kilpailut:2016:keilakunkkuesittelyt

Keilakunkkukisan luokkavoittajien esittelyitä

Seniorikeilakunkku voittaja Kirsi Visakoivu

Kuka olet?

Olen Kirsi Visakoivu, vanha ja Tamperelainen

Hevosesi?

Vuonna 2006 syntynyt suokkiruuna Pikku-Epeli. Toimii kaikissa jutuissa mitä on koitettu.

Arkirutiinisi?

Epelin liikutus hoidetaan puoliksi toisen omistajan Evan kanssa. Eva ratsastaa ja mää ajan.

Taktiikkasi voittosuorituksiin?

Tarkkuusajo on kivaa sekä Epelin että mun mielestä. Näin kummallakaan ei oo paineita vaan pidetään kivaa radalla. Kunhan kuski vaan muistaa radan ja ohjaa ajoissa oikeelle portille.

Ajatuksia ensi kaudelle?

Kuskin korvienväli pitäis saada kuntoon myös dressagen osalta. Kuolainta on taas kerran vaihdettu ja länkikin hankittu. Valmennuksiin osallistutaan innolla ja aktiivisesti.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Loistava sarjakilpailu kaikentasoisille valjakoille.

Narrikeilakunkku voittaja Hessin Paronitar kuski Pia Kaunisto

Kuka olet?

Olen Pia Kaunisto, 22-vuotias Punkalaitumelainen.

Hevosesi?

Hevoseni on 6-vuotias suomenhevostamma Hessin Paronitar eli tutummin Pampula. Pampulan kanssa sujuu niin valjakkoajo kuin este- ja kouluratsastuskin, vaikkei se kaikkeaan helpolla annakkaan. Yhteistyö meillä toimii hyvin, pitkäjänteisyydellä ja hyvällä huumorintajulla ollaan pärjätty pitkälle.

Arkirutiinisi?

Arkirutiinit koostuvat lähinnä Pampulan liikutuksesta. Töitä etsin ahkerasti, mutta voi olla että tämä keväällä puutarhuriksi valmistunut palaa ensi vuonna koulun penkille ja hankkii floristin paperit.

Taktiikkasi voittosuorituksiin?

Reipas, sujuva ajo mahdollisimman vähillä pallon tiputuksilla. Välillä onnistutaan paremmin ja välillä ei. Vauhtia kyllä löytyy.

Ajatuksia ensi kaudelle?

Ensi kaudella olisi suunnitelmissa päästä kisaamaan valjakkoajon osalta kaikissa osakokeissa. Suunnitteilla olisi myös kantakirjaus, mutta sen ajankohta ei ole vielä tarkemmin selvillä.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku on mielestäni hyvä tapa tutustua lajiin. Se on ollut meille myös hyvä tapa aloittaa kisaaminen.

Juniorikeilakunkkuvoittaja Laura Haapakoski

Kuka olet?

Olen Laura Haapakoski, 16-vuotias lukiolainen Viialasta.

Hevosesi?

12-vuotias zemaituka ruuna Kokonas, tutummin Naksu. Naksu on ollut minulla kaksi vuotta. Naksu toimii todella hyvin ajossa, mutta myös ratsastuksessa ja kaikessa muussa puuhailussa.

Arkirutiinisi?

Aamulla koulua ja illalla Naksun kanssa treenaamaan.

Taktiikkasi voittosuorituksiin?

Ajaa hyvä ja sujuva rata hyvällä tempolla sekä ilman virhepisteitä.

Ajatuksia ensi kaudelle?

Ensi kauden päätavoitteena on PM kisat Savijärvellä 20.-23.7.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Oli mukava aloittaa ja lopettaa kisakausi keilakunkkuun tänä vuonna.

Kokonaiskilpailun K-30 luokan voittaja Kati Kärsämä - Smedens Jolie PiPuRA

Kuka olet?

Olen 45-vuotias ravintolapäällikkö Nokialta

Arkirutiinisi?

Minulla on omassa pihassa 4 shettistä ja 1 puoliverinen. Aamu alkaa ponien ruokinnan ohella pihaton siivoamisella. Siitä sitten päivästä riippuen oikeisiin töihin jossain vaiheessa päivää. Ponit reenataan ainakin näin talvella pääasiallisesti aamupäivästä. Lisäksi minulla on 4 koiraa. Tällä yhtälöllä jokainen osaa laskea, ettei ponitädillä ole vapaa-ajan ongelmia :)

Hevosesi?

