blog:16.04.2009-16.4._ypaejaellae_sattuu_ja_tapahtuu

16.4. Ypäjällä sattuu ja tapahtuu

Heidi osallistuu valjakkoajon A-valmennukseen Matilla ja Tepolla sekä Nelsonilla. Coen ja ponit matkasivat myös Ypäjälle ihan vaan huvin vuoksi. Hevosten lisäksi mukaan lähti muutamat uudet vaunut. Kyllä nyt kelpaa ajella, sillä ponit saivat uudet hienot juhlavaunut, jotka koeajettiin tänään Ypäjällä. Koeajolla meinasi heti käydä hullusti. Ponit aiheuttavat liikkumisellaan aina pienoisen kaaoksen ratsujen keskuudessa. Pieni ponipari on kai sen verran outo näky. Niin sitten tänäänkin yksi ratsu pelästyi meitä ja ponit sitten puolestaan säikähtivät pelästynyttä hevosta. Niin sitä sitten lähdettiin melkoisella vauhdilla. Kuskin ensimmäinen ajatus oli ”voi ei, meillä on uudet juhlavaunut, nytkö ne jo rikotaan”. Seuraava ajatus koski groomia, jota ei siis ollut (poikkeuksellisesti olin liikenteessä ilman). Onneksi olimme raviradalla eikä mitään sattunut ja ponitkin kyllästyivät nopeasti laukkailuun.

Kiihdytysajon jälkeen testailimme vaunuja sitten hieman turvallisemmassa ympäristössä aidatulla kentällä ja kentän reunasta tempaistu viaton uhri takapenkillä. Harjoittelimme hieman tarkkuutta valmennuksissa käytetyllä radalla. Coen meni hienosti eikä poneissakaan ole hirveästi moittimista (kuskissa sen sijaan on ;P ).

Ajon jälkeen ponikuski päätti pestä valkoisen valjakkoponin, koska se ei ollut ihan niin valkoinen enää. Ajatus hyvä, mutta toteutus ei, kiitos Iidan. Koska groomit on tällä reissulla jätetty kotiin (todella huono idea muuten), lähdimme Iidan kanssa kaksin pesupaikalle Nikon jäädessä karsinaan huutelemaan. Iidasta ei sitten ollut kauhean kivaa olla yksin pesulla (yleensä kuski pesee toista ponia ja groomi toista, vierekkäisillä pesupaikoilla). Iida sitten ajatteli taas esitellä mahapuoltaan laajalle katsojajoukolle. Jostain syystä ponien pesu on tapahtuma, jota kerääntyy aina seuraamaan enemmän tai vähemmän yleisöä (tällä kertaa enemmän). Lisäksi vikkelä poni osaa kääntyä ympäri ja muutenkin olla hankala pestävä. Näistä syistä johtuen poni saattaa edelleen hieman kellertää ja se toinen poni jäi kokonaan pesemättä.

Myös Coen järjesti tänään pikku tilanteen tallissa. Ajon jälkeen on mukava piehtaroida karsinassa, mutta liian lähellä seinää voi jäädä jumiin. Näin kävi siis Coenille, ja koska Merita ei ollut mukana, sai omistaja ihan itse avustaa hevosensa jaloilleen.

Jokin asia tänään sentään onnistui, ponit saatiin mitattua.

Huomenna jatkuvat harjoitukset Ypäjällä toivottavasti vähemmän vauhdikkaissa tunnelmissa.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
S X M K I
 
blog/16.04.2009-16.4._ypaejaellae_sattuu_ja_tapahtuu.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)