kilpailut:2014:kkesittely

Keilakunkku 2014 Voittajaesittelyt

seniorit

Laura Rinne

Kuka olet? (nimi, kotipaikka, ikä ja ammatti) Laura Rinne (os. Kallioinen), Uusikaupunki, 31 v. tallivastaavana Wasaborgin tallilla, koulutukselta myös lähihoitaja.

Hevosesi? (nimi, ikä, rotu, kotitalli& kaverit, taustaa ja tulevaisuuden suunnitelmia) 5-vuotias welsh B-poniruuna Stonecastle's Wild Prince, lempinimeltään Vili. Vili asustaa tallillamme Uudessakaupungissa ja tarhakaverina hänellä on aasiori Immu, jonka kanssa harrastavat päivittäin aika rajuakin painia. Vili tuli minulle 2-vuotiaana orina. Vili oli aluksi todella säikky, välillä arvaamatonkin ja vaati pitkäjänteistä totutusta lähes kaikkeen mahdolliseen häntäremmin kiinnityksestä lähtien. Nykyään kaikki muu menettelee, mutta poninsyöjätraktorit pelottavat edelleen. Opetin Vilin ajolle ystäväni Jemin kanssa ja 3-vuotiaana poni ruunattiin. Perusratsutuksessa Vili oli Raatilan ratsupalveluilla 4-vuotiskeväänä ja olemme tyttäreni Idan kanssa sitä jatkaneet. Viime kaudella Vilillä kisattiin jo seuratasolla esteitä sekä aluetasolla kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa.

Reilu vuosi sitten meinasin jo laittaa hanskat tiskiin Vilin kanssa ja laittaa sen myyntiin, kun olin sitä mieltä ettei siitä ikinä tule valjakkoponia, kun pelkää kaikkea mahdollista. Ystäväni Päivi sanoi sitten, että hän voisi kokeilla sen kanssa ja jaksoi Vilin kanssa pitkäjänteisesti tehdä töitä ja totuttaa kaikkiin kauhistuttaviin asioihin. Hyvällä menestyksellä sillä viime kaudella Päivin kisatessa Vilillä voitto tuli lähes jokaisesta startista ja pari voitti myös Nuorten keilakunkun.

Nyt minulla on suunnitelmissa totuttaa Vili nelipyörävaunuihin, joilla sitten olisi tarkoitus tämän kauden maratonit kisata. Mieheni Henri opettelee groomin hommia ja on myös itsekin aloitellut ohjastamista. Vilin kanssa tähdätään ponien alueluokkiin (niin moniin kuin kukkaro vaan antaa myöden…) ja aluemestaruuksiin. Lisäksi tarkoitus olisi mennä kokonaiskisa myös Eolina- ja Safiiri-russtammoilla sekä pikkuhiljaa aloittaa kisaaminen myös suomenpienhevosella Elounelma, joka tuli meille talvella. Shettisten valjakkomestaruuksiin olen ajatellut mennä Junibackens Fialla ja Niemenpellon Mimosalla Arkirutiinisi? Hoidan aamulla talliharjoittelijan kanssa hevoset ulos, siivotaan karsinat ym. ja sitten on ohjelmassa varsojen opetusta ja n. 2-3 vanhemman ponin ajo. Tallissa seisoo nyt 25 heppaa ja tämä Vilin aasi-ystävä Immu. Tällä hetkellä kaikki ajo-opetettavat ovat shettiksiä. Iltapäivisin avustan Ida-tytärtäni nuorten ponien ratsutuksessa. Illat on yritetty pyhittää perheelle, johon kuuluu mieheni Henri, Ida 11 v ja Eeli 5 v sekä Sylvi-koira ja Hemmo-kissa. Näyttelen myös Uudenkaupungin teatterissa.

Taktiikkasi voittosuoritukseen? Hmmmmm… Olikohan siinä mitään taktiikkaa, koitin vain päästä porteista läpi tarkasti niin että tuo ylivauhdikas poni pysyy jotenkin käsissä. Kun pilliin vihelletään, Vili tietää heti mistä on kyse ja yrittää itse nostaa samantien laukan. Lisäksi se on herkkis ja viskelee heti päätään taivaisiin jos ei saa mennä oman mielensä mukaan (eli täysillä). Tämä juttu ei liity tuohon kysymykseen mitenkään, mutta Vilillä on tullut sellainen ei-niin-mukava tapa, että ennen radalle lähtöä töräyttää löysät kakat ampuen noin metrin taaksepäin. Kaksi viimeistä kisaa on groomi, kärryjen etulevy sekä minun ajoesiliinani olleet kakassa yltä päältä, pitää hyvin jalat maan pinnalla….

Ajatuksesi keilakunkku sarjasta? Aivan mahtava juttu, matala kynnys osallistua ihan aloittelevienkin kuskien ja kivaa kun pääsee ennen varsinaista kauden aloitusta hakemaan tuntumaa kisaamiseen. Meiltä vaan on ärtsyn pitkä matka niin koitetaan samalla reissulla saada mahdollisimman monta ponia mukaan, kun kuitenkin ollaan iltamyöhään asti reissussa ja aamulla pitää kuuden aikaan viimeistään lastata.

