blog:26.04.2009-26.4._silinteri_ja_muita_hattuja

26.4. Silinteri ja muita hattuja

Valjakkokisat ovat onnistuneesti takana. Fanni-poni kuskeineen tekivät loistavan suorituksen kouluradalla vieden nuorten hevosten luokkavoiton jättäen taakseen mm. niinkin hienon hevosen kuin Vilpun täysveljen. Myös seuraluokissa nähtiin uusilta kuskeilta hyviä suorituksia. Vanhaherra Vahtokin pääsi taas maistelemaan voittoa Kikan ohjastamana. Aluekilpailuluokissa UrHun edustajista parhaiten pärjäsivät Marko ja Coen voittaen vaativan tarkkuuden ja ollen koulussakin toisella sijalla. Ponikuskin mieltä ilahdutti nähdä liikenteessä yllättävän paljon hevoskansan pieniä edustajia.

Ponien kanssa panostimme tänään ulkoiseen olemukseen. Juhlavaunut esiintyivät ensimmäistä kertaa kisoissa, tietysti hienojen lyhtyjen kanssa. Merita ei taaskaan antanut ponikuskille mahdollisuutta ponien letittämiseen vaan piti huolen siitä, että lopputulos oli siisti. Kaiken kruunasi ponien uudet pipot eli suurella vaivalla hankitut ruskeat korvahuput. Groomi sai jälleen ilokseen painaa päähänsä silinterin. Kuskilla oli vaatetus muuten kohdallaan, mutta pätevältä taholta saimme vinkkejä uusien asusteiden hankintaan. Kuskin täytyykin suunnistaa hattukauppaan ennen ensi viikonlopun Ypäjän kisoja. Pisteenä i:n päällä olivat uudet nahkaohjat, joiden väri sointui täydellisesti uusiin vaunuihin.

Koska ulkoinen olemus on kohdallaan, voi suoritus sitten olla hieman sinnepäin kuten meillä tänään kouluradalla. Iida oli jälleen kerran oikea työmyyrä ja saikin asenteestaan kiitosta. Tuntuu, että Niko-ponia on vain haukuttu tässä viime aikoina, mutta kun se penteleen poni keksi tänäänkin hieman omia kuvioitaan kouluradalla. Toki kuskikin voi katsoa peiliin ja miettiä mistä se mahtaa johtua.. Suoritus oli ihan kelvollinen, välissä oli niin hyviä pätkiä kuin sitten niitä vähän vähemmän hyviä. Muistin radankin, vaikka tunnustan opetelleeni sen vasta viime yönä valvoessani Emppua ja Petraa. Tarkkuudessa kuskilla oli hieman hakemista uuden vaunun kanssa, mutta hyvinhän se kulki. Uusinnassa keräsimme hieman plussapisteitä pudottamalla yhden pallon. Tuloksena toinen sija vaativassa tarkkuudessa. Itse asiassa tulos oli niin yllättävä, että ponit olivat jo ulkoilemassa, kun kuski tajusi pääsevänsä palkintojenjakoon. Poneja tuurasi sitten pehmo-Polle, joka on tänään esiintynyt myös mammojen tosi-tv:ssä.

Empun ja Petran varsomiskamerat jatkavat huikeaa suosiotaan ulkopuolistenkin seuraajien keskuudessa, joiden määrä lähentelee ajoittain sataa. Kisamaskottinakin toiminut tiikeri on myös saanut osakseen huomiota nettikeskusteluissa. Tiikeri vahtii päivisin toisen pedon eli Hessin Pedottaren karsinaa. Koska Emppu ei vieläkään ole vieläkään päästänyt jälkikasvuaan ulkomaailmaan, päätimme kuitenkin antaa ahkerille katsojille pikkuhevosen katseltavaksi ja näin Polle pääsi kuviin. Lähes kaikki Hessi-varsat ovat syntyneet silloin, kun ponikuski on poissa maisemista, niin olenkin lähes varma, että ensi yönä saattaa Emppukin vihdoin varsoa, sen verran suuret vahatipat sillä lähtiessäni oli.

Nyt alkaakin sitten valmistautuminen kauden ensimmäisiin kunnon valjakkokisoihin, jossa on mukana kaikki kolme osuutta. Pitääkin kaivella sekuntikellot, puukko ja muu tarpeellinen kaapin uumenista ja varustaa maratonvaunu kisakuntoon. Ja jos vaikka se vihreä hattukin saataisiin mukaan jo ensi viikonlopuksi.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
B J᠎ F D D
 
blog/26.04.2009-26.4._silinteri_ja_muita_hattuja.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)