blog:30.04.2009-30.4._kun_kaikki_ei_sujukaan_suunnitelmien_mukaan

30.4. Kun kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan

Vappua vietetään tallilla surullisissa tunnelmissa. Viime yönä Petra menetti odotetun varsansa. Netin keskustelupalstalla on asiasta ties minkälaista ikävääkin kirjoittelua, joka ei tässä tilanteessa tunnu kovin mukavalta. Tästä syystä kirjoitankin, mitä yöllä oikeasti tapahtui ja tallin puolesta jätämme asian kommentoimisen tähän.

Petraa (kuten Emppuakin) on valvottu joka yö niin kameran välityksellä kuin tallissakin vierailemalla. Petraa käytiin katsomassa yhden aikaan, jonka jälkeen väsynyt valvoja meni hetkeksi nukkumaan, sillä tamma ei näyttänyt vielä varsomisen merkkejä. Lisäksi varsan ei pitänyt vielä syntyä, eläinlääkäri oli aiemmassa tarkastuksessaan todennut varsan olevan vielä liian pieni. Petran varsominen alkoi kuitenkin vajaa tunti edellisen tarkastuksen jälkeen. Aktiiviset kanssavalvojamme olivat kuitenkin hereillä ja herättivät tallin väen. Petran varsalle ei kuitenkaan ollut mitään tehtävissä. Kaunis tamma oli jo kuollut kohtuun. Lisäksi se oli tulossa hieman väärässä asennossa, pään ja etujalkojen lisäksi myös toinen takajalka edellä. Varsa jouduttiin vetämään ulos. Varsa ei myöskään ollut vielä täysaikainen, esim. sen kaviot eivät olleet vielä täysin valmiit. Hessi-varsoja on tähän mennessä syntynyt yli 40 ja tämä oli ensimmäinen kuolleena syntynyt.

petran_kuollut_varsa.jpg

Petralla jäi myös jälkeiset sisään ja se on saanut siihen eläinlääkärihoitoa ja on jatkuvassa tarkkailussa. Tamma on nyt lääkekuurilla, sitä on kävelytetty ja jälkeiset ovatkin jo valuneet ulospäin. Petra voi olosuhteisiin nähden hyvin ja on pirteä. Onneksi. petra_soila3004.jpg

Jotkut ovat lisäksi ihmetelleet miksi valvontakamera on käännetty tilanteessa pois. Kameraan ei ole kukaan ihmisistä koskenut muuta kuin kääntääkseen sen takaisin paikoilleen. Petra käy sitä välillä myös itse tökkimässä, haluaa kai hieman yksityisyyttä. Kuten myös olemme aiemmin kertoneet, on kamera kai jonkinlainen ”maanantaikappale” ja aika ajoin itsekseen kääntyy alaspäin. Valvontakamerat on ensisijaisesti asennettu tallin henkilökuntaa varten. Koska haluamme jakaa hienot hetket myös muiden kanssa, on kameran kuva ollut kaikkien nähtävillä.

Surun keskellä on iloakin. Empun maanantaina syntynyt tammavarsa voi hienosti ja on melkoisen tomera tyttö. Kuten ennenkin, Emppu-mamma vahtii varsaansa kuin haukka. Siinä saa olla tallityöntekijä tarkkana ettei jää tunnollisen äidin hampaisiin ;)

Kaiken muun tohinan keskellä ponit, Coen, Matti, Teppo ja Jeviiri taustajoukkoineen valmistautuvat viikonlopun Ypäjän kansallisia valjakkokisoja varten. Team Poni on tuunaillut maratonvaunuja ja saimme vihdoin ja viimein asennettu groomia varten kahvat. Talvisäilöstä on kaivettu sekuntikellot, puukko ja kaikki muu tarpeellinen pikkujuttu. Iida-poni kävi viimeistelyhieronnassa, joten ainakin valmistelut ovat hyvällä mallilla. Huomenna sitten suuntaamme kohti Ypäjää.

Kiitos kaikille, jotka ovat ottaneet osaa suruumme.

Soila

~~LINKBACK~~Keskustelu

tiia laakso, 19/04/10 11:46:07
voi eii:( surullista,kun tuollaista tapahtuu,mutta sillehän ei yksinkertaisesti voi mitään,mikä on harmillista. toivon valoisaa tulevaisuutta ja seuraava varsa on varmasti terve ja hieno:). kaunis oli tämäkin ja siitä olisi varmasti tullut vaikka mitä. jaksamista!-tiia
emma, 10/02/10 15:22:46
voii. raukka oli varmaan tosi ikävää kun piti lopettaa nuin ihana ja söötti varsa ja jusku siittä ois voinu tulla vaikka mitä, joo tiedän tunteen)=:
laura, 12/01/10 13:17:40
ikävää... otan osaa... varsasta olivi tullut varmasti vaikka mitä! harmittaa iha kauheasti, kun joudutaan lopettamaan niin ihana eläin... no jakselemisia sinne päin..!
Mari Lehtikunnas, 05/05/09 11:54:55
Voi harminpaikka :( ikävää kun kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, ja varsinkin noin loppuvaiheessa kun odotus on ohitse ja odottaa "palkintoa" odotuksesta. toivon onnea tuleviin varsomisiin! t. mari
Kirjoita kommenttisi:
B Y O᠎ K K
 
blog/30.04.2009-30.4._kun_kaikki_ei_sujukaan_suunnitelmien_mukaan.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:20 (ulkoinen muokkaus)