Juniorit

Otsikko

Kuka olet? (nimi, kotipaikka, ikä ja ammatti) Ida Kallioinen, Uusikaupunki, 12 v, ammatti koululainen ja vapaa-ajalla ponien ratsuttaja

Hevosesi? (nimi, ikä, rotu, kotitalli& kaverit, taustaa ja tulevaisuuden suunnitelmia) Osallistuin Keilakunkkuun ponilla Niemenpellon Mimosa, joka on 14-vuotias ja rodultaan shetlanninponi. Mimmun kotitalli on Wasaborgin talli. Mimosa tarhailee poikaystävänsä Vili-ponin kanssa. Olen aiemmin kisannut Mimosalla koulu- ja esteratsastuksessa ja osallistuimme viime vuonna mm. shettisten mestaruuskisoihin. Olen myös ohjastanut Mimosaa poniraveissa ja Teivosta otimme voiton edellisenä talvena.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on ensin voittaa Keilakunkku :-) ja ajaa tänä vuonna ensimmäinen maraton. Koulua ja tarkkuutta olen kilpaillut nyt kolme kautta. Vanhempana haaveenani on päästä maajoukkuevalmennuksiin äidin Vili-ponilla (Stonecastle's Wild Prince). Ratsastusta kisaan tällä hetkellä omalla Elounelma-suomenpienhevosella. Nyt olemme kisanneet koulua helppoa A:ta ja esteitä 100 cm luokissa. Tällä kaudella siirrymme kisaamaan kansallisia luokkia.

Arkirutiinisi?

Aamulla menen kouluun, joka on lähellä kotiani. Käyn Pohitullin koulun musiikkiluokkaa. Koulun jälkeen menen yleensä heti tallille, ellei minulla ole viulutunti musiikkiopistossa. Tallilla ratsastan 1-3 ponia päivässä ja sisäänratsutan nuoria poneja (äiti auttaa alkuvaiheissa) sekä jatkokoulutan ratsutettavaksi tulevia poneja. Käyn myös joka toinen viikko Laitilassa MCM-tallilla Anu Uusinarkauksen estevalmennuksessa. Iltaisin löhöilen sohvalla, katselen telkkaria ja syön .

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Koitan keskittyä mahdollisimman hyvin ja malttaa odottaa enkä ala hätiköimään, koska Mimosa voi alkaa myös liian hätäiseksi.

Ajatuksesi Keilakunkku-sarjasta?

Hyvin järjestetyt kisat, joissa on rentoa aloittaa kausi. Tähän pitää mainita myös, että puffetti on hyvä!!

Aloittelevat Aikuiset

Henri Rinne

henririnne.jpg

Kuka olet? (nimi, kotipaikka, ikä ja ammatti)

Henri ”Hepa” Rinne, Uusikaupunki, 38 v, kanalatyöntekijä.

Hevosesi? (nimi, ikä, rotu, kotitalli& kaverit, taustaa ja tulevaisuuden suunnitelmia)

Niemenpellon Mimosa on 14-vuotias shetlanninponitamma, jonka osaamisalue ei pelkästään ole valjakkoajoa. ”Mimmu” on monitaituri, joka on menestynyt mm. estekisoissa, raveissa, agilityssa ja tietenkin valjakkokisoissa. Mimmu viihtyy kaikissa vauhtilajeissa. Mimmu asuu Uudessakaupungissa Wasaborgin tallilla, jossa hänen omistajansa Veera Valtanen pitää hänestä tarkkaa ja hyvää huolta. Tarhakaverina Mimmulla on tällä hetkellä toinenkin vauhtihirmu Stonecastle's Wild Prince, joka myös ”Vilinä” tunnetaan.

Mimosan kanssa olen ensimmäistä kertaa kisannut valjakkoa Loimaalla maratonkisoissa. Valjakkokärpänen puraisi minua v. 2012, kun olin maagroomina vaimolleni Lauralle Urjalassa Baltic Cup-viikonloppuna. Sen jälkeen olen pääsääntöisesti ollut groomina ja ajellut omaksi ilokseni, kunnes viime kaudella innostuin kisaamaan itsekin. Nyt se on ollut sitten menoa!

Tänä vuonna on tarkoitus aloittaa kilpaileminen aluetasolla ja ajaa itse ensimmäinen kokonaiskisa Minx-ponilla. Aion myös jatkaa valmentautumista Sari Vileniuksen taitavassa opissa.

Arkirutiinisi?

Arkisin kello herättää kuuden tienoilla ja siitä singahdan kahvinkeittoon. Töihin menen kahdeksaksi, mutta vaadin aikaa herätä, koska olen aamutoimissani niin hidas . Työpäiväni kulutan naapurikaupunki Laitilassa kanalassa yhtenä kukkona tunkiolla eli toisin sanoen vastaan 18 000 kanan hyvinvoinnista. Muuta vapaa-aikaani vietän tallilla ajellen poneilla ja korjaillen paikkoja, näyttelen tai harjoittelen teatterissa tai vain öllöttelen kotona.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Tiedän, että Mimosalla riittää vauhtia, joten ei tarvitse kuin vaan antaa mennä . Toki yritin ajaa mahdollisimman tarkasti ja vakaalla kädellä, ettei poni itse joutuisi arvailemaan mihin ollaan menossa (senkin se kyllä osaa). Varastoon jäi vielä paljon vauhtia, jota tarvittaessa käytetään :D

Ajatuksesi Keilakunkku-sarjasta?

Keilakunkku on hyvä tapa aloittaa kilpailukausi, että pääsee kokeilemaan millä mallilla hevonen ja kuski itse on sekä pääsee harjoittelemaan kilpailutilanteessa keskittymistä yhteisen sävelen löytymiseksi.

kilpailut/2014/kkesittely.txt · Viimeksi muutettu: 06/05/14 15:32:21 (ulkoinen muokkaus)