Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:08.11.2009-8.11._pullasota

8.11. Pullasota

Kiireinen viikonloppu vietetty kisojen merkeissä. Eilen kilpailtiin kouluratsastuksessa, jossa ratkottiin myös uudet kunnanmestarit. Ponikuski ehti katsomon puolelle vasta loppumetreillä, aamupäivä kun kului vilppuilun parissa (ja varsa oli muuten aikas hieno ja taitava). Tosin se katselukin jäi melko vähäiseksi, sillä tämän päivän tarkkuuskisaa varten piti etsiä keilat ja numerokyltit, joista osa oli hautautunut lumeen. Etsintäpuuhissa kuultu kommentti: ”Enpä ole ennen haravoinut lunta.” Kaikki kuitenkin löydettiin siivelläkulkijoiden avustuksella. Ponikuskilla taitaa olla hieman tallirutiinit ruosteessa, sillä sainpa sitten tehdä iltatallia vettä kengässä. Jotenkin kummallisesti vesisaavi osui pimeässä tielle jakaessani heinää..

Pihattoon oli viikon aikana saapunut uusi opetettava ”Pulla”, jonka lempinimestä käytiin kiivas keskustelu iltapalapöydässä. Meidän (tarkoittaen team exää ja muutamaa poniaktivistia) mielestä ei voi näes olla kuin yksi pulla kerrallaan ja Iidan Lilli-varsahan tunnetaan myös nimellä Pulla. Ehkä tämä pullasota saadaan ratkottua rauhanomaisesti, kun se pikkupulla on edelleen etelänlomalla.

Tänään kilpailtiin siis valjakkotarkkuudessa. Ennen kisoja pääsi pihattojen nuoriso-osasto harjoittelemaan ohjasajoa tai kärryttelyä tarkkuusradalle, kukin tasonsa mukaan. Ponikuskin tehtävänä oli toimia henkisenä tukena ja turvahenkilönä tarvittaessa. Olin siis tarvittaessa taluttamassa varsoja, jotka tarvitsevat vielä apua. Lisäksi täytin kummivelvollisuuksia ja ajoin radan kummivarsa Muusalla. Muusasta on tullut oikein fiksu nuori neiti. Hienosti suoriutuivat kaikki tulevaisuuden valjakkolupaukset harjoituksista.

Myös itse kilpailuissa nähtiin uusia valjakoita. Merita oli hypännyt takapenkiltä etupenkillä ja ohjasti Coenin tuplavoittoon. Marko ja Clowni nähtiin ensimmäistä kertaa kisoissa. Ponien kanssa oli hauskaa radalla, vaikka tulokset eivät niin loisteliaita olleetkaan, plussapisteitä ropisi. Nopat liikkuivat mukavasti, mutta ohjaus oli hieman jähmeä. Kaikkea ei voi saada kerralla ;)

Huomenna talliin saadaan uusia ruunia, kun eläinlääkäri tulee operoimaan Siccoa ja Naksua. Seuraavina listalla taitavat olla ainakin Myrsky ja Hemmo.

Soila

PS. Kaikki äänestämään nopat voittoon vuoden tuntihevosina!

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
F Q B᠎ C P
 
blog/08.11.2009-8.11._pullasota.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)