Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:13.05.2009-13.5._vilppu_ajohevonen

13.5. Vilppu, ajohevonen

Eilen oli suuri päivä ”pikku”-Vilpun elämässä. Neiti nimittäin aloitti ajohevosen uransa. Ura aloitettiin tutustumalla valjaisiin tallin käytävällä. Hieman vatsavyön kiristys aiheutti hännän heilautusta, mutta muuten Vilppu ei olut moksiskaan koko valjaista. Lähinnä sitä ehkä ihmetytti miksi asia muka oli niin iso juttu. Hetken valjaat selässä seisoskeltuaan pääsi Vilppu hieman nautiskelemaan vihreästä ruohosta ja taluttelulenkistä(ilman valjaita). Seuraavalla kerralla taidamme ottaa valjaatkin mukaan lenkkeilemään. Pitäisiköhän tässä olla huolissaan, kun varsalle sopi hyvin samaiset valjaat, joita käyttää mm. Salmiakki Poika, joka on sentään 3-vuotias ori…

Salmiakki Poika sitten aiheutti myöhemmin ponikuskille jalkavamman. Olin ottamassa Jeviiriä ulos pihatosta, kun SP päätti hieman kiusata kaveria ja puraista pepusta juuri, kun olimme menossa portista ulos. Jeviirhän poistui suorinta tietä ulos ja se suorin tie sattui kulkemaan meikäläisen jalan yli. Ei auttanut turvakärjet kengissä, kun kavio osui juuri sen ulkopuolelle. Nyt sitten vapapäivänä parannellaan hieman kipeytynyttä jalkaa ja toivotaan, ettei se muutu vallan mustaksi.

Iltapäivä sujui laidunaitoja tarkistellen. Agrologiopiskelijat käyttivät kaiken koulusta saamansa tiedon tarkistellessaan tolppien kuntoa (löysimme muutamia lahoja) ja arvioidessaan lankojen uusimisen tarvetta (kyllä, uuttakin tarvitaan). Pihaan pystytettiin pari pikkuaitausta, jotta hevoset pääsevät hieman totuttelemaan vihreälle. Samalla hoituu nurmikonleikkuutyöt kätevästi ;)

Illalla oli vuorossa ajotunti ja mihinkäs muualle sitä ponikuski päätyykään, ellei ponivaunuihin, tällä kertaa Nestorin kyytiin apuopettajaksi. Nestori kulki Hemmon omistaja Ritvan luotsaamana todella mallikkaasti. Molemmat, sekä kuski että poni vaikuttivat tyytyväisiltä.

BB-talli on saanut uuden seurattavan, kun Tummatähden eli Mamman laskettu aika alkaa lähestyä. Innolla odotamme minkä värisen asukkaan saamme Musta Magian toisesta varsasta. BB-tähti Petrakin saatiin vihdoin eilen kotiin klinikkareissulta. Siinä sai hoitaja Pia pidellä tammaa, kun sillä oli kiire rakkaan Chimkentinsä luo. Simo onkin jo kauan odotellut Petraa palaavaksi. Täytyy myöntää, että on siinä melkoinen parivaljakko, pieni pyöreä suomenhevostamma ja entinen olympiaratsu..

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Tiina Luodemaa, 13/05/09 19:51:50
Miten jalka jaksaa? Joko on sateenkaaren keikki värit siinä!? Pläsille rapsutuksia!!!!
Kirjoita kommenttisi:
D​ N L​ O I
 
blog/13.05.2009-13.5._vilppu_ajohevonen.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)