blog:20.09.2009-19.9

19.9. Vauvasta vaariin ja yksiköstä pariin

Viikonloppu on taas tullut ja ponikuski tuli perinteisesti harrastamaan oikeita töitä.

Eilen pidettiin tallilla Hippoksen tamma- ja varsanäyttely, johon osallistui jälleen runsas joukko Hessi-varsoja. Vilppu ja sen kaveri Neonilla (aka Kale) valmistautuivat koitokseen tutustumalla vesiesteeseen. Olemme Kaisan kanssa tuumineet, että Kale kävelisi Vilen perässä vaikka suohon ja pitihän tämä väittämä todistaa oikeaksi matkalla laitumelta talliin (ja matkan varrelle siis osui vesieste). Meillä vallitsee Vilpun kanssa diktatuuri, minä päätän mitä tehdään. Kun diktaattori päättää, että mennään vesiesteeseen, tuli varsa sen kummempia ihmettelemättä perässä. Ja saimme myös todistettua väittämämme oikeaksi, mitä Vilppu edelle, sitä Kale perässä ja näin ovat 1-vuotiaat tammat saaneet ensikosketuksen valjakkovesiesteeseen. Omistajat olivat taas melko ylpeitä. Lisäksi tammakaksikko käyttäytyi jälleen niin hienosti pesupaikalla ja puunauksessa, että olimme sitä mieltä, että kävi näyttelyssä miten hyvänsä, on meillä ehkä maailman hienoimmat varsat.

Näyttelymenestys ei sitten ollut niin huikea, sekä Vilppu että Neonilla saivat III+ palkinnon. Vilpun kanssa suurin ongelma oli jälleen kerran sen rauhallisuus. Varsa ei välitä hälinästä ympärillä ja sen vuoksi ehkä se viimeinen näyttävyys ja terävyys jäävät puuttumaan. Tällä kertaa ravi ja käynti sentään sujuivat jokseenkin siedettävästi johtuen Kaisan suosiollisesta avustuksesta. Vilpun velipuoli Lordi sen sijaan pärjäsi esittäjä Kaijan kanssa hienosti. Lordi voitti ikäluokkansa, oli koko näyttelyn toinen ja sen lisäksi Kaija palkittiin näyttelyn parhaana esittäjänä.

Eilen alkoi myös valjakkoalkeisleiri, jonka osallistujajoukko on kirjaimellisesti ikäluokkaa vauvasta vaariin. Mukana on aloittelevien kuskien lisäksi myös nuoria hevosia. Vilppu osallistuu myös ensimmäiselle leirilleen ja sen puitteissa tänään neiti oli toista kertaa elämässään ohjasajossa. Se sujui ongelmitta ilman turhia sähläyksiä. Tässäkin ongelmana on Vilpun liiallinen rauhallisuus ja kiireettömyys. Eteneminen saisi olla reippaampaa. Lisäksi taitaa olla edessä kuolaimen vaihto. Vilppu tuntui jo näyttelyssä hieman vastustelevan nivelkuolainta. Luultavasti nivel hieman ottaa kitalakeen kiinni ja tämän vuoksi ajattelin kokeilla suoraa synteettikuolainta.

Myös Nero oli Kaijan ohjaamana tänään ohjasajossa ensimmäistä kertaa ja se sujui oikein hienosti. Nuorisosta osallistui leirille myös Muusa omistajansa kanssa juoksutuksen ja ohjasajon puitteissa. Lisäksi mukana on myös niitä uusia kuskeja, jotka ovat päässeet tutustumaan niin yksikkö- kuin pariajoonkin kouluajon ja maratonin merkeissä. Ponit pääsivät pitkästä aikaa rallittamaan härdelliin ja siltaesteelle. Hieman olivat sekä ponikuski että itse nopat ruosteessa ja muutaman kerran tuli otettua lähikontaktia puihin ym. ajolinjalle jostain syystä osuneeseen esteisiin.

Sami ja Naksu suuntaavat huomenna laatuponikilpailuun ja leiri jatkuu tarkkuusradan ajolla.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

olavi vainikainen, 24/09/09 12:10:09
Näitä kun alkaa lukemaan niin pakko lukaista kaikki näköjään. Jatkoa toivotaan. t. ville+++
Kirjoita kommenttisi:
C V L M N
 
blog/20.09.2009-19.9.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)