blog:15.03.2009-15.3._hyppyjae_pomppuja_ja_ponirallia

15.3. Hyppyjä, pomppuja ja ponirallia

Viikko pois tallilta ja uusia asukkeja on taas ilmestynyt parikin kappaletta. Toinen on jo entuudestaan tuttu nuori fwb-ruuna Simsalabim ja toinen suomenhevostamma Juliaana. Jälkimmäisen tulosta eräs ”pikku”varsan omistaja on hyvinkin onnellinen, uusi tulokas kun on kuulemma vihdoin ja viimein näyttänyt Vilppu-varsalle kaapin paikan. Muita isompana Vilppu on hieman turhan paljon emännöinyt laumassa.

Tänään niin uudet kuin vanhatkin asukkaat pääsivät esittelemään hyppylahjojaan irtohypytyksessä. Hienoja hyppyjä nähtiin paljon, mutta eräs formulaponi myös kompastui omaan näppäryyteensä ja maisteli hieman maneesin pohjaa. Tilanteessa kolhuja sai vain ponin itsetunto. Hauskimman esityksen tarjosi ehkä Aarre Arvokkain, jolla oli kujassa selvästi hauskaa omien juttujensa kanssa. Siinä sivussa nuori herra suvaitsi myös väläytellä hyppylahjojaan. Myös nuorin ikäluokka kävi tutustumassa kujaan ja siellä toimimiseen. Vilppu-varsa on selvästi hieman hukassa huimaa vauhtia kasvaneiden raajojensa kanssa, mutta asenne oli kohdallaan.

Juliaana tutustumassa irtohypytyskujaan turvallisesti Eltsin kanssa.

Hypytyksen jälkeen seurasi harjoitukset ensi viikonlopun Tampereen hevosmessuja varten. Ponien kanssa suoritettiin ensi valjastus yleisön (joka harjoituskerralla oli olematon) edessä. Sitten hieman koulukiemuroita Coenin kanssa. Välissä esiintyi maanmainio Stella-poni tarkkuusradalla. Tänään Stella tosin esiintyi kaksijalkaisena ilman vaunuja ja muistutti kovin paljon työharjoittelija Inkkua.. Lopuksi pääsimme ralliajon pariin eli ajamaan maratonestettä. Vauhti oli niin kova, että kuski ei ehtinyt oikein kääntää ja sateenkaari sai pari kolhua. Samalla testattiin ensimmäistä kertaa uusien vaunujen ralliominaisuuksia, jotka sekä kuskin että groomin mielestä ovat vallan mainiot. Vielä kun irrotetaan takapenkit tositoimia varten, niin groomin ei tarvitse heilua polvet mustelmilla. Vaihtoehtoinen ratkaisu eli polvisuojat ei jostain syystä saanut takaosastolta kannatusta..

Huomenna ponikuski lentää Saksanmaalle kohteena Equitana-hevosmessut. Messuilla olisi tarkoitus viihtyä kolmena päivänä. Erityisesti odotan tiistaita, joka on valjakkoajon teemapäivä. Ostoslistalla olisi myös muutamia ponituotteita, toivotaan että messuilla on huomioitu myös pienikokoiset asiakkaat.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
P I Y T W
 
blog/15.03.2009-15.3._hyppyjae_pomppuja_ja_ponirallia.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)