blog:12.12.2009-12.12._ain_laulain_tyoetaes_tee

12.12. Ain laulain työtäs tee

Viikonloppua on vietetty jouluisissa merkeissä. Eilen vietettiin joulujuhlaa maneesilla perinteiseen tapaan. Vuoden suosikkihevosäänestyksen voitti Niko-poni. Mainittakoon, että ponikuski kävi äänestämässä Nikoa vain kerran ;)

Eilen ponijoukko pääsi karvoistaan, kun klipattaviksi päätyivät Iida, Niko ja Stella. Nyt kaikki paikat ovatkin täynnä valkoisia ja ruskeita karvoja. Karvoja poistettiin poneista suunnilleen sellaisen villapaidallisen verran.

Tänään ponit uusine kampauksineen näyttäytyivät Nuutajärven joulun avauksessa talutus- ja ajelutusponeina. Ponit oli puettu jouluteeman mukaisesti ja sankareilla oli sarvetkin päässä. Porojoukko sai osakseen ansaitsemaansa ihailua ja kyyditettäviä löytyi mukavasti. Joulupukkikin näyttäytyi useaan otteeseen ja piti huolen siitä, että ponihenkilökunnan karkkihammasta ei päässyt kolottamaan. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli oikein mukava, ainakin Team Exän osalta. Mukana olleet Maiju ja Janika voivat olla eri mieltä. Oheisohjelmana ponikyyditysten lomassa laulelimme nimittäin joululauluja (ja ehkä vähän muutakin..). Tonttuparaatiinkin löydettiin lopulta sanat, ainakin melkein.. Laulun lisäksi ohjelmaan kuului tottakai myös yleinen tonttuilu, joka myös auttoi lämpimänä pysymisessä. Yleensäkin töiden lomassa tulee keksittyä ”päivän biisi” jota sitten lauleskellaan kuorossa karsinoiden siivouksen ohessa.


Porot (vasemmalla Niko, lentäjän poika) ja tonttukuski. Stella-poro ja Janika.

Tallitöissä on tullut viikonlopun aikana tutuksi monta uutta hevosta ja muutama on lähtenyt. Naksu-poni on lähtenyt kotiin, mutta tilalle on tullut uusia asukkeja. Tammalauma on kasvanut yhdellä, kun pian 2-vuotiaaksi kääntyvä Onnin Ainoo liittyi laumaan. Isänä tälle varsalle on Muskan Onni, joka reilu vuosi sitten asusteli oripihatossa. Pikku-Nikolai on saanut kilpailijan isosta Nikolaista, joka saapui yhdessä Pokemonin kanssa. Molemmat hevoset ovat yksityisratsuja. Onkohan tässä nyt taas pullasodan aineksia vai mahtuuko samaan talliin kaksi Nikolaita. Gracen omistajan toinenkin hevonen Aatu on muuttanut Urjalaan.

Pakolliset Vilppu-kuulumiset lopuksi. Vilpulle ehkä hieman nousi elokuvatähteys päähän ja ohjasajossa nähtiin pukkeja ja pystyynhyppimistä. Ensimmäistä kertaa Vilppu osoitti mieltään oikein kunnolla. Varsa tosin rauhoittui nopeasti ja oli oikeinkin hyvä ohjasajaa. Tällaista se välillä on varsojen kanssa.

Huomenna muutama ratsukko suuntaa Tampereelle estehyppelöihin. Eräs varsa kohtaa suuri mustia ja toinen ehkä vetää kärryjä. Näistä lisää sitten huomenna.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
R S N T W
 
blog/12.12.2009-12.12._ain_laulain_tyoetaes_tee.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)