blog:03.05.2009-3.5._pieni_ponivaljakko_uiskenteli_veessae

3.5. Pieni ponivaljakko uiskenteli veessä..

Ypäjän kisat onnistuneesti takana ja Team Poni selvisi elävänä ensimmäiseltä vaativalta maratoniltaan. Aamulla suuntasimme ensimmäiseksi eläinlääkärin tarkastukseen, jossa poneilta mitattiin sykkeet ja katsottiin, että ne liikkuvat puhtaasti. Tänään oli myös mahdollisuus vaunujen punnitukseen ja ponien maratonvaunujen painoksi saatiin 230 kg.

Ponit jaksoivat hyvin A-osuuden ja lopun saimme jopa löysäillä. Käyntiosuudelta tuli melko odotetusti yliaikaa 15 sekuntia. E- eli esteosuus alkoi koivikkoesteellä, josta selviydyimme ilman suurempia ongelmia ja melko sujuvasti. Seuraava, kiistelty paalieste vapaavalintaisine reitteineen oli hieman haastavampi. Hiekkapohja muistutti jo aavistuksen kyntöpeltoa ja ponit kääntyivät melko huonosti. Lisäksi kuski lähes jätti yhden portin ajamatta, mutta onneksi groomi oli hereillä ja ylimääräisen kunniakierroksen jälkeen pääsimme virhepisteittä estealueen maaliin. Kolmannella esteellä mokailtiin taas. Poneilla tuntui painavan jonkin verran pitkä A-osuus jaloissa ja se näkyi hyvin hitaana ja jähmeänä kääntymisenä. Tästä syystä menimme lähes yhden väärän portin läpi heti alkuunsa ja harjoittelimme sitten peruuttamista.

Seuraavana vuorossa oli pelätty vesi. Otimme sisääntulosta hyvän vauhdin, jotta pääsisimme sujuvasti ja epäröimättä veteen. Suunnitelma hyvä, mutta toteutus sitten aavistuksen pielessä. Niko päätti lähes viime hetkellä yrittää ohi ja alas banketilta. Onneksi sain ponit käännettyä ennen metrin pudotusta ja sitten päättikin Iida, että vedessä ei ole kiva mennä ja suunta kohti pusikkoa. Onneksi selvisimme kuitenkin takaisin kuivalle maalle, vaikka kyllä sekä kuskia että groomia hieman pelotti mennäänkö sitä ympäri.. Alkukankeuden jälkeen ponit menivät lähes mukisematta veteen, vaikka joutuivatkin uimaan siellä mahaansa myöten, groomilla vesi ulottui vain polviin saakka. Kannattaa olla kuski ja istua korkeammalla, niin ei kastu ;) Loput esteet sujuivat ihan mukavasti ja varsinkin viimeinen este oli sujuva ja ponit jaksoivat vielä loppumetreilläkin yrittää parhaansa.

Maratonilla sinisten ruusukkeiden sarja sai jatkoa, sillä olimme siinä ja lopputuloksissa toisia. Jeviirin ensimmäinen kokonainen kisa toi tulokseksi heti sijoituksen ja myöskin sinisen ruusukkeen. Friisipari eli tuttavallisemmin Jorrikit selvisivät myös ensimmäisestä maratonistaan kuskin mukaan yllättävänkin sujuvasti.

Kaikki siis selvisivät kauden avauksesta ehjinä ja tuloksiin voidaan olla tyytyväisiä.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Soila, 05/05/09 20:13:14
Ei ollut meidän kuvaaja paikalla eli oikein mielelläni näkisin kuinka syvällä sitä uitiin ;) (ja kuinka kova ääni meistä lähtee..)
Kaisa N., 04/05/09 12:44:28
En teidä oliko Hessin jengin kuvaaja paikalla , mutta mulla ainakin on se teidän vesieste (vähän heikkolaatuisena, digikameralla otettuna) videona, mutta videona kuitenkin :)
Kirjoita kommenttisi:
F R R D W
 
blog/03.05.2009-3.5._pieni_ponivaljakko_uiskenteli_veessae.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)