blog:07.03.2009-7.3._norsunpoikanen_karkuteillae

7.3. Norsunpoikanen karkuteillä

Tämän päivän valmennukset eivät meidän osalta menneet ihan niin hyvin kuin eilen. Päivän teemana oli säädöt. Ensin säädettiin vetoliinojen pituus, ohjia tutkailtiin parikin kertaa ja puomiremmiäkin piti hieman pidentää. Myös kuski taisi välillä säätää jotain ihan omia reittejään ja volttien kokoakin voisi hieman miettiä tarkemmin.. Ei voi muuta kuin todeta, että yhdellä kädellä ajaminen vaatii vielä paljon paljon harjoitusta.

Vilppu kävi tänään pariinkin otteeseen ihmettelemässä elämää pihaton ulkopuolella. Ensin harjoiteltiin taas tallissa käytävällä kahta puolta kiinni olemista harjauksessa, joka sujuu jo hienosti. Vilpun kasvukäyrän seuraaminen jatkuu yhä, tämän päivän strategiset mitat olivat säkäkorkeus 147 cm ja lautasilta 149 cm. Omistan siis norsunpoikasen. Vilpulle esitettiin vieno toivomus kasvun hidastamisesta.. Sitten lähdettiin maneesiin jatkamaan talutusharjoituksia. Viime viikon opit tuntuivat olevan hyvin muistissa eikä tarkkuuskeilatkaan aiheuttaneet ihmettelyä. Kokeiltiin myös pari ravipyrähdystä tulevia näyttelyitä ajatellen. Niissä riittää vielä hiomista, sillä liikkuminen ravissa oli hieman nihkeää.

Iltapäivällä saatiin vihdoin ja viimein toteutettua kauan suunnitteilla ollut sisaruskuva. Vilppu haettiin siis uudestaan valokuvausta varten. Varsa malttoikin seistä kaunisti kuvattavana täysveli Virneen ja Liinu-emän kanssa. Kuvauspaikalta poistuminen ei sitten sujunutkaan yhtä hienosti. Vilpusta ohi ajava auto-traileri yhdistelmä oli vallan pelottava ja niin sitä sitten mentiin.. Tällä kertaa Vilppu esitti varsin lennokasta ravia ja ihan ilman pyyntöä. Johtuisiko kenties siitä, että varsalla ei ollut mitään turhaa taluttajaa narun päässä roikkumassa. Vilppu saatiin nopeasti kiinni ja matka jatkui. Kymmenen metriä. Ehkä kävelyvauhti oli Vilpusta liian hidas, kun kohti tallia piti taas edetä ravissa ja ehkä hieman laukassakin. Yksin on tylsä juosta, joten kiinniotossa ei ollut ongelmia. Kun omistaja kommentoi, että varsa sentään antaa hienosti kiinni, oli vastapuolen kommenttina, että voi sitä harjoitella muutenkin kuin päästämällä varsa juoksemaan vapaana pitkin pihoja ;) Tästä voidaan siis todeta, että Vilpun harjoitusohjelmaan kuuluu tulevaisuudessa paljon talutusharjoituksia ja uusiin, pelottaviin asioihin tutustumista.

Vas. Hessin Näyttelijätär s. -08 (Vahto - Vinha-Liinu), kesk. Vinha-Liinu (Vinha-Muisto - Iines), oik. Hessin Virne s. -05 (Vahto - Vinha-Liinu)

Valjaat on puunattu huomisia kisoja varten ja kouluratakin on jossain määrin hallinnassa. Harjoittelimme tänään myös logistiikka- ja hevosten sijoittelutaitoja. Viikonloppuna tallissa majoittuu valmennuksiin ja kisoihin osallistuvia hevosia ja tallijärjestelyissä on hieman pohdittavaa, kuka voi olla kenenkin vieressä jne. Kaikki on kuitenkin saatu majoitettua hyvin ja hevosten aamupalatarjoilutkin saatu sovittua. Aamulla on yksi vakiasukki vähemmän ruokittavana, sillä Poju lähti tänään kotia kohti.

Huomenna siis edessä tämän vuoden ensimmäiset aluekisat. Täytyy toivoa, että kuski muistaa radat, muuten takapenkiltä saattaa tulla hyvinkin tulikivenkatkuista palautetta. Jännittävin päivä taitaa olla edessä welsh-ori Samilla. Siitä sitten lisää huomenna.

Soila

Kuin kaksi marjaa

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
W L X G U
 
blog/07.03.2009-7.3._norsunpoikanen_karkuteillae.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)