Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


blog:23.08.2009-23.8._kertausharjoitukset

23.8. Kertausharjoitukset

Päivän teemana olivat maratonharjoitukset. Mukana menossa oli kymmenkunta valjakkoa aina kolmevuotiaasta ensi kertaa esteitä ihmetelleestä Naksusta parikymppiseen Vahto-konkariin. Harjoituksena ajoimme samoja esteitä kuin aluemestaruuskisoissa (ja tällä kertaa myös noppajoukko löysi oikeat reitit).

Ennen esteiden ajoa ajoimme myös maratonin A-osuuden lenkin, josta jatkettiin suoraan esteille. Meille meinasi heti ensimmäisellä esteellä käydä hullusti, kun tiukassa mutkassa Iida käväisi turvallaan. Pieni muistutus kuskille, että ponien uusiin kenkiin ei laitettu hokkeja.. Onneksi Iida pääsi hyvin jaloilleen ja matka jatkui, hieman rauhallisemmassa tempossa. Ponit kulkivat ihan mukavasti, mutta ihan yhtä terävän oloisia ne eivät olleet kuin kisoissa. Kuskilla on vielä parantamisen varaa ohjien käytössä, ne kun tahtoivat jäädä liian pitkiksi, jolloin kääntäminen on luonnollisesti hieman hankalaa.

Suoritukset kuvattiin myös videolle, josta niitä seurattiin Anne-kokin maittavan leiriruuan ääressä. Videolta näkyi selvästi se, minkä olemme jo groomin kanssa tiedostaneetkin. Vasemmalle kääntyessä, jolloin Niko on ulkopuolella, se jää hyvin paljon Iidasta jälkeen. Käännökset vasempaan ovat siis paljon hitaampia kuin oikealle.

Viikonloppuna leireilleet täditkin saivat vielä tänään työskennellä Tulikukan komennossa. Oman lisänsä vierailevien tähtien tuntiin aiheuttivat tietysti karvanopat, jotka tunnetusti aiheuttavat ympärillään kaaoksen. Tämä kauhukokemus kuitenkin tiivisti ”marjojen” yhteenkuuluvuutta (vierailevat hevoset olivat siis ulkonäöltään kuin kaksi marjaa).

Huomenna ponikuski palaa arkityönsä pariin ja odottaa jännityksellä poniuutisia tallin suunnalta.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
E N Y​ B​ A
 
blog/23.08.2009-23.8._kertausharjoitukset.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)