blog:20.07.2009-20.7._niko-ponin_ahaa-elaemys_ja_maitohappojen_kosto

20.7. Niko-ponin ahaa-elämys ja maitohappojen kosto

Viikonlopuksi ponit ja Coen suuntasivat kuskeineen Savijärvelle Sipooseen. Matkan teema oli vaikea, kansalliset valjakkokisat. Coen starttasi vaikeaa hevosluokkaa ja ponikuski tuuppasi mahakkaalla noppaparilla pariluokassa. Massan puolesta emme siis ainakaan hävinneet luokan kahdelle muulle hevosvaljakolle.

Perjantaina ajettiin koulurataa auringon paahtaessa nurmikentällä. Meritalle oli sattunut ennennäkemätön unohdus ja Coenin suitset kuolaimineen sekä ohjat olivat jääneet Urjalaan. Onneksi Coenille saatiin lainavarusteet. Liekö kuitenkin johtunut vieraista varusteista, mutta Coen oli kouluradalla melkoisen vahva ja kuskilla oli täysi työ luotsata hevonen radan läpi.

Ponikuskilla oli jo enne kisoja pahoja aavistuksia, sillä Savijärvellä on Team Ponilla aina ollut jonkinasteisia vastoinkäymisiä. Tällä kertaa ongelmia oli kouluradan suhteen. Olin nimittäin opetellut väärän radan. Tosin kaikkea syytä en ota itselleni, sillä kisajärjestäjien edustaja ilmoitti meille jo verryttelyssä, että ajan väärää rataa.. Melkoinen selvännäkijä. Hieman siis tulkinnanvaraa kisakutsussa. Kuski mokasi kyllä myös itse ja verrytteli poneja liian kauan helteisessä säässä. Ponit eivät olleet radalla kovinkaan teräviä ja varsinkin Nikoa sai tuupata läpi radan tosissaan eteenpäin. Niin sanotut lisäykset jäivät oikeastaan kokonaan esittämättä. Mutta ainakin kuskilla oli hieno hattu, kiitos vaan naapurikarsinan Sarille :)


Kouluradalla.

Lauantaina vuorossa oli maraton. Sitä varten koko perjantai-ilta ja lauantai aamu ponikuski ja jorrikeilta lainattu groomi Kaisa oli kävelty maratonesteitä. Suurin työ oli kuitenkin nuottien tekemisessä. Kuski kun laski aikoja väärin muutamaan otteeseen ja kirjoittaminenkin hieman tökki. Koska nopat päästettiin maratonille vasta joukon viimeisenä (ettemme jää muiden jalkoihin), oli meillä aikaa seurata ensimmäisiä valjakoita esteillä. Tämän johdosta teimme muutamia muutoksia suunniteltuihin ajoreitteihin.

Meidän startti osui varmaankin päivän lähes helteisimpään hetkeen. Sen vuoksi olikin erittäin yllättävää, että työtä vieroksuva Nikolai koki jonkinasteisen heräämisen ja ensi kertaa vapaaehtoisesti suorastaan työskenteli A-osuudella. Se sujuikin ongelmitta enimmäisajan puitteissa. D- eli käyntiosuudella saimmekin sitten odotetusti yliaikaa ja reilusti virhepisteitä.

Ennen E-osuutta oli tauko, jonka aikana eläinlääkäri tarkasti kaikki hevoset. Ponit juotettiin ja viilennettiin vedellä. E-osuus sujui hyvin, kuski ja groomi muistivat kaikki esteet ja ponit saatiin menemään veteen (tämä tosin vaatii hieman äänenkäyttöä molemmilta). Kuski oli myös nähtävästi onnistunut laskemaan väliajat oikein, sillä ehdimme E-osuuden maaliin juuri ja juuri enimmäisajan sisällä. Väliaikapisteissä olimme olleet koko osuuden ajan hieman jäljessä, joten vauhtia pidettiin yllä koko ajan. Niko-poni sai kerrankin hyvin paljon kiitosta kuskilta, sillä tämä oli sen osalta paras maraton.


Matkan varrella on aikaa vaihtaa kuulumisia.

Coen oli maratonilla kuskin kanssa hieman eri mieltä veteen menosta ja muotoili vesiesteen aitoja uuteen uskoon. Yksi lankku ja tolppa taidetaan joutua uusimaan Koukun jäljiltä.

Sunnuntaina kisat huipentuivat tarkkuuteen. Rata oli pitkä ja taisi siinä tulla käveltyä muutamia kilometrejä rataan tutustuessa. Edellisen päivän maraton oli verottanut Nikon voimia (sen siitä saa kun tekee töitä) ja poni oli hyvin jäykkä verryttelyn alussa. Niko taisi ensi kertaa tutustua maitohappojen vaikutukseen.. Verryttelimme sen verran, että suurin jäykkyys saatiin pois. Ilma oli edelleen helteinen, joten voimia säästettiin itse radalle. Rata meni ihan kelvollisesti, palloja putosi neljä ja yliaikaakin tuli hiukan, mutta kuski oli ihan tyytyväinen väsyneiden ponien suoritukseen. Myös Coen keräsi tarkkuudessa plussapisteitä. Yksikään kansallisiin luokkiin osallistuneista valjakoista ei selviytynyt tarkkuusradasta ilman pallojen pudotuksia. Toisin oli aamupäivän alueluokissa. Babynoppa Fanni ja ponitätikuski nappasivat hienosti toisen sijan tarkkuudessa upealla tuplanolla suorituksella. Ponikuski ja Merita kiittävät bed and breakfast Pilli & Pullaa viikonlopun majoituksesta. Kiitokseksi tarjoamme Monnia ;)


Fanni tarkkuusradalla.

Vaikka itse tuloksessa ei ole kehumista, olen ihan tyytyväinen viikonlopun suoritukseen koulua lukuun ottamatta. Varsinkin Nikon esitys maratonilla oli hyvin positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Urjalan kotikisoja. Sitä ennen ponit taitavat taas päästä hierojan käsittelyyn ja kuski valvovan silmän alle.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
M N S L Y
 
blog/20.07.2009-20.7._niko-ponin_ahaa-elaemys_ja_maitohappojen_kosto.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)