blog:11.10.2009-10.10._nappulaliigan_neronleimaukset

10.10. Nappulaliigan neronleimaukset

Entisten työharjoittelijoiden harrasteviikonloppu on jälleen päässyt käyntiin. Eilen paikalle saapui myös muutamia ihan oikeita valjakkoleiriläisiä mukanaan nuori irlannincob-ruuna Pavo. Ilta sujui ohjasajon merkeissä ja myös melko tuuhean talviturkin kasvattanut Niko toimi opetustehtävissä.

Tänään aamutuimaan pari agrologiopiskelijaa päätti lähteä liikenteeseen. Tätä varten varustauduimme ruokakauhalla ja ämpärin kannella. Tarkoituksena oli siis noutaa pari pikkuoria kotiin, mutta sitä ennen täytyi maailmaa nähnyt hevosauto raaputella esiin jään peitosta (ämpärin kansi on näistä vaihtoehdoista tehokkaampi) ja saada se vielä käynnistymään. Onneksi toinen meistä on myös insinööri, joten matkaan päästiin ennen auringonnousua. Matkaan poimittiin tällä kertaa pikkupojat Nöpi ja Nero.

Päivän ohjelmassa oli myös irlannincobien jalostusnäyttely. Paikalla oli mukavasti yleisöä ja reilu parikymmentä karvajalkaa oli saapunut irlantilaistuomarin arvosteltavaksi. Ponikuski ei kovin paljon ehtinyt näyttelyä seurata, sillä päivä kului myymälän parissa sekä ponipareillessa. Pääsimme myös kyyditsemään irlantilaistuomarin lounaalle. Tuttuun tapaan areenalla nähtiin myös Sampo (eli se Karvisen näköinen kissa). Sampolla on ilmiömäinen kyky ilmaantua kentälle tai maneesiin aina silloin, kun tapahtuu. Sampo on kesän aikana esiintynyt ainakin pariin otteeseen Kummajaisissa esteradalla sekä ollut tallityöntekijöiden apuna tarkkusratojen rakennuksessa. Tänään Sampon catwalk kulki mm. Sarin esille tuoman taiteen joukossa.

Nappulaliiga (eli Näyttelijä, Neonilla ja Nero, N-sarjan valiojoukko) jatkoivat myös opintojaan ohjasajon parissa. Neonillan ajo sujui hyvin, hieman Kalen piti kuitenkin huudella kavereiden perään. Lopputulos oli oikein hyvä, vaikka totesimmekin, että tällä neidillä on hieman lyhyehkö pinna. Seuraavana kentälle asteli reippain askelin nappulaliigan ainoa ori Nero. Ympärillä oli paljon ihmeteltävää, sillä näyttely oli edelleen käynnissä. Varsa saikin oikean neronleimauksen, josta oheinen mainio kuva. Huomatkaa myös ajajan lennokas askellus.


Neronleimaus

Näyttelijä (eli siis ihan Vilppu vaan) esitti tänään parhaita puoliaan ja mahtuipa joukkoon myös pikku pahuuskin. Varsa eteni tänään mukavan reippaasti ja kuolaimen vaihdon myötä tuntui myös suun ja kuolaimen kanssa pelaaminen vähentyneen. Jotta vaakakuppi pysyisi tasapainossa hyvien ja ei niin hyvien asioiden suhteen, esitti Vilppu ajouransa ensimmäisen pikku vastalauseen. Tämä neronleimaus oli hetkeä aiemmin nähtyä Neron loikkaa hieman vaatimattomampi. Matka jatkui tämän jälkeen sujuvasti ja käväisemme jopa valjakkoesteen sillalla. Myös peruutus valjastuskatokseen sujui hyvin. Kaiken kaikkiaan suoritus oli positiivinen, on ihan mukavakin nähdä, että varsasta löytyy myös temperamenttia.

Tämän vuotiset pikkutammat Operetti, Onetti ja Odessa alkavat pikkuhiljaa jättää yhden osan lapsuutta taakse. Varsoja on siis vieroitettu jonkin aikaa. Tammojen maidontuotanto ei lopu napista painamalla, joten varsoja on pidetty aina enenemässä määrin erossa emistään. Nyt alkaa olla jo viimeiset vieroituksen vaiheet käsillä ja riippuen tammojen utareiden kunnosta on varsoilla huomenna viimeistä kertaa maitobaari auki. Sitten lähteekin tästä joukosta kaksi kohti uusia koteja ja kolmas eli Odessa jää kasvamaan tuttuihin maisemiin, sekin kyllä jo omistajaa vaihtaneena.

Huomenna on ensin vuorossa tarkkuusradan rakennusta Sampon johdolla ja myöhemmin sitä on myös tarkoitus ajaa. Nappulaliigassa tapahtuu myös, mutta mitä… Siitä lisää huomenna.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Minna, 12/10/09 12:03:38
Onetille onnea ja iso halaus "kummitädiltä". Oli yksi hienoimpia kokemuksia nähdä elämäni ensimmäisen kerran varsominen "livenä". Tunnustan: itkuhan siinä tuli:D Toivottavasti joskus jossain ilmestyt eteeni:)
Maiju, 11/10/09 06:43:08
mihin Operetti ja Onetti lähtee? ;) onko joku ostanu ne..? :)
Kirjoita kommenttisi:
C W W E M
 
blog/11.10.2009-10.10._nappulaliigan_neronleimaukset.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)