blog:14.05.2010-14.5

14.5. Uusia varsoja ja vanhoja tuttuja

Tämänkin vuoden kokoontumisajoja vietetään lämpimässä auringonpaisteessa. Kastajaisiin on saatu ”päähenkilöitä” eli kastettavia varsoja viime hetkellä pari lisää. Tyyne panttasi pikkuistaan kuukauden yli lasketun ajan ja tasaisen rautias tammavarsa näki päivänvalon keskiviikkona. Loppujen lopuksi varsominen oli sujunut hyvin, vaikka etukäteen osattiin odottaa vaikeaa synnytystä tamman tukikudosten repeämisen takia. Varsan isä on siis Hessin Lordi, Vilpun puoliveli eli Vilppu-varsasta tuli myös puolitäti.


Virpin orivarsa nauttii auringonpaisteesta.


Ulkoilma väsyttää, Tyyne ja varsa ulkoilemassa.

Nyyti-Neiti pääsi yllättämään kaikki ja pikkuinen tamma oli syntynyt torstaiaamuna. Kätilönä toimi kukapas muukaan kuin kokenut konkari Chimkent eli Simo. Allekirjoittaneen mielestä Simo olisi jo ansainnut kummisedän arvonimen, onhan Simo jo kätilöinyt kolme varsaa ja kaksi niistä Nyyti-Neidin lapsia. Nyt syntynyt tamma on Hessin Nitron täysveli, isänä molemmilla Vahto.


Nyyti-Neiti ja varsa ensimmäistä kertaa ulkoilemassa.

Vilppu-varsa saapui Urjalan vierailulle velipuoli Hessin Maestron eli Masan kanssa samalla kyydillä. Urjalassa oli Vilppua odottamassa paras kaveri Kale eli Hessin Neonilla. Vilppu ja Kale pääsivät yhdessä maneesiin juoksemaan ja oli ihan kuin varsat eivät olisi olleetkaan erossa reilua puolta vuotta. Majakka ja perävaunu kulkevat edelleen possujunamuodostelmassa Vilppu edellä ja Kale perässä. Molemmat saivat illalla myös kärryt peräänsä käytävällä. Vilppu suhtautui asiaan tyynen rauhallisesti Kalen esittäessä oman mielipiteensä asiasta kuopaisemalla etujalalla ilmaa. Loppujen lopuksi molemmat olivat järkeviä, joten tänään oli vuorossa ajoharjoitukset taluttajien avustamana. Meillä on Kaisan kanssa nyt virallisesti ajohevosia. Vilpun ajouraa häiriköi alkuun polttoöljyä tuonut säiliöauto, mutta varsa rauhoittui kun sai töitä ja muuta mietittävää.


Vilppu-varsa ensimmäistä kertaa kärryjen kanssa liikenteessä.

Vilppu myös mitattiin eilen ja korkeutta löytyy himpun verran alle 160 cm. Säkäkorkeus on siinä 159 cm:n paikkeilla. Syksyisestä mittauksesta on lisäkorkeutta kertynyt 7 cm eli noin sentti per kuukausi.

Varsojen ajon lisäksi tämän päivän ohjelmaan on kuulunut estevalmennuksia, ratsastustunteja sekä paljon varsojen ajoa. Illalla maisteltiin ponikuskin Ypäjän kisojen voittokakkua. Huomenna irtohypätään, ajetaan lisää, hikoillaan ratsastustunneilla ja uudet varsat kastetaan. Näistä lisää huomenna.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
C K​ O V D
 
blog/14.05.2010-14.5.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)