Smedens Jolie, joka paremmin tunnettaan Vappuna on 10-vuotias Shetlanninponi. En itse omista ponia vaan se ollut minulla nyt ylläpidossa reilun 2 vuotta. Vappu on reipas ja sopivalla tavalla herkkä tamma. Sillä on käsittämätön työmoraali ja se suorittaa aina 110% kaikissa tilanteissa. Se haluaa aina tehdä kaikki asiat oikein. Olemme löytäneet kahden vuoden aikana molemminpuolisen luottamuksen ja yhteistyö sujuu loistavasti.

Taktiikkasi voittosuorituksiin?

Kävelen radan huolella ja moneen kertaan. Ennen suoritusta kertaan rataa vielä päässäni. Radalle mennään rauhallisella mielellä, koska en osaa jännittää suoritusta etukäteen. Pyrin tekemään sujuvan ja tasaisen suorituksen. Vappu on erittäin nopea ja radalle ajaessa se tietää mitä tehdään. Pillin soidessa sen koneet lähtee käyntiin ja välillä sitä täytyy toppuutella vauhdin suhteen. Minun hommaksi jää ohjata se keilojen väliin. Meillä molemmilla taitaa olla yhtä kova kilpailuvietti. Vappu on jopa pelastanut meidät muutamaan kertaan pallon pudotukselta, kuskin tehdessä virheitä.

Ajatuksia ensi kaudelle?

Viimekaudella ajoin keilakunkun lisäksi 2 kaikki osakokeet sisältävää kisaa, ensimmäinen oli Helppo C ja toinen B. Ensi kaudella olisi vakaa aikomus nousta kisaamaan helppo A tasolle. Kouluosuudet vaikeutuvat huomattavasti, mutta toisaalta laukkakielto tarkkuudessa ja maratonilla poistuu. Ponin on helpompi liikkua laukassa näissä osakokeissa, eikä tarvitse kokoaika olla toppuuttelemassa sen etenemistä. Haaveena on myös shettispari. Vaunut pihasta jo löytyy ja se toinen ponikin. Aika näyttää, koska tämä haave toteutuu.

Keilakunkussa Vappu nähdään ensi vuonna aivan varmasti ja saattaa siellä kisata sen tuleva parikin.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku oli minulle ensimmäinen kokemus kilpailemisesta. Kuvittelin koko ikäni, ettei minusta ole kisaajaksi. Mutta kun uskalsi ottaa sen ensimmäisen askeleen, vei tämä homma mukanaan täydellisesti. Tunnelma on keilakunkussa aina ollut lämminhenkinen ja rento. Ihmiset ovat tässäkin lajissa parasta, kaikki ovat aina valmiita auttamaan ja neuvomaan. Suosittelen kaikille!


Osakilpailuvoittajat

Pääluokan voittaja Tuuli Liski

tuuli_cara_kk1.jpg

Kuka olet?

Olen Tuuli Liski, 15 vuotias opiskelija Urjalasta

Hevosesi?

Ajoponina toimii welsh c poni Arvalon Golden Scarlett, tutummin Cara. Cara on edellisessä kodissaan kilpaillut vaativia kansallisia luokkia valjakkoajossa. Cara on kuumahko ajoponi jonka kanssa oppii joka päivä lisää.

Arkirutiinisi?

Arkeeni kuuluu ensin pari tuntia koulua ja sen jälkeen tallilla ponien kanssa työskentelyä.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Taktiikkana on ajaa ilman virhepisteitä ja sujuvasti rata läpi.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku on loistava tapa tutustua lajiin ja kisan tunnelma on mukava.

Narri-Cupin kärjessä I osakilpailun jälkeen

emmi_ponit_kk1.jpg Kuka olet?

Olen Emmi Ylimäki, 26-vuotias Vesilahtelainen.

Hevosesi?

Kilpakumppaneina minulla on parivaljakkona 6-vuotias shetlanninponitamma Kallanmaan Alexandra eli Piipa ja Piipan 4-vuotias täyssisko Kallanmaan Eleonora eli Elli. Elliin ja Piipaan sekä omistajiinsa tutustuin syksyllä 2015, kun etsin itselleni ajettavaa hevosta, tavoitteena palata takaisin valjakkoradoille pienen tauon jälkeen. Sainkin kaksin kappailen ja vieläpä pieniä, pippurisia poneja! Kummallakaan ei ollut ennen ajettu (eikä ratsastettu) joten ihan alusta aloitettiin, mutta ponien eteneminen on ollut hurjaa ja tammikuussa niille laitettiin parivaunu perään. Heidi Sinda on meitä koutsannut ja tsempannut eteenpäin ja avustanut kaikessa mitä matkan varrelle onkaan tullut. Olemme sanoneet kaikille, että näiden ponien ulkokuori voi pettää - ne ovat oikeasti täykkäreitä, ne vain näyttävät pieniltä ja suloisilta shetlanninponeilta… Helppoa ei siis näiden tulisielujen kanssa ole ollut, mutta uskomme, että niistä tulee luonteidensa ansiosta aivan mahtavia kilpaponeja!

