kilpailut:2013:kkesittely

Keilakunkkuosakilpailujen 2013 voittajien esittelyt

Keilakunkku nuorten hevosten luokan johtoon ajoi Laura Rinne

img900.jpg

Kuka olet?

Laura Rinne (os. Kallioinen), Uusikaupunki, 31 v. tallivastaavana Wasaborgin tallilla, koulutukselta myös lähihoitaja.

Hevosesi?

5-vuotias welsh B-poniruuna Stonecastle's Wild Prince, lempinimeltään Vili. Vili asustaa tallillamme Uudessakaupungissa ja tarhakaverina hänellä on aasiori Immu, jonka kanssa harrastavat päivittäin aika rajuakin painia. Vili tuli minulle 2-vuotiaana orina. Vili oli aluksi todella säikky, välillä arvaamatonkin ja vaati pitkäjänteistä totutusta lähes kaikkeen mahdolliseen häntäremmin kiinnityksestä lähtien. Nykyään kaikki muu menettelee, mutta poninsyöjätraktorit pelottavat edelleen. Opetin Vilin ajolle ystäväni Jemin kanssa ja 3-vuotiaana poni ruunattiin. Perusratsutuksessa Vili oli Raatilan ratsupalveluilla 4-vuotiskeväänä ja olemme tyttäreni Idan kanssa sitä jatkaneet. Viime kaudella Vilillä kisattiin jo seuratasolla esteitä sekä aluetasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa.

Reilu vuosi sitten meinasin jo laittaa hanskat tiskiin Vilin kanssa ja laittaa sen myyntiin, kun olin sitä mieltä ettei siitä ikinä tule valjakkoponia, kun pelkää kaikkea mahdollista. Ystäväni Päivi sanoi sitten, että hän voisi kokeilla sen kanssa ja jaksoi Vilin kanssa pitkäjänteisesti tehdä töitä ja totuttaa kaikkiin kauhistuttaviin asioihin. Hyvällä menestyksellä sillä viime kaudella Päivin kisatessa Vilillä voitto tuli lähes jokaisesta startista ja pari voitti myös Nuorten keilakunkun.

Nyt minulla on suunnitelmissa totuttaa Vili nelipyörävaunuihin, joilla sitten olisi tarkoitus tämän kauden maratonit kisata. Mieheni Henri opettelee groomin hommia ja on myös itsekin aloitellut ohjastamista. Vilin kanssa tähdätään ponien alueluokkiin (niin moniin kuin kukkaro vaan antaa myöden…) ja aluemestaruuksiin. Lisäksi tarkoitus olisi mennä kokonaiskisa myös Eolina- ja Safiiri-russtammoilla sekä pikkuhiljaa aloittaa kisaaminen myös suomenpienhevosella Elounelma, joka tuli meille talvella. Shettisten valjakkomestaruuksiin olen ajatellut mennä Junibackens Fialla ja Niemenpellon Mimosalla.

Arkirutiinisi?

Hoidan aamulla talliharjoittelijan kanssa hevoset ulos, siivotaan karsinat ym. ja sitten on ohjelmassa varsojen opetusta ja n. 2-3 vanhemman ponin ajo. Tallissa seisoo nyt 25 heppaa ja tämä Vilin aasi-ystävä Immu. Tällä hetkellä kaikki ajo-opetettavat ovat shettiksiä. Iltapäivisin avustan Ida-tytärtäni nuorten ponien ratsutuksessa. Illat on yritetty pyhittää perheelle, johon kuuluu mieheni Henri, Ida 11 v ja Eeli 5 v sekä Sylvi-koira ja Hemmo-kissa. Näyttelen myös Uudenkaupungin teatterissa.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Hmmmmm… Olikohan siinä mitään taktiikkaa, koitin vain päästä porteista läpi tarkasti niin että tuo ylivauhdikas poni pysyy jotenkin käsissä. Kun pilliin vihelletään, Vili tietää heti mistä on kyse ja yrittää itse nostaa samantien laukan. Lisäksi se on herkkis ja viskelee heti päätään taivaisiin jos ei saa mennä oman mielensä mukaan (eli täysillä). Tämä juttu ei liity tuohon kysymykseen mitenkään, mutta Vilillä on tullut sellainen ei-niin-mukava tapa, että ennen radalle lähtöä töräyttää löysät kakat ampuen noin metrin taaksepäin. Kaksi viimeistä kisaa on groomi, kärryjen etulevy sekä minun ajoesiliinani olleet kakassa yltä päältä, pitää hyvin jalat maan pinnalla….

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?

Aivan mahtava juttu, matala kynnys osallistua ihan aloittelevienkin kuskien ja kivaa kun pääsee ennen varsinaista kauden aloitusta hakemaan tuntumaa kisaamiseen. Meiltä vaan on ärtsyn pitkä matka niin koitetaan samalla reissulla saada mahdollisimman monta ponia mukaan, kun kuitenkin ollaan iltamyöhään asti reissussa ja aamulla pitää kuuden aikaan viimeistään lastata.

Keilakunkku senioriluokan johtoon ajoi Satu Valkas

img900.jpg

Kuka olet?

