kuulunut hieman ikävämpiä uutisia. Petran kohtutulehdus ei ole mitenkään vakava, mutta nyt erityishoitoa vaatii ummetusähky, jonka vuoksi Petra on viety klinikalle hoitoon. Täytyy toivoa, että saamme Petran pian terveenä takaisin.

Huomenna siis Team Poni suuntaa kauden ensimmäiselle maratonille tavoitteena selvitä hengissä. Kuski alkaa nyt rustailla omia nuottejaan, jotta tavoite olisi mahdollinen.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
Y E Y J N
 
blog/03.05.2009-2.5._lisaeae_karvanoppia.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)