Arkirutiinisi?

Arjen rutiinit ovat hyvinkin samanlaisia joka päivä, kotona kun on 4-vuotias tytär ja kaksi koiraa. Joten arki koostuu koirien ja tytön kanssa puuhailusta sekä ylipäätään kaikesta mikä kodin ja meidän ison pihan hoitoon kuuluu. Lisäksi opiskelen iltaisin sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnossa, käyn salilla ja tietenkin tallilla poneja ajamassa.

Taktiikkasi voittosuoritukseen? Jo rataa kävellessä suunnittelin vaihtoehtoisia reittejä eri porteille ja päätin, että teen lopulliset päätökset reiteistä vasta radalla. Nuorten vasta ajouran aloittaneiden ponien kanssa ei voinut etukäteen tietää, miten ne käyttäytyvät radalla. Tiesin, että mikäli ne ovat yhtä näppäriä kuin treeneissä, ne kääntyvät todella hyvin ja ovat erittäin kuuliaisia muutenkin. Sain tehtyä jokaiselle portille ne tiet mitä alunperin suunnittelinkin, ponit etenivät tasaisessa tahdissa jokaisessa vaiheessa rataa, joten siinä varmasti meidän hyvän suorituksen ”salaisuus”.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku on niin sanotusti matalan kynnyksen kilpailu jonne on jokainen tervetullut. Oli ilo aloittaa ponien kisaura juuri täällä, nyt on paljon varmempi olo lähteä kilpailemaan mahdollisesti pitkää kisaa kesällä. Ponien menoa voitte seurata myös blogin puolelta, http://valjakkoajo.blogspot.com

K-30 Aloittavat aikuskuskit Kata Vuorinen - Kirkastus

Kuka olet?

Olen 25 - vuotias lounaskahvila yrittäjä Turusta.

Hevosesi?

Hevoseni on 13 - vuotias suomenhevostamma Kirkastus. Kira on kokenut valjakko hevonen jonka ostin Vileniuksen Sarilta kesäkuussa -14. Tosin itsellä ei silloin ollut mitään käsitystä että semmoinenkin laji on olemassa kuin valjakko. Kävin katsomassa yhdet valjakkokisat heinäkuussa -14 ja elämäni ensimmäisen kerran istahdin hevosen taakse koppakärryille seuraavana päivänä Sari kanssa ja siitä se sitten lähti. Omat vaunut saimme viime marraskuussa ja sen jälkeen olemme päässeet valmentautumaan ja tavoitteet on tehty ajatellen paria seuraavaa kautta. Kira on ollut erittäin maltillinen ja loistava opettaja tällaiselle aloittelija täti ihmiselle kuin minä Kira on luonteeltaan erittäin kiltti ja lempeä, mutta löytyy sitä sopivaa pilkettä silmäkulmasta myös aina tarvittaessa. Varsinkin kun kisavaihde loksahtaa kohdalleen radalla pillin viheltäessä, niin sen parempaa tunnetta ei ole olemassa. Kiralla on lisäksi huikea työmotivaatio ja tamman kanssa yhdessä työskentely on erittäin antoisaa.

Arkirutiinisi?

Arkipäivät ovat melkeinpä kaikki samanlaisia: aamusta töihin ruokaa tekemää ja töiden jälkeen tallille touhuamaan hevosen kanssa. Illat vietän mieheni ja kahden kissamme kanssa kotosalla touhuten. Vapaa ajalla pyrin myös lenkkeilemään ja käymään salilla epäsäännöllisen säännöllisesti.

Taktiikka voittosuoritukseen?

Rataa kävellessä tein jo sekä A että B suunnitelman. Kirasta kun löytyy se vahva kisahevosen luonne, niin lopulliset tiet pystyn päättämään vasta radalla. Tavoitteeni on tällä kaudella kaikissa kisoissa hakea puhdasta ja sujuvaa suoritusta sekä pitää hauskaa radalla

Ajatuksesi keilakunkusta?

Mielestäni keilakunkku on loistava tapa aloittaa kauteen valmistautuminen ja aloittaa kisaaminen ylipäätänsä. Ilmapiiri on erittäin rento, ihmiset ovat avuliaita ja järjestelyt mietitty huolella.

kilpailut/2016/keilakunkkuesittelyt.txt · Viimeksi muutettu: 17/01/17 19:37:58 / heidi