blog:05.05.2009-5.5._toeissae_taas..._kakutellen

5.5. Töissä taas... kakutellen

Ponikuskilla alkoi ”kesäloma” eli koulu on tältä keväältä käyty (mitä nyt sellainen pikku opinnäytetyö on työn alla). Perinteiseen tapaan loma alkaa Hessillä töiden merkeissä. Tämän kuukauden viihdytän siis tallin väkeä täyspäiväisesti ennen kuin erikoistumisharjoittelu kutsuu kesäkuun alussa.

Päivän ohjelmassa oli tänään normaalien tallirutiinien lisäksi opetusta, niin ihmisten kuin hevostenkin. Ensimmäisenä ponikuskin opetukseen päätyivät kummivarsa Muusa omistajineen, teemana ohjasajo. Alkukiemuroiden jälkeen Muusa kulki oikein mainiosti, kääntyi kauniisti ja eteni hyvässä tahdissa.

Pikkuvarsat Nitro ja Nenä (eli Nyytti) kävivät kunnon harjauksessa, opiskelemassa suitsien ja kuolainten pitoa sekä hieman näyttelyharjoituksia viikonlopun näyttelyä varten. Hyvinhän se pojilta sujui, vaikka Nenä yrittikin vetää nenästä eli hieman temppuilla. Suoraan kun ei ole niin kiva kävellä, varsinkaan taluttajan määräämää tahtia.

Päivän kolmas opetustehtävä oli valjakkoajotunti, jossa Vahto, Stella ja Pläsi kuskeineen saivat groomeiksi omat opettajat. Ponikuskin vastuualueena on tietysti poni eli Stella. Sää ei oikein suosinut opetushetkeä, taivaalta alkoi vihmoa vettä kesken kaiken, mutta onneksi emme ole sokerista tehtyjä. Stella ja kuski Kaija ovat selvästi löytäneet yhteisen sävelen, sen verran mallikkaasti poni eteni. Tunnilla pyrimme saamaan Stellaa volteilla asettumaan ja taipumaan, mikä onnistui lopulta hyvin myös siihen vähän heikompaan ja vaikeampaankin suuntaan.

Opetustuokioiden välissä rakentelimme tämän vuoden agrologiharjoittelijan Kaijan kanssa irtohypytyskujaa huomista varten. Kuja valmistui lopulta noin kymmenen aikaan illalla. Valmistumisen myöhäiselle ajankohdalle on kirjaimellisesti hyvä syy, nimittäin kinuskikakku. Vahtokuski Kikka toi iloksemme kakun viime valjakkokisojen voiton kunniaksi, jota pääsimme nauttimaan iltatallin jälkeen. Kakku oli tietysti sävytetty hevosen väriseksi eli saimme maistella liinakkokakkua rusetteineen. Nyt tuli eräälle ponikuskille hieman paineita oman, ensimmäisen kansallisen sijoituksen velvoittaman kakun suhteen…

Petra alkaa klinikalla olla toipumaan päin ja kotiutuu näillä näkymin torstaina. Ähkyily oli onneksi nopeasti ohimenevä ja nyt on hoidettu vielä kohtutulehdusta.

Huomenna siis jälleen hyppyjä ja pomppuja.

Soila

vahtokakku.jpg

vahtokakku_kikka.jpg ~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
M Q H P S
 
blog/05.05.2009-5.5._toeissae_taas..._kakutellen.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)