blog:20.05.2009-20.5._ajohevosen_elaemaeae_osa_2

20.5. Ajohevosen elämää, osa 2

Tänään oli se Suuri Päivä, jolloin Vilppu-varsa oli ensimmäistä kertaa ohjasajossa. Kuten tähänkin asti, Vilppu käyttäytyi fiksusti eikä tehnyt yhtään ylimääräisiä pomppuja tai pysähtelyjä. Apuna oli taluttajat molemmin puolin (kiitoksia vaan Merita ja Janika). Eteneminen oli hieman kiemuraista, mikä sallittakoon ensikertalaiselle. Eniten Vilppua tuntui hämmentävän se, että kuljin sen perässä. Parissa pysähdysharjoituksessa se kääntyi katsomaan ”mitä sä siellä teet”. Peruutus valjastuskatokseen oli hieman outo juttu, mutta onnistui hyvin taluttajien avustuksella. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen ohjasajo sujui siis hienosti! Sen kunniaksi varsa pääsi maistelemaan voikukkia ja nimenomaan ne kukat näyttivät olevan neidin mieleen.

Tänään kävi myös kengittäjä ja koko tammapihaton joukkio pääsi vuoltaviksi. Vilppukin siis kävi manikyyrissä ennen H-hetkeä. Taitaa olla pihaton isommat tytöt pitäneet hyvin kuria pienemmille ja kertoneet kuinka käyttäytyä, sillä Vilppu käyttäytyi aiempaa paremmin. Myös toinen pikkutamma Neonilla seisoi esimerkillisen kauniisti käytävällä. Isommilla tytöillä olikin sitten välillä hieman omia kuvioita. Kaikki saatiin kuitenkin hyvin vuoltua ja Coen ja Clouni saivat uudet kengät. Pikku-Odessa seurasi hyvin kiinnostuneena, kun Tyyne-emä oli kengittäjän käsiteltävänä.

Naksu oli tänään rysäyttänyt aidan läpi karkuteille, taisivat isot pojat hieman kiusata pienempäänsä. Ponipoika pääsi siis toiseen pihattoon odottelemaan laitumelle pääsyä.

Mamma se vaan ei ole vielä varsonut. Maito on nyt hyvin selkeästi laskeutunut, mutta vahatippoja ei iltatarkastuksessa näkynyt. Seuraavakin yö kuluu siis Mammaa seuraillessa.

Huomenna kilpaillaan jälleen esteillä UrHun seurakisoissa. Vilppu taitaa saada ansaitun lepopäivän ja mietiskellä hieman uusia asioita.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
M W I N G
 
blog/20.05.2009-20.5._ajohevosen_elaemaeae_osa_2.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)