Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


kilpailut:2022:tarinaalma

Eletään vuotta 1925,

Alkukesän päivän kunniaksi perheen naiset ovat päättäneet lähteä asioille ja tervehtimään ystävää. Muu väki on lähtenyt ihmettelemään pellolle hajonnutta upouutta Fordson-traktoria. Lieneekö sellaisesta mitään hyötyä!

Tilanne on vaatinut luotettavampaan menopelin puoleen kääntymistä. Vaunujen eteen on valjastettu lasten ystävä, perheen poni. Sen varmat jalat vievät retkelle luotettavasti, ja vauhtiakin riittää melkein yhtä paljon kuin teille ilmaantuneissa automobiileissa. Ponia kelpaa nuoren Almankin ohjastaa!

Ruotsista peräisin olevat Gotlanninrussponit ovat sisukkaita työmyyriä. Ne taipuvat moneen käyttötarkoitukseen, oli sitten kyseessä elegantti valjakkoponi, lasten ratsu, nopea ravuri tai pellolla ahkeroiva pienempi työhevonen. Rotu edustaa myös nykyhevosen historiaa: Niiden sanotaan polveutuvan suoraan tarpaaneista, nyt jo sukupuuttoon kuolleista euraasialaisista villihevosista. Myös gotlanninrussit olivat vaarassa kadota, mutta rotu onnistuttiin elvyttämään 1900-luvun alkupuoliskolla.

kilpailut/2022/tarinaalma.txt · Viimeksi muutettu: 18/06/22 07:49:31 / heidi