blog:15.04.2010-15.4._paeivaeretki_poepilaeaen

15.4. Päiväretki pöpilään

Tampereen hevosmessut ovat onnellisesti takanapäin. Viime viikonloppuna autoihin pakattiin Niko, Iida, Stella , Timo ja Lordi, kasa vaunuja ja varusteita sekä joukko kuskeja, hoitajia, lapsia ja lapsenvahteja. Edellinen ilta ja osa yötäkin kului puunauksen ja pakkaamisen merkeissä.

Ensimmäisenä messuareenalle ravasivat Stella ja Lordi montepujotteluesitykseen. Lordi oli ehkä hieman hämillään ja ravi oli melkoisen rauhallista. Stella tikkasikin itsensä leikkimielisen kilpailun voittajaksi Lordin ottaessa rennosti. Esityksen jälkeen oli hieman aikaa kierrellä messuosastolla ostoksilla. Messuhallin aulassa oli esillä kahdet uudet ajelutusvaunut, joita tullaan tulevaisuudessa näkemään mm. hääkeikoilla.

Iltapäivällä Timo ja Heidi esittivät valjakkoajoa vuonohevosten näytöksessä. Päivän loppupuolella oli vuorossa valjakkoajoesitys, jossa esiintyivät kaikki mukana olleet hevoset. Esitimme pienet näytteet valjakkoajokilpailujen jokaisesta osakokeesta. Ponit ja Timo esittivät koulua ja maratonia ja Stella ja Lordi tarkkuutta. Näytösareenan pohja oli erittäin raskas ja upottava, vaunujen pyörät upposivat melko syvälle hiekkaan. Esitys sujui ihan mukavasti, vaikka musiikin suhteen olikin pieniä teknisiä ongelmia.

BB-tallin asukkaat Virpi ja Tyyne ovat olleet tarkassa seurannassa viime päivinä. Mammojen odotetaan pyöräyttävän uusia Hessi-varsoja maailmaan ihan koska tahansa. Viimevuotiseen tapaan katsojia on parhaimmillaan yli 100.

Kävimme Kaijan kanssa tänään Forssan Pilvenmäellä ”pöpilässä” eli katsastamassa mitä kuuluu ravitreenissä olevalle Hessin Nöpille eli meille tuttavallisemmin Pöpille. Varsasta on tullut ISO, korkeutta taitaa olla yli 160 cm, takapuoli hieman säkää korkeammalla. Satuimme paikalle sopivasti, kun Pöpi oli lähdössä radalle hölkkäilemään, joten pääsimme seuraamaan varsaa tositoimissa.

Hevoskannassa on tapahtunut jälleen pieniä muutoksia, kun ajo-opetettavat Soma ja Kåre lähtivät kotiin. Kaijasta tuli hiljattain parivaljakon omistaja, kun Lordi vaihtoi omistajaa. Mussesta saatiin ruunaryhmän uusin jäsen.

Ensi viikonloppuna on ohjelmassa valjakkoajon alkeisleiri. Aluevalmennukset lähestyvät myös kovaa vauhtia. Odotellessa voi vilkuilla tammojen elämää varsakamerassa.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
L G F C F
 
blog/15.04.2010-15.4._paeivaeretki_poepilaeaen.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)