blog:16.05.2009-16.5._maeaerae_korvaa_laadun

16.5. Määrä korvaa laadun

Kuten otsikosta voi ehkä osa päätellä, oli tänään se suuri päivä, kun neljä karvanoppaa valjastettiin juhlavaunujen eteen. Eli koeajo nelivaljakolla on suoritettu onnistuneesti. Etummaisena joukkoa johti vanhat konkarit Niko ja Iida ja perää piti baby-noppaosasto Fanni ja Lilli. Ajo suoritettiin vielä taluttajien avustamana, ohjien säädöt ja ohjaus vaativat vielä aika lailla hienosäätöä. Onnistuneesti pääsimme kuitenkin myös ravaamaan pätkiä sekä suoriuduimme keiloja kaatamatta n. 20 metrin voltista. Tästä on hyvä jatkaa.

Tänään oli myös jo syntyneiden tammavarsojen nimiäiset. Empun laajalti seurattu varsa sai nimekseen osuvasti Hessin Onetti. Tyynen varsasta tehtiin Hessin Odessa. Mamma sai seurata toimitusta sivusta, sillä edelleen odotamme sen varsaa syntyväksi.

Päivän ohjelma sisälsi irtohypytystä, ratsastus- ja ajotunteja. Erittäin likainen pihatossa pyörinyt Vilppu käväisi hieman hyppelemässä, jonka jälkeen sen ura ajohevosena sai jatkoa. Tällä kertaa uskaltauduimme valjaat päällä ulos tallista ja Vilppu sai taas maistella vihreää. Valjaista varsa ei ole moksiskaan, vatsavyön kiristäminen on se inhottavin juttu.

Huomenna on tapahtumaa niin tallilla kuin sen ulkopuolellakin. Poneja ja hevosia lähtee Nuutajärvi-päiville talutus- ja ajelutuseläimiksi. Tallilla puolestaan järjestetään yhdessä New Forest-poni yhdistyksen kanssa Ponit esiin-tapahtuma, johon tallin poneista osallistuu Sami ja Naksu.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
O V F J P
 
blog/16.05.2009-16.5._maeaerae_korvaa_laadun.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)