blog:11.06.2009-11.6._liian_pieni_pariponiksi

11.6. Liian pieni pariponiksi

Team Ponin tie PM-kisoihin oli hyvin kivikkoinen ja lopulta katkesi kokonaan. Ensimmäinen takaisku koettiin jo keväällä, kun ponit mitattiin. Iidan korkeudeksi saatiin vain 102 cm, joka on 6 cm liian pieni kansainvälisiä kisoja ajatellen. FEI:n säännöt kun sanovat, että pariponin tulee olla vähintään 108 cm. Niko täyttää tämän rajan juuri ja juuri, mutta oli kelvollinen osallistumaan kisoihin. Alkoi siis lainaponin etsintä, joka ei ollut kovin helppoa. Tarvittiin siis vähintään 108 senttinen, ajettu, rekisteröity ja rokotettu poni (värillä ei ollut väliä). Viime tipassa Nikon pariksi saatiin lainaponi Jenkki. Savijärven viimeistelyleiri ei meidän osalta sujunut ollenkaan. Lauantain ajo meni melko lailla huonosti (kuten viimeisimmästä blogimerkinnästä voi päätellä) ja lopullinen sinetti surkealle valmennusreissulle saatiin sunnuntaina. Pääsimme verryttelyyn asti, mutta heti raviin siirryttäessä huomasimme, että Jenkki ontuu. Sunnuntain valmennukset siis jäivät meiltä väliin.

Kotona alkoi sitten Jenkin jalan hoito ja odottaminen, miten käy. Huonostihan meille lopulta kävi, ponin jalassa on pienestä haavasta johtuva tulehdus, jonka pitäisi mennä ohi viikon lääkekuurilla. Tulehdus kuitenkin esti lopullisesti noppaparin pääsyn PM-kisoihin.

Kisoihin sen sijaan tiensä selvitti joukko mustia hevosia. Huomenna kouluosuudelle starttaavat heti päivän ensimmäisinä Coen, Marko ja Merita. Iltapäivällä vuorossa ovat Matti, Teppo, Heidi ja Kaisa.

Ponikuski ajeli tänään pitkästä aikaa vanhalla tutulla kokoonpanolla. Ja kylläpä olikin mukavaa :) Koska emme päässet esittämään suosikkikouluohjelmaamme FEI 10 Ypäjälle, esitimme sen kotikentällä ihan vain omaksi iloksemme. Eikä yhtään haitannut, että toinen noppa 6 cm liian pieni.

Kuten ehkä olette huomanneet, on blogin päivitysten määrä hieman hidastunut. Tämä johtuu siitä, että ponikuski siirtyi talikonvarresta toimistotöihin. Viikonloppuisin on kyllä tarkoitus käydä aina ”lomailemassa” Urjalassa ja ponikuskeilu jatkuu edelleen.

Huomenna kuski ja groomi lähtevät seuraamaan PM-kisoja kentän reunalta. Sitä ennen on tarkoitus taas treenailla kotikentällä tulevia koitoksia varten.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
V H P K W
 
blog/11.06.2009-11.6._liian_pieni_pariponiksi.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)