kilpailut:2012:keilakunkkuesittelyt

Keilakunkkuosakilpailujen voittajien esittelyt

NUORTEN HEVOSTEN keilakunkkua johtava Päivi Valtonen - Stonecastle's Wild Prince

Kuka olet?
Olen Päivi Valtonen, Uudenkaupungin ja Turun väliä suhaileva 24-vuotias opiskelija ja sivutoiminen yrittäjä. Opiskelen Turun Yliopistolla, mutta suurin osa ajastani menee hevosten ja koirien parissa, joko vapaa-ajalla tai oman toiminimen Hekohoidon puitteissa. Hekohoito tarjoaa pääasiassa hevos- ja koirahierontaa. Aikaa kuluttaa myös ajettevana olevat ponit sekä kotona kaksi terrieriä.

Hevosesi?
Stonecastle's Wild Prince eli Vili on nelivuotias welsh b ruuna ja sen omistaa Laura Kallioinen. Laura ajaa itsekin valjakkoa, mutta jotenki Vili ajautui ajettavakseni, koska omat ponini ovat muualla ylläpidossa ja siksi oli ylimääräistä aikaa. Vili on welshimäisen herkkä, ja kaikkiin asioihin saa totuttaa rauhassa, mutta kun johonki tottuu niin toimii siinä erittäin hyvin. Itse pidän Vilin herkkyydestä, koska se tuo myös erittäin hyvät ajo-ominaisuudet. Nyt Vili on ratsutuksessa ja tarkoitus on sen jälkeen palailla myös valjakon pariin. Keilakunkku on ainakin tarkoitus ajaa loppuu ja kesän tavoitteena on saada kokonaiskisa suoritettua.

Arkirutiinisi?
Rutiineja ei ehdi muodostumaan, koska olen niin paljon menossa koko ajan. Kaikki riippuu ihan siitä kuinka paljon on opiskelua ja hierontoja tiedossa, mutta melkein joka päivä tulee jollain tavalla oltua hevosten kanssa. Ajan ja ratsastan aina kun saan vaan tilaisuuden.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?
Tarkoitus oli lähteä rauhallisesti ja tarkasti liikkeelle, koska nämä olivat Vilin ensimmäiset kilpailut. Tällä kertaa pelkkä tarkkus riitti, vauhtia ei niinkään radalla edes pystynyt ottamaan tiukkojen kurvien takia.

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?
Erittäin hyvä tapa aloittaa valjakko nuoren hevosen kanssa, hevonen tottuu samalla kilpailutilanteisiin ja matkustamiseen. Helposti lähestyttävä kisatyyppi aloitteleville kilpailijoillekin.

KEILAKUNKKU JUNIORISARJAN JOHTAJA Eija Hietanen - Nikolai

eijahietanen.jpg

Kuka olet?
Olen Eija Hietanen, 17-vuotias oppisopimusopiskelija Mouhijärveltä. Opiskelen oppisopimuksella hevosenhoitajaksi Hessi-Tallilla ja asustelen siis suurimman osan viikkoa Hessi-tallilla

Hevosesi?
Ajoponina toimi Heidi Sindan omistama 13-vuotias shetlanninponiruuna Nikolai, eli tutummin Niko. Niko toimii opetusponina Hessillä ja on kisannut aiemmin valjakkoa niin yksikkönä kuin parissa. Viime vuonna Niko nähtiin Keilakunkussa poniparissa, kuskina Margit Ranta (viime vuoden voittaja 27.2). Niko on oikea monitoimiponi ja sen kanssa on ilo tehdä töitä. Tunninpitäjän kannalta Niko on oivallinen lastenponi, sen selkään kun voi laittaa kenet tahansa ja ajoponina Niko on myös vähintäänkin yhtä luotettava. Keilakunkun muihin osakilpailuihin tulemme puolustamaan johtoasemaamme ja hakemaan minulle lisää kokemusta.

Arkirutiinisi?
Arkeni on hyvin pitkältä tallitöitä ja kotona kavereiden/perheen näkemistä. Hessillä teen monipuolisesti erilaisia töitä, pääosin keskityn tuntienpitoon, nuorten hevosten ajamiseen ja totta kai normaaleihin tallitöihin. Normaalina työpäivänä minulla on jokunen ratsastustunti, ajan 1-3 hevosta ja teen joko aamu- tai iltatallin. Sen lisäksi minua työllistää oma poni, jonka kanssa olisi myös tarkoitus tutustua valjakkoajoon…

Taktiikkasi voittosuoritukseen?
Minulla ei ollut varsinaista taktiikkaa, tarkoitus oli lähteä hakemaan kuskille kokemusta, olivathan nämä minun ensimmäiset valjakkokisat! Halusin mahdollisimman siistin ja sujuvan radan, tietysti ilman virhepisteitä. Niko tuntui verkassa tosi hyvältä, joten tiesin että mahdollisuus hyvään rataan on olemassa jos kuskin hermot pitää. 

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?
Keilakunkku on aivan loistava sarja tutustua valjakkoajoon. Lähtijöitä oli mielestäni varsin hyvin ja tunnelma oli oikein mukava. Nuorille hevosille tämä on oiva paikka tutustua kisahälinään turvallisesti, unohtamatta nuoria tai muuten aloittelevia kuskeja. 

KEILAKUNKKU SENIORI sarjan johdossa SATU VALKAS –DAMON

satuvalkas.jpg

Kuka olet?

Olen Satu Valkas, pian 26-vuotias psykologian opiskelija.Kotoisin olen Karkkilasta,mutta opintoja hoitelen Tampereella. Olen oikeastaan kahden kaupungin kansalainen vielä tällä hetkellä. Opintojen viimeistely on tarkoitus hoitaa tänä keväänä valmiiksi ja kesällä siirtyä työelämän pariin. Hevosharrastuksen parissa olen viettänyt jo 17 vuotta eikä loppua kyseiselle harrastukselle ole näkyvissä.

