Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


kilpailut:2019:0709lehdistoetiedote

Lehdistötiedote 27.8.2019

Julkaisuvapaa

Hessi-tallilla Urjalankylässä järjestetään 21-vuotiaan maneesin isoimmat sisäkilpailut lauantina 7.9. ja sunnuntaina 8.9. klo 10 alkaen. Vikellys on hurjassa nousussa ja se näkyy kilpailun lähtijämäärässä.

Pelkästään C vapaaohjelmaa nähdään 30 vikeltäjän esittämänä. Pari vapaaohjelmia eli kaksi vikeltäjää samaan aikaan hevosen selässä nähdään 14 parin esittämänä, lisäksi kilpailussa esiintyy 4 joukkuetta (sisältäen 4-7 vikeltäjää) esittäen jokaisen vikeltäjän toimesta pakolliset perusliikkeet sekä joukkueen yhteisen vapaaohjelma

Kilpailijoiden ikähaarukka on 6-34 vuotta, tällä kertaa kaikki ovat tyttöjä/ naisia. Kilpailijat tulevat laajalta alueelta pääasiassa Etelä-Suomesta, mutta edustajia on niin Oulusta, Jyväskylästä, Turusta kuin Lahdesta asti

Kilpailu tulee olemaan tasokas: mukana on maajoukkuevikeltäjiä mm. Lotta Merinen (Lahti) 4 kertainen junioreiden Suomemestari sekä Suomen MM edustaja Ermelon MMissä sijoitus sekä Rudi Häkilä (Oulu ) STAR joukkuesta (Roosa Männistö 12-v, Vilma Männistö 15-v) joka edusti Suomea jopa vikellyksen MM kilpailuihin heinäkuussa Hollannin Ermelossa

Urjalassa vikellys on varsin nuorta ja käynnistyi Hessi-tallin vanhempainyhdistyksen toimesta kesällä 2016 Silja Ahosen teemapäivillä. Syksyllä 2017 paikallinen ratsastusseura Urjalan Hevosurheilijat sai opetusministeriön tukea Vikellystä Urjalaan- hankkeeseen: Venla Hentunen Tampereelta kävi ohjeistamassa urjalalaisnuoria.

Suuren pohjatyön paikallisille on tehnyt Petite Balleriina ja Mirjam Airio-Murola, sillä kaikilla paikallisilla kisoihin osallistuvilla on Mirjamin balettikoulun tausta.

2018 vuoden alusta Hessitallilla on valmentanut Heidi Sindan kutsumana lahtelainen Lilli Merinen, joka on yhdessä siskonsa junioreiden vikellyksen suomenmestarin Lotta Merisen kanssa suunnitellut paikallisten vikeltäjien vapaaohjelmat.

Hessi-tallin omistaja Heidi Sinda on kansainvälisen tason valjakkokuski ja Ypäjän Hevosopistolla hankitun kilpailusihteerin kokemuksen avulla tulemme näkemääni tasokkaat kilpailut Urjalassa sunnuntaina. Innoittajana on myös vikellyksestä innostunut jälkikasvu eli Sindan 10-vuotias tytär Mikaela, joka ehti jo niittämään mainetta USAn vikellyskisoissa Atlantassa ja Kentackyssä keväällä Paikallisista mukana on lisäksi Sonja Savela ja Venla Vaittinen.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan tätä upeaa lajia Urjalankylään!

Tarkempi aikataulu päivittyy 3.9. mennessä

http://www.hessitalli.fi/wiki/kilpailut/2018/vikellysilmot

Tapahtuman fb tapahtuma löytyy https://www.facebook.com/events/400563567236666/

Lisätiedot Heidi Sinda (kilpailunjohtaja) 040-5861937

kilpailut/2019/0709lehdistoetiedote.txt · Viimeksi muutettu: 27/08/19 07:11:15 / heidi