leirit:2020:ohjeita

Valjakkoajon Starttikurssi Hessitallilla 3.-4.10.2020

Tässä hieman ennakko-ohjeistusta kurssille saapuville.

Hevosten ja ponien majoitus

Hevoset ja ponit majoitetaan Hessitallin tiloihin. Kuivikkeena on turve. Omat rehut sekä juoma- ja ruoka-astiat mukaan. Karsinan eteen jätetyt aamuheinät jaetaan järjestäjän toimesta, muuten osallistujat vastaavat hevosten ruokinnasta itse. Esikuivattua säilöheinää ja kuivaheinää saa ostettua Hessitallilta 0,40€/kg.

Karsinoiden siivous

Jokainen vastaa kurssin aikana oman karsinan siivouksesta. Karsinat on siivottava huolellisesti lähtiessä. Siivoamattomista karsinoista veloitetaan 20 €.

Tarhaus

Kurssilaisten poneilla on mahdollisuus tarhaukseen. Tallin seinälle tulee varauslista.

Ihmisten majoitus

Ihmisten majoitus tapahtuu maneesilla sijaitsevissa 2-4 henkilön huoneissa. Sängyissä on peitot ja tyynyt. Omat liinavaatteet ja pyyhkeet mukaan. Huoneet on valmiiksi nimetty ja majoituskartta löytyy maneesin portaikosta sekä Hessitallin sivuilta. Maneesin yläkerta on kengätön alue eli tohvelit tai villasukat on hyvä ottaa mukaan. Kurssilaisten käytössä on jääkaappi, mikro ja kahvin- sekä vedenkeitin. Suihku ja WC-tilat löytyvät maneesin alakerrasta.

Ruokailut

Ruokailut tapahtuvat maneesilla. Jotta saamme järjestettyä ruokailun riittävän väljästi, pöydät ovat maneesin puolella eli kelin mukainen vaatetus myös ruokahetkiin. Ennakkoon ilmoitetut erityisruokavaliot on otettu huomioon. Ensimmäisenä ruokailujen jälkeen ajavat ensimmäisinä myös syömään, jotta ei tule kiire. Lauantaina iltapala hoituu joko omin eväin tai paikanpäällä on myös mahdollisuus tilata pitsaa. Tilaukset la klo 16 mennessä maneesilla olevaan listaan. Varaa tasaraha mukaan.

Autojen ja trailereiden parkkeeraus

Autot ja trailerit parkkeerataan maneesin jälkeen olevalle pellolle riviin tienpuoleiseen reunaan. Sateen sattuessa katsomme tarvittaessa toisen paikan.

Sähköpaikat

Sähköpaikan ostaneet autot sijoitetaan maneesin pitkälle sivulle. Otathan oman pitkän jatkojohdon mukaan.

Varusteiden ja vaunujen säilytys

Mikäli kelit sallivat ulkona ajamisen, vaunut voidaan säilyttää maneesissa. Muussa tapauksessa vaunut saa työnnettyä sään suojaan tallin takana sijaitsevaan vaunukatokseen. Koittakaa säilyttää muut varusteet tallin käytävillä niin, että esteettömät ja turvalliset kulkuväylät säilyvät.

Suorituspaikat

Säiden salliessa ajamme hiekkapohjaisella ulkokentällä. Säänmukainen pukeutuminen! Toisella maratonestealueella on myös ruohoa, mutta ilman hokkeja pärjää.

Valmennukset

Ponit tulevat tunnille alkukäynnit ja kevyet alkuverryttelyt valmiiksi tehtynä. Varatkaa valjastukseen riittävästi aikaa ja jokainen pitää huolen, että on ajoissa paikalla, jotta pysymme koko pitkän päivän aikataulussa! Auttakaa toisianne ponien vaunuun laittamisessa. Käykää lauantaina aamupäivän aikana sopivassa välissä kävelemässä ja opettelemassa kentällä oleva tarkkuusrata. Myös sunnuntain estealueet on hyvä kävellä valmiiksi, mutta siellä käymme yhdessä lauantain teoriaosuudessa. Sunnuntain ajoajat katsomme lauantai-iltana, mutta ne osuvat kaikille klo 8.00-12.00 ja 13.00-15.15 väliin. Kurssi päättyy sunnuntaina noin klo 16.00.

Kypärä

Kaikilla kuskeilla, niin vaunuilla kuin ohjasajaen, on kypärä päässä.

Covid

Kurssille saa osallistua vain terveenä ja oireettomana. Muista turvavälit ja huolehti hyvästä käsihygieniasta ja tarvittaessa yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Vessoissa ja ruokailutiloissa on saatavilla käsidesiä. Järjestäjä suosittaa maskin käyttöä sisätiloissa. Jokainen vastaa maskeistaan itse ja myös oma käsidesi on hyvä olla mukana. Ruokailujen lisäksi lauantai-illan teoriaosuudet järjestetään maneesissa ja muissa ulkotiloissa, jotta saamme toimittua väljästi ja turvallisesti.

KIITOS, ETTÄ ARVOSTAT TOIMILLASI MUITA OSALLISTUJIA JA KURSSIN JÄRJESTÄJIÄ JA MAHDOLLISTAT NÄIN TURVALLISEN TAPAHTUMAN KAIKILLE SEKÄ TAPAHTUMAN JÄRJESTÄMISEN YLIPÄÄTÄÄN!

Jos on mitään kysymyksiä viikonloppuun liittyen, ota yhteyttä!

Tervetuloa nauttimaan viikonlopusta upean lajin parissa!

Leena ja Heidi

leirit/2020/ohjeita.txt · Viimeksi muutettu: 27/09/20 18:59:59 / oiv