Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:04.04.2009-3.4._whippii

3.4. Whippii!!

Ponikuski palasi tänään parin viikon opiskelutauolta päivittämään blogia ja kaappaamaan sen takaisin nimettömiltä hakkereilta. Heti aamuvarhaisella ponit ja niiden idoli Coen pakattiin autoon ja suunnaksi otettiin Sipoo ja Savijärven kartano. Siellä meitä odotti Ruotsista tullut valmentaja Andreas Hesse. Ponit purettiin pikapikaa autosta ja laitettiin kuntoon, sillä luulimme, että oli jo melkoinen kiire tunnille. Onneksi myös Kaisa hevosenomistaja saapui apuun ja ponit saatiin valjastettua ripeästi. No, ehdin sitten verrytellä ainakin puoli tuntia, kun valmennukset olivat tavanomaisesti hieman myöhässä.. Verryttelyssä ponit eivät tuntuneet kovin hyviltä ja osasyyllisenä pidin vaunuja. Logistisista syistä mukaan oli otettu Etolan ponivaunut (jotka kuuluvat siis aikaan ennen supervaunuja). Koska nämä vaunut ovat huomattavasti kevyemmät, pystyi Niko lintsaamaan töistä entistä enemmän ja sillä oli aikaa keksiä kaikenlaista kivaa, kuten lätäköiden väistelyä. Onneksi mukana oli myös groomikoira Nalle, joka toimi loistavana lisäpainona (kunnes kyllästyi ja hyppäsi pois..).

Lopulta valmentaja saapui paikalle. Kerroin, että ponit eivät tänään ole kovin hyvän tuntuisia. Noin viiden minuutin kuluttua valmentaja oli saanut todistettua, että vika on vain ja ainoastaan siellä vaunujen penkillä. Eli ei niissä vaunuissakaan varmaan mitään vikaa ole ;) Ajo sujui sitten ihan hyvin ja Andreaskin oli tyytyväinen poneihin. Kuski sai taas lisäoppia ohjien säätöön ja ohjasotteisiin. Lisäksi piiskan käytöstä (tai oikeastaan sen puutteesta) tuli myös paljon kommenttia ”you must use the whip!”

© Kaisa Helpiö

Coenin ja Markon groomiksi ja tulkiksi saapui ponitäti Leena. Myös tällä tunnilla oli eräs teemoista piiska ja sen käyttö. Savijärvi osoittautui nimensä mukaiseksi paikaksi ja tunnin loputtua varsinkin tulkki oli melkoisen mutakerroksen kuorruttama. Ajojen jälkeen hevoset oli mukava hoitaa lämpimässä auringonpaisteessa. Koska me pidimme huolta Coenista pinkin harjan avulla ja Merita odotteli tallilla, sai pari pikkutammaa perusteellisen harjauksen. Entiset harjoittelijat kiittävät!

Onnistuneen ja mukavan valmennusreissun jälkeen olimme takaisin tallilla hyvissä ajoin ennen monitoimileirin alkamista. Sitä ennen opetuksessa oleva tamma Julianna ehti opiskella kärryajelun saloja, kentällä jopa hienosti ilman tukijoukkoja eli taluttajia. Leiriläisistä suurin osa on tuttuja jo aiemmilta leireiltä. Ohjelmassa on tuttuun tapaan niin valjakkoajoa kuin ratsastustakin. Huomenna on tiedossa siis monipuolinen päivä.

Soila

PS. On sitä kuraa täälläkin, tässä joku kuuttia muistuttava eläin iloisena lenkin jälkeen.

© Kaisa Helpiö

~~LINKBACK~~Keskustelu

Laura-the-hakkeroitumisen-osasyyllinen, 08/04/09 13:58:06
Hahaa :D Siinäpä suloinen kuutti!
Kirjoita kommenttisi:
F G N J V
 
blog/04.04.2009-3.4._whippii.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)