Hevosesi?

Ponini Damon eli Pipa on 17-vuotias shetlanninponiruuna,jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä 14 vuoden ajan. Itse kouluttamani Pipa on ollut aivan mahtava kilpakumppani jo useamman vuoden ajan. Ruunaamisen myötä (mikä tehtiin Pipan ollessa 13-vuotias) on kilpailuissa kiertäminen tullut huomattavasti stressivapaammaksi toiminnaksi kummankin osapuolen kannalta. Pipassa riittää pienelle ponille kuuluvaa määrätietoisuutta ja oman arvontuntoa. Pipa on monitoimiponi,joka on vienyt useamman nuoren tytön sydämen heidän luottoratsunaan ja minut Pipa on siivittänyt valjakkoajon maailmaan.Tänä vuonna aiomme pitää oikein kunnon aktiivikisakauden ja sitten jatkossa katsotaan,miten Pipa seniori-ikäisenä jaksaa kisakenttiä kierrellä. Tarkoitus on jatkaa niin kauan lajin parissa kuin jaksamista ja halua kummallakin meistä riittää. Pipa asustelee tällä hetkellä täysveljensä kanssa pienessä kotitallissa Karkkilassa ja muutaman erovuoden jälkeen veljekset ovat taas onnellisesti yhdessä ja käyttäytyvät kuin nuoret pojankoltiaiset aikoinaan.

Arkirutiinisi?

Rutiineihin kuuluu tällä hetkellä enemmän opiskelua kuin ponin ajoa ja kyseinen ajankäytön jakautuminen on mielestäni täysin väärin päin.Oma aikani kuluu paljon Tampereella gradua tehden,joten Pipa saa toimia ratsuna aina kun minä en ole kotikaupungissa paikalla sitä liikuttamassa.Arkeen kuuluu myös hyvin energisen nuoren terrierin Ricon kanssa ulkoilu ja se onkin erittäin hyvää vastapainoa opiskeluille.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Tarkkuussuorituksessa meillä on Pipan kanssa aina sama taktiikka: perusrata siististi ja vauhtia keräten ja toisella kierroksella laitetaan turbovaihde päälle ja vedetään kurvit tiukoiksi.Nyt Pipalla oli turbo paksun talvikarvan alla vähän kateissa,mutta radan tiukat kurvit pelastivat tilanteen. :)

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?

Osallistun ensimmäistä kertaa keilukunkkuun ja totesin,että se on hyvä tapa herätellä kisavalmiutta kesän kisoja varten.Sekä itsellä että ponilla pysyy matkustamisen ja suoritusten tekemisen vire päällä.

PARIVALJAKOIDEN Keilakunkun johtaja Pinja Sorjonen & Ruskelan Peppi P ja Meadowland’s Madcap

pinja.jpg

Kuka olet?

Olen Pinja Sorjonen peruskoulun 9. -luokkalainen Sipoosta. Peruskoulu on lopuillaan ja syksyn yhteishaku alkaa kohta, joten pitäisi hakea opiskelemaan. Suunnitteilla on hakea hevosalalle.

Hevosesi?

Parivaljakkona minulla on omat shetlanninponitammat Ruskelan Peppi P ja Meadowland’s Madcap, tuttavallisemmin Musti. Peppi on 17 -vuotias ja tuli meille 8 kk:n ikäisenä pari kuukautta ennen syntymääni. Olen siis kasvanut Pepin kanssa ja opetellut sen kanssa niin ratsastamaan kuin ajamaan ja saanut seurata sen kolmen varsan varsavuosia . Peppi on entinen raviponi, jonka parhaimpiin saavutuksiin kuuluu vuoden 2006 ponikuningatar-titteli ja samana vuonna se oli 10 nopeimman Suomessa kilpailleen shetlanninponin joukossa, joten vauhtia ei tämän ponin menosta puutu. Huipulta Peppi jäi pois radoilta ja varsoi kaksi viimeisintä varsaansa, joista Musti on vanhempi, nyt 5 -vuotias. Aluksi Mustistakin piti tulla raviponi mutta valjakkoajo tuli kuvioihin ja suunnitelmat muuttuivat ja poneista tehtiin parivaljakko. Ponit ovat hyvin samankaltaisia luonteiltaan ja eteenpäin pyrkiviä ja siksi niin toimivia parina.

Arkirutiinisi?

Aamulla lähden kouluun (äiti hoitaa ponit aamulla), koulun jälkeen syön välipalan ja menen tekemään tallityöt. Tallitöiden jälkeen liikutan ponit eli ratsastan ylläpitoponini ja juoksutan tai ajan Pepin ja Mustin. Jos vain joku kerkiää groomiksi ajan ponit parina. Tallitöiden jälkeen mieluiten katson telkkaria, pelaan gitar heroa tai soitan pianoa tai kitaraa.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Taktiikkana oli ”keulaan ja kukat kotiin”. No ei vainkaan, tarkoitus oli ajaa virheetön suoritus mutta ei ihan onnistunut. Mutta onneksi kilpakumppani keräsi enemmän pudonneita palloja ja johtopaikka tuli sittenkin. Toki yritän puolustaa viimevuotista keilakunkkutitteliä mutta saa nähdä kuinka lopulta käy.

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?

Sarja on todella hyvä juttu. Siitä on hyvä aloittelijan aloittaa tutustuminen lajiin ja jo lajin parissa olevan on mukava aloittaa kisakausi ja hakea tuntumaa kisatunnelmaan ennen varsinaisen kauden alkua.

kilpailut/2012/keilakunkkuesittelyt.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:22 / 127.0.0.1