Olen Satu Valkas, 27 vuotta lähestyvä psykologi. Kotoisin olen Karkkilasta ja tällä hetkellä olen vuosien opintojen jälkeen aloittanut psykologin työuran ja asustelen nykyään Forssassa. Groomina vauhdin huumasta nautti Karkkilalainen Jenita Henni, 13 vuotta. Jenita on pitkään ratsastellut ponillani ja hän oli nyt ensimmäistä kertaa valjakkokisoissa mukana.

Hevosesi?

Ponini Damon eli Pipa on shetlanninponi, joka on jo ehtinyt 18 vuoden ikään asti. Yhteisiä vuosia meillä on takana 15 ja niiden aikana ollaan koettu kaikenlaista mukavaa yhdessä. Valjakkoajo on meidän molempien lempipuuhaa ja Pipa nauttii reippaista maastoreissuista metsän keskellä yhtä paljon kuin minäkin. Vauhtia ja pilkettä silmäkulmasta senioriponista löytyy yhä yhtä paljon kuin aina ennenkin, vaikka ikää on tullut vuosien varrella lisää. Pipa asustaa maalaistallilla veljensä kanssa ja toimii ajoponin lisäksi ratsuna. Viime vuonna meillä oli erittäin hieno kisakausi, joten tänä vuonna otamme vähän rauhallisemmin ja kierrämme vain muutamat kisat mielenvirkistykseksi.

Arkirutiinisi?

Arkeeni kuuluu työpäivän jälkeen koiran kanssa ulkoilua ja tallilla käyn muutaman kerran viikossa. Lisäksi aivosolut pidän aktiivisina italian kieltä opiskelemalla ja erilaista kirjallisuutta lukemalla.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Tällä kertaa rata oli haastava kaikkine kurveineen ja ensimmäisen luokan suorituksessa tuli oikaistua sen verran reilusti keilojen päältä, että tokalla yrittämällä kuski oli vähän paremmin hereillä ja ponikin kuunteli selkeämmin ohjeita. Vauhtia ponista löytyy lähes aina ja nyttenkin kaasu oli kohdillaan, vaikka tiukka taisto voitosta käytiinkin toisen pienen ponin kanssa.

Ajatuksesi keilakunkkusarjasta?

Keilakunkku on mukava tapa startata kisakausi ja nauttia ajamisen huumasta (toivottavasti hyvässä) talvisäässä. Pienemmät kilpailut mahdollistavat hyvin aloittelevien kuskien ja nuorten hevosten tutustumisen lajiin, mikä on mielestäni erittäin tärkeä asia. Ja tarkkuussuoritus herättää hyvin kuskin talven maastoilujen jälkeen petraamaan ajamisen laatua, ei vain vauhtia. :)

Keilakunkku junioriluokan johtoon ajoi Eveliina Vaittinen

img900.jpg

Kuka olet?

Niin kuin yllä jo lukeekin, niin Eveliina Vaittinen alias Eveliina. Tallilla kuulee nimityksiä Eve, Emppu, Embbuli jne… Kotipaikkani sijaitsee Vaittilan Tilalla, Akaan Riisikkalassa ←-Hassu nimi, tiedetään! Ikää minulla on vielä tällä hetkellä 12 vuotta, mutta kunnes koittaa Keilakunkku Cup 3, niin illalla hyvissä fiiliksissä minusta tuleekin jo iso tyttö, 13-vuotias! Ammatti… Enpä taida omistaa sellaista. Jos lasketaan koulun käynti, niin se on ammattini.

Hevosesi?

Hevoseni, tarkemmin sanottuna ponini on Shetlanninponi tamma Hessi-Iida. Iida on arviolta 14 vuotias. Satumaisen ihana Iida-poni asustaa Urjalan Hessi-Tallilla, omistajansa Mikalela Sindan prinsessamaisissa hoivissa. Noh, virallisesti ponihan on Heidin… Iida tuli Suomeen Heidin ostettua sen Ruotsista vuonna 2002. Iidan mukana matkaan tarttui varmastikin Iidan paras kaveri Nikolai. Sitten Suomessa Iida on saanut 2 kappaletta varsoja, Hessin Lillin (2006) ja Hessin Myrskyn (2007). Tulevaisuuden suunnitelmia ei oikeastaan olla tehty, mutta varmasti yhteinen taival jatkuu!

Arkirutiinisi?

Jos tarkkoja ollaan niin herään aamulla kello 6 kouluun ja tulen koulusta ma-ke klo 13.45 ja to-pe klo 12.00. Yleensä tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin käyn Hessillä puuhailemassa ja hoitelemassa heppoja, ja välillä leikitän torstaisin myös Heidin ihania kaksosia :)

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

TTNMRRKKLJPT= Tarkat tiet, nopeat mutta rauhalliset refleksit, keskittymiskyky, luottamussuhde ja ponin tulisuus.

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta?

Mielestäni loistava mahdollisuus seurata omia suorituksiaan eri kuukausilta ja radoilta. Itse kannatan Keilakunkkua, nyt ja aina! Viime vuonna olin vain toimihenkilö, nyt pääsinkin jo itse rattaille.

kilpailut/2013/kkesittely.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:21 (ulkoinen muokkaus)