kilpailut:2016:keilakunkkuesittelyt

Tämä on vanha versio dokumentista!


Keilakunkkukisan luokkavoittajien esittelyitä

Pääluokan voittaja Tuuli Liski

tuuli_cara_kk1.jpg

Kuka olet?

Olen Tuuli Liski, 15 vuotias opiskelija Urjalasta

Hevosesi?

Ajoponina toimii welsh c poni Arvalon Golden Scarlett, tutummin Cara. Cara on edellisessä kodissaan kilpaillut vaativia kansallisia luokkia valjakkoajossa. Cara on kuumahko ajoponi jonka kanssa oppii joka päivä lisää.

Arkirutiinisi?

Arkeeni kuuluu ensin pari tuntia koulua ja sen jälkeen tallilla ponien kanssa työskentelyä.

Taktiikkasi voittosuoritukseen?

Taktiikkana on ajaa ilman virhepisteitä ja sujuvasti rata läpi.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku on loistava tapa tutustua lajiin ja kisan tunnelma on mukava.

Narri-Cupin kärjessä I osakilpailun jälkeen

emmi_ponit_kk1.jpg Kuka olet?

Olen Emmi Ylimäki, 26-vuotias Vesilahtelainen.

Hevosesi?

Kilpakumppaneina minulla on parivaljakkona 6-vuotias shetlanninponitamma Kallanmaan Alexandra eli Piipa ja Piipan 4-vuotias täyssisko Kallanmaan Eleonora eli Elli. Elliin ja Piipaan sekä omistajiinsa tutustuin syksyllä 2015, kun etsin itselleni ajettavaa hevosta, tavoitteena palata takaisin valjakkoradoille pienen tauon jälkeen. Sainkin kaksin kappailen ja vieläpä pieniä, pippurisia poneja! Kummallakaan ei ollut ennen ajettu (eikä ratsastettu) joten ihan alusta aloitettiin, mutta ponien eteneminen on ollut hurjaa ja tammikuussa niille laitettiin parivaunu perään. Heidi Sinda on meitä koutsannut ja tsempannut eteenpäin ja avustanut kaikessa mitä matkan varrelle onkaan tullut. Olemme sanoneet kaikille, että näiden ponien ulkokuori voi pettää - ne ovat oikeasti täykkäreitä, ne vain näyttävät pieniltä ja suloisilta shetlanninponeilta… Helppoa ei siis näiden tulisielujen kanssa ole ollut, mutta uskomme, että niistä tulee luonteidensa ansiosta aivan mahtavia kilpaponeja!

Arkirutiinisi?

Arjen rutiinit ovat hyvinkin samanlaisia joka päivä, kotona kun on 4-vuotias tytär ja kaksi koiraa. Joten arki koostuu koirien ja tytön kanssa puuhailusta sekä ylipäätään kaikesta mikä kodin ja meidän ison pihan hoitoon kuuluu. Lisäksi opiskelen iltaisin sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnossa, käyn salilla ja tietenkin tallilla poneja ajamassa.

Taktiikkasi voittosuoritukseen? Jo rataa kävellessä suunnittelin vaihtoehtoisia reittejä eri porteille ja päätin, että teen lopulliset päätökset reiteistä vasta radalla. Nuorten vasta ajouran aloittaneiden ponien kanssa ei voinut etukäteen tietää, miten ne käyttäytyvät radalla. Tiesin, että mikäli ne ovat yhtä näppäriä kuin treeneissä, ne kääntyvät todella hyvin ja ovat erittäin kuuliaisia muutenkin. Sain tehtyä jokaiselle portille ne tiet mitä alunperin suunnittelinkin, ponit etenivät tasaisessa tahdissa jokaisessa vaiheessa rataa, joten siinä varmasti meidän hyvän suorituksen ”salaisuus”.

Ajatuksesi keilakunkusta?

Keilakunkku on niin sanotusti matalan kynnyksen kilpailu jonne on jokainen tervetullut. Oli ilo aloittaa ponien kisaura juuri täällä, nyt on paljon varmempi olo lähteä kilpailemaan mahdollisesti pitkää kisaa kesällä. Ponien menoa voitte seurata myös blogin puolelta, http://valjakkoajo.blogspot.com

kilpailut/2016/keilakunkkuesittelyt.1459257116.txt.gz · Viimeksi muutettu: 29/03/16 13:11:56 / oiv