blog:28.02.2010-28.2._nelivedolla_tanssiaisiin

28.2. Nelivedolla tanssiaisiin

Valjakkoajontäyteinen viikonloppu vietettiin tällä kertaa suojasäässä. Ponikuskin kauan odotettu Hollannin tuliainen oli vihdoin ja viimein saapunut Suomenmaahan ja heti perjantaina päästiin koeajolle. Kyseessä on Meritan ja Kaisan avustuksella hankitut uudet kuolaimet. Viikonlopun koeajojen perusteella hankinta on varsin onnistunut Nikon osalta, mutta Iidan kanssa taitaa olla edessä vaihto takaisin vanhaan tuttuun suukappaleeseen.

Lauantaiaamu sujui viikonlopun aluevalmennuksiin saapuneilta ponikuskeilta ja muilta tiimin jäseniltä lapsiosaston harrastusten viitoittamana. Kaksijalkaiset lapset suuntasivat kummitädin avustamana babydanceen, kun Team Ex järjesti -08 varsoille omat tanssit. Kaisan kanssa haimme pihatosta Walden, Nitron ja Pojun (jonka myös Linkkariksi ristimme) ajoharjoituksiin. Kaikki pojat suoriutuivat oikein mallikkaasti ilman ylimääräisiä tanssikuvioita.

Iltapäivän valmennuskuviot menivät hieman uusiksi johtuen lumimassoista. Ohjelmanmuutoksen vuoksi rakensimme valjakkokentälle tarkkuusradan. Radalla ei ollut tarkoitus kaahailla, vaan kuskien tuli hieman miettiä ja tiedostaa ajankäyttö.

Iltapuolella otimme nelivedon käyttöön eli valjastimme paikalla olleet karvanopat nelivaljakoksi vaunujen eteen. Leadereinä eli etummaisena parina toimivat kokeneet konkarit Niko ja Iida. Wheelerien eli taaemman parin osa lankesi babynopille Fannille ja Pullalle. Melkoisen joukon avustuksella ensimmäisenä radalle ajoi Heidi, jonka jälkeen ponikuski pääsi myös nelinoppailemaan tarkkuutta. Vaikka ohjasote ei ehkä olutkaan kaikkein oppien mukaan oikeanlainen, niin selvisimme radasta muutamalla pallonpudotuksella, mutta keilat jäivät ehjiksi ;)

Lauantai-iltana saimme maistella kansainvälistä menestystä. Kakun aiheena oli Maura-mäyräkoira, joka oli käynyt ulkomaankiertueella keräämässä nipun hienoja titteleitä ja sen kunniaksi saimme maistella taas Karoliinan maukasta porkkanakakkua asianmukaisilla koristuksilla varustettuna.

Tänään saimme myös valmentajasedän palelemaan räntäsateeseen. Valmennuksissa nähtiin ennätysmäärä ponipareja, kun oman valjakkoni lisäksi valvovan silmän alle ajoivat Pilli ja Pulla, uutuuspari Love ja Feeniks uusilla vaunuillaan sekä isoja poneja edustavat Aslak ja Gonzo.

Niko sai jälleen kehuja valmentajalta, vaikka kesämyymälän katolta pudonnut lumi sekoittikin ponin keskittymisen muutamaan otteeseen. Uusi kuolain tuntui sopivan ponille siis oikein hyvin. Iida suoriutui tavalliseen tapaan tasaisen hyvin. Ponin asennetta työntekoon ei voi muuta kuin ihailla, Iida on aina lähdössä töihin mielellään ja on erittäin keskittynyt omaan suoritukseensa. Uusi kuolain aiheutti tänään(kin) hieman vastahankaisuutta, joten kaapin kätköistä kaivetaan käyttöön vanha tuttu.

Lopuksi jälleen Vilpun kuulumisia. Talvi on sujunut ohjasajon merkeissä ilman suurempia hämminkejä (lukuun ottamatta erästä kertaa, kun neiti lähti kirjaimellisesti kävelemään kesken ajoharjoituksen). Vilpulle on kehittynyt kuudes aisti, se tietää aina koska omistaja on tulossa tallille. Tällöin nimittäin joko vesiämpäristä, ruokakupista tai suolakivitelineestä löytyy kakkaa. Tallin omistaja ei ole kertaakaan joutunut tiskihommiin, itse sen sijaan olen erinäisiä kertoja siivoillut varsan jätöksiä milloin mistäkin. Jos kupit on jätetty rauhaan, on neiti sitten ihan muuten vaan sotkenut karsinansa perusteellisesti. Vilppu on valitettavasti ansainnut tallin sottaisimman hevosen tittelin.

Viikon päästä onkin valjakkoajon ABC kurssi, jonne on tulossa ilahduttavan suuri osanottajajoukko. Kohta ajetaan myös kauden ensimmäiset aluekisat, varma kesän tulon merkki. Sitä odotellessa..

Soila

PS. Hups, huomasinpa juuri, että blogi on huomaamatta saavuttanut kunniakkaan vuoden iän. Tämän kunniaksi taitaa olla jollakulla kakkuvuoro edessä..

~~LINKBACK~~Keskustelu

Kirjoita kommenttisi:
U W C A Q
 
blog/28.02.2010-28.2._nelivedolla_tanssiaisiin.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)