blog:27.09.2009-26.9._meidaen_kaikkien_sisaellae_asuu_pieni_merita

26.9. Meidän kaikkien sisällä asuu pieni Merita

Tallin väki taitaa tuntea melko hyvin Meritan ja puhdistukseen liittyvät operaatiot. Merita siis pudistaa varusteet ja hevosen erittäin perusteellisesti. Joka päivä. Ja ennen kisoja operaatio puunaus toteutetaan erityisellä hartaudella. Tänään löysimme Kaisan kanssa sisäisen meritamme. Aamulla Kaisa aloitti tarkkuuskisoihin valmistautumisen pesemällä Matti Ruohosen ja Sepi Kumpulaisen eli friisiparin (rakkailla lapsilla on monta nimeä). Ponikuskin aamuun kuului valjaat ja niiden kiillotus. Tunsimme olomme hyvin meritaiseksi.

Ennen varsinaisia kisoja oli nuorten hevosten ajoharjoitus joko ohjasajaen tai kärryt perässä. Vilppu esiintyi ohjasajaen uusissa hienoissa valjaissaan. Itse suoritus oli erittäin rauhallinen. Vilpussa on hiukan taivaanrannanmaalarin vikaa eikä koskaan kiire mihinkään. Vauhtia (tai pikemminkin sen puutetta) lukuun ottamatta suoritus oli ihan hyvä.

Tarkkuuskisaan starttasi erittäin karvainen noppapari. Kokeilimme muutamaa uutta varustejuttua. Ensimmäistä kertaa poistimme mäkivyöt eikä se aiheuttanut ongelmia (lähinnä siis pelkäsimme vetoliinojen roikkumista liian lähellä maanpintaa), joten jatkossa mäkivyöt ovat käytössä lähinnä maratonilla. Parasta tässä on se, että mäkivyö on valjaiden pesussa ärsyttävin osa. Kas kummaa, kun tällainen mäkivyöspoistoidea tulikin siinä valjaita jynssätessä.. Lisäksi kokeilimme vihdoin ja viimein Nikolle suoraa synteettikuolainta, jota ollaan mietitty jo kauan. No, kokeiluksi jäi. Niko ei ole ollut noin kova suustaan ikinä. Lisäksi poni oli tänään melkoisen vino, mutta siinä syy on kuolaimen sijasta ihan vaan siellä vaunuissa.

Itse suorituksen olivat kelvollisia. Ensimmäisellä radalla ajoimme puhtaan perusradan ja toisessa vaiheessa jyräsimme yhden keilan. Sijoitus oli kolmas. Toinen rata meni hyvin, kunnes viimeiselle portille kuski teki huolimattoman lähestymisen ja kyllähän se pallo sieltä aika helposti alas vierähtää.

Viikon aikana on talliin saapunut uusi linkkeriläinen kaksikko. Toinen onkin jo tutuksi tullut Hiiden Julianna ja toinen vuotias oripoika Hiiden Linkman. Odottelemme myös vahvistusta huhulle, jonka mukaan N-sarjan jäsen olisi vaihtamassa omistajaa.

Viime viikonloppuna iskenee sitkeän flunssan (ei sika) vuoksi jäi kirjoittamatta Samin upeasta menestyksestä laatuponikisassa. Sami oli 3-vuotiaiden ponien joukossa viides yli kahdestakymmenestä ponista. Askellajeissa Sami oli porukan toinen. Onnittelut omistajalle hienosta ponista!

Huomenna onkin odotettu groomikurssi. Ohjelmaan kuuluu teoriaa ja käytännön groomausta.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
D W U​ H Q
 
blog/27.09.2009-26.9._meidaen_kaikkien_sisaellae_asuu_pieni_merita.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)