blog:27.10.2014-valjakkoajon_seura-_ja_kunnanmestaruudet

Valjakkoajon seura- ja kunnanmestaruudet

UrHun mestarit valjakkoajo vm. 2014 Esittäytyvät

SENIORIT Margit Ranta/ Pia Kaunisto -Instruktor

Kuka olet? (Nimi, ikä, kotipaikka)
Margit Vantaalta. Ikää on ihan riittävästi siis sovitaanko, että 30 on riittävän lähellä totuutta

Varusteet? Hevonen, valjaat, vaunut vuosimalleineen ja merkkeineen…)
Vaunun ja valjaiden merkkiä en tiedä, mutta hevonen oli Heidi Sindan Instruktor ”Ismo”. Tiedän siis melkein kaiken. Groomin ja kaverini nimen tiedän varmasti: Pia Kaunisto.Valjaat Van der Wiel juhlavaljaat, vaunut Tidaholms Spider Elegance ja Ismo 9 vuotias Piotr Mazurekilta kolme vuotta sitten ostettu puolalaiunen Slaleesian hevonen.

Hevostaustasi?
Aloitin pikku tyttönä ratsastuksen ja heppailun. Ensimmäiselle valjakkoleirille menin 2010 Hessi-tallille. Oman viimeisen hevosen, Rivonan, laitoin taivaskotiin syksyllä 2012. Sen jälkeen olen käynyt hoitamassa kaverin hevosia Pornaisissa. Käyn myös ratsastamassa kerran viikossa kaverini pienellä ratsastuskoululla Karkkilassa ja ajan valjakkoa aina tilaisuuksien tullen siellä täällä.

Innostuksesi valjakkoajoon?
- Valjakkoleirillä kokeilin Heidi Sindan poniparia 2010 (Hessi-Iida ja Nikolai) ja sitten aloitettiin myös oman ponin eli Rivonan kesytys vaunujen eteen. Molemmat ponimme Rivona ja Uljas asustivat tuolloin Hessillä Urjalassa ja niin me vantaalaisina ostimme Kylmäkoskelta jopa vapaa-ajan asunnon…kaikkeen se valjakkoajo vie. Poniparilla ja Rivonalla kävin aluevalmennuksessa ja kilpailin jonkun aikaa, mutta syksyn 2012 jälkeen olen ajanut aika vähän. Ismo on uudempi tuttavauus olen ajanut sitä elokuussa 3-4 kertaa ja edellisenä päivänä ajoin radan ekan kerran ikinä. Niihin harjoituskertoihin nähden olen iloinen kouluradasta ja Ismosta.

Mistä kipinä kilpailemiseen?
Olen erittäin huono häviäjä, joten itseäni ja läheisiä säästääkseni vältän kilpailemista ja pelaamista. En voi pelata edes korttia lasten kanssa. Jos minulla olisi hevonen ja välineet, jolla voisin kilpailla, panostaisin siihen, kehittymiseen ja harjoitteluun 110%. Ainahan voisi kilpailla omaksi iloksi, mutta minusta ei siihen taida olla.

Voitto taktiikkasi?
Sitä ei ollut, paitsi tärkeä olisi muistaa radat . Koska olen hieman huono häviäjä enkä ollut harjoitellut mielestäni tarpeeksi, ajoin kouluradan joka ikisen askeleen niin hyvin kun vain pystyin ja osasin. Erityisen tarkka yritin olla teiden ajamisessa ja siirtymisissä. Tarkkuusrata menikin sitten ihan metsään. Ehkä se vähäinen harjoittelu tuli parhaiten siinä esiin.

Ketä halausit kiittää?
Heidiä tietenkin mukavasta ja kärsivällisestä Ismosta sekä aiemmista tilaisuuksista kilpailla ja ajaa. ”Viralliselle avustajalle” Pialle iso kiitos avusta ja mukanaolosta.

JUNIORIT Eveliina Vaittinen - Hessi-Iida

Kuka olet? (NImi, ikä, kotipaikka)
Olen Eveliina, 14 vuotta Akaasta.

Varusteet? Hevonen, valjaat, vaunut vuosimalleineen ja merkkeineen…)
Valjaat taitaa olla jotkut Ideal Harnessin shettiskokoiset valjakkovaljaat ja sitten vaaleansiniset söpöt vetokartulliset koppakärryt pikkuponille. Hevosena -tarkemmin ponina oli nykyinen ylläpitoponini Hessi-Iida, 15 vuotias tilastoponitamma.

Hevostaustasi?
Hevosten kanssa olen touhunnut koko ikäni, sillä kotonani on pienimuotoista suomenhevoskasvatusta, suurimmaksi osaksi ravipuolelle. Ratsastamaan tunneilla aloitin noin 6 vuotta sitten Hessi-Tallilla Heidin tarkan silmän alla. Nyt minulla on siis ensimmäinen ”oma poni”

Innostuksesi valjakkoajoon?
Joskus katselin kun muut ajelivat Keilakunkuissa ja haaveilin, että joskus haluaisin itsekin ajaa. Sitten siihen tuli mahdollisuus ja siitä se sitten lähti. Useasti kysytään, että kumpi on mun juttu, kuskina olo vai groomaaminen. Mä tykkään molemmista yhtä paljon :)

Mistä kipinä kilpailemiseen?
Kun ajaminen tuntui minulle luontevalta, osallistuin vuonna 2012 syksyllä ensimmäisiin valjakkokilpailuihini Hessi-Tallilla. Välillä tuntuu, että kilpailu alkaa olemaan liian totista täytyy itseään muistella, että ilosella mielellä, eikä kannata ottaa niin tosissaan. EI haittaa vaikka ei onnistuisikaan.

Voitto taktiikkasi?
Saumaton yhteistyö ponin kanssa, rauhallinen ja tarkka suoritus.

Ketä halausit kiittää?
No Heidiä tottakai, kun on mahdollistanut yhteistyön ponin kanssa ja avusta ajamisen saloissa. Toiseksi tietysti äitiä, joka tsemppasi ja mahdollisti minun ja ponin osallistumisen.

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
H Y C C S
 
blog/27.10.2014-valjakkoajon_seura-_ja_kunnanmestaruudet.txt · Viimeksi muutettu: 05/11/14 17:35:56 / eveliina