blog:24.05.2009-24.5._vauhdikkaasti_messuilla

24.5. Vauhdikkaasti messuilla

Taas on yhdet messut onnistuneesti takana. Hevosista mukana olivat siis Coen, Matti, Stella, Niko ja Iida. Friisit esittivät Kaisan ja Meritan ratsastamina jälleen ”paa de döötä”, ponijoukko ja Coen puolestaan valjakkoajoa. Lisäksi hevoset ahkeroivat talutuksessa ja ajelutuksessa.

Eilisten esiintymisten aikana sattui sopivasti hieman satelemaan. Iidasta ei taitaisi tulla raviponia, sillä radalle mennessä joutui groomi aina hyppäämään ponia taluttamaan. Jotain hirvittävää siellä radalla täytyi olla, koska Iida teki joka kerran portin luona täyskäännöksen ja vauhdikkaan sellaisen. Ensimmäisellä esiintymiskerralla myös radan reunamilla oli mahdollisesti jotain poninsyöjähirviöitä, eikä reunojen lähelle siis voi mennä. Tänään sujui portista meno hieman paremmin (tosin edelleen taluttaen) ja reunojen hirviöt olivat poissa. Mutta maratonosuutta esittäessä saimmekin sitten hieman liikaakin vauhtia. Iida nimittäin lähti ja lujaa (ja Niko kun on kaverissa kiinni, niin pakkohan niitä karvajalkoja on liikutella). Ilmeisesti Iida otti nokkiinsa liian ylös nousseesta mäkivyöstä. Ponit saatiin kuitenkin kuriin ja järjestykseen ja esitystä jatkettiin, kuskin määräämällä vauhdilla. Niko oli siis tällä reissulla se viisaampi yksilö, joskus näinkin päin.

Ajelutuksissa kävi porukkaa tasaiseen tahtiin ja ponit kulkivat kuuliaisesti. Matilla ratsastus oli myös hyvin suosittua, friisin selkään pääseminen taitaa olla jokseenkin harvinaista herkkua. Päivän päätteeksi saimme tänään niskaamme oikein kunnon sadekuuron.

Mamma ja varsa olivat tänään hienon sään ansiosta päässeet pistäytymään ulkona. Noppajoukko sai tänään myös uuden vahvistuksen, kun Jenkki-poni saapui Nikon pariksi. Hemmo harjoitteli taas tänään ratsuhevosen alkeita ja kantaakin jo ratsastajaa hienosti talutuksessa.

Kesä alkaa lähestyä ja huomenna on smurffijoukkion aika muuttaa perinteiseen tapaan talvimyymälään, joka sitä ennen täytyy kuurata ja sisustaa. Ponikuski vaihtaa talikon siis hetkeksi moppiin.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
V B E W Q
 
blog/24.05.2009-24.5._vauhdikkaasti_messuilla.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)