blog:14.02.2009

14.2. Prinsessan uudet kuolaimet

Toinen päivä valmennuksissa alkoi kello 7 hevosten aamuruokinnalla. Kauaa emme ehtineet hevosten rouskuttelua kuunnella, sillä Heidi ja Matti olivat aamun ensimmäinen valjakko klo 8 ja me ponien kanssa heti perään.

Tänään ajo sujui hieman paremmin kuin eilen. Kankikuolain tuntu sopivan Iidalle, poni oli paljon paremman tuntuinen kuin nivelellä. Poni kulki kauniisti kuin prinsessa ;) Varustehankintalistaan lisätään siis kankikuolain (tänään lainakuolaimen kanssa liikenteessä), molemmille poneille. Myös Nikolle päätettiin kokeilla kankea. Temponvaihteluiden ja ympyröillä pyörimisen lisäksi tänään tehtiin hieman kiemurauraa kootussa ravissa ja temponlisäyksiä. Tosin meidän koottu ravi taitaa vielä olla enemmänkin mummoravia ja lisäykset kipitystä. Mutta harjoitus tekee mestarin, toivottavasti. Valmennukset olivat kaiken kaikkiaan jälleen oikein antoisia ja taas saatiin kotiläksyjä treenattavaksi.

Soila

13.2. Toffee ja Jääpala

Tänään ja huomenna on siis valjakkoajon aluevalmennukset Ypäjällä. Valmennuksiin osallistuu Marko ja Coen, Heidi Matilla ja Nelsonilla sekä minä poneilla. Tällä kertaa mukana on melko vähän hoitajia. Heidiä on avustamassa Inkku ja Coenhan ei pääse pois Urjalasta ilman Meritaa. Me yritetään ponien kanssa pärjätä keskenämme. Ajamisen lisäksi Heidi on myös valmentajan roolissa. Toisena valmentajana toimii Ben Simonsén.

Tällä kertaa hevoset majoittuvat ”pömpelissä”, joka on ympyrän muotoinen ja sen vuoksi melko mielenkiitoinen. Ponit majoittuvat aina kisa- ja valmennusreissuilla samassa karsinassa. Jos ne laittaisi erikseen, olisi huudon määrä suunnaton. Ponit ovat siis melkoisen riippuvaisia toistensa seurasta. Toisaalta karsinasta kuuluu ajoittain melkoista kitinää, kun poneille tulee riitaa viimeisestä heinänkorresta.

Supervaunut pääsivät tänään ensimmäiseen kunnolliseen testiajoon valmennustunnilla. Kyllä ne vaan edelleen on aika mukavat ;) Tosin sekä vaunut että valjaat vaativat vielä vähän hienosäätöä. Itse ajo Toffeella ja Jääpalalla (Benin antamat uudet lempinimet) sujui hieman vaihtelevasti. Kuski ei ehkä itse ollut tänään terävimmillään ja huomiseksi jäi paljon parantamisen varaa. Treenasimme samoja asioita, joita on harjoiteltu aiemmissakin valmennuksissa eli temponvaihteluita ja ympyröitä. Lisäksi kuskin pitäisi saada kätensä pysymään paikoillaan eikä heittää ohjia pois. Kuulostaa ehkä helpolta, mutta käytännön toteutus on sitten eri juttu.

Illalla kävimme läpi päivän tapahtumia. Perehdyimme myös tulevan kauden muutoksiin sääntöjen osalta. Kuten päivitysajasta voi päätellä, venyi ilta taas tavalliseen tapaan melko myöhäiseksi.

Huomenna on luvassa kouluohjelman osien treenausta. Testausvuorossa on myös kankikuolain Iida-ponille.

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
O H C U U
 
blog/14.02.